„Múlton nyugszik a jelen, s azon a jövendő” - színdarabbal ünnepeltek az Arany János iskolában

Március 15-re emlékezve a gyerekek színdarabbal készültek szerdán az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol közel harminc lelkes diák jelenítette meg a jeles nap eseményeit. Az iskolában nagy létszámmal működik honvédelmi szakkör, valamint, kiemelt figyelmet fordítanak a szakiskolában tovább tanuló diákok fejlődési lehetőségeire is.
2019.03.14. 08:31 |

Az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a Székesfehérvári Tankerületi Központ és Székesfehérvár egyetlen olyan iskolája, amelyben speciális gyógypedagógiai módszerekkel történő nevelő-oktató munka folyik. A székhelyintézményben, tanulásban akadályozott és autista tanulók alapképzése folyik.

Az ünnepség Jókai Mór szavaival zárult: „Kell, hogy történjenek! Olyan csodák, amiket tíz nemzedék megemlegessen. Példákat kell adni ennek a nemzetnek, amik a szíveket megerősíték.”

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a Székesfehérvári Tankerületi Központ köznevelési referense, Nagyné Kránitz Afrodité és Deák Lajosné, tanácsnok is.

Közélet

 1. A Katonai Emlékpark Titkai - tájékozodási versenyre várják a családokat Pákozdon

  Március 23-án, szombaton 10-16 óra között a Pákozdi Katonai Emlékparkban ingyenes, regisztrációhoz kötött tájékozódási versenyen megismerhető a magyar hadtörténelem 170 éve. Nevezni több kategóriában lehet: felnőttek, családok és diákok a tájékozódási futás szabályai szerint térképpel felkeresik a jelzett pontokat, ahol kvízkérdések vagy feladatok várják őket. A táv 5 km. Jelentkezni lehet az esemény regisztrációs oldalán.

  2019.03.20.
 2. "Hétköznapi hősök" díj - ma még szavazhatunk Lengyel Zsófira

  2019. március 23-án adja át a Mozdulj! Közhasznú Egyesület a "Hétköznapi hősök" díjat, amit olyan magánszemélyeknek adományoznak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élőkért, illetve akik önkéntes munkájukkal segítettek. A jelölések közül a zsűri a székesfehérvári Lengyel Zsófit is beválasztotta azon hat ember közé, akikre az egyesület Facebook oldalán lehet szavazni március 20-án éjfélig.

  2019.03.20.
 3. Új generáció új perspektívákkal - zárult a Modell Európai Parlament fehérvári ülése

  A kedd esti záróprogrammal véget ért a Modell Európai Parlament (MEP) XVII. Nemzeti ülése Székesfehérváron. Múlt csütörtök óta csaknem száz, az ország számos pontjáól érkezett középiskolás modellezte az Európai Parlament működését bizottsági és plenáris üléseken, vitákon. A Városháza Dísztermében rendezett záró esten többek között külföldi tanulmányutakkal, nemzetközi továbbjutással és képzési lehetőséggel jutalmazták a legkiválóbban szerepelt diákokat.

  2019.03.19.
 4. Az éltető víz - Muráncsik Beáta előadása a Fekete Sas Patikamúzeumban

  Március 22-én, pénteken 16 órakor a Víz Világnapja alkalmából Muráncsik Beáta „Az éltető víz” című előadására várják az érdeklődőket a Fekete Sas Patikamúzeumba. A belépés díjtalan.

  2019.03.19.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek