„Múlton nyugszik a jelen, s azon a jövendő” - színdarabbal ünnepeltek az Arany János iskolában

Március 15-re emlékezve a gyerekek színdarabbal készültek szerdán az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, ahol közel harminc lelkes diák jelenítette meg a jeles nap eseményeit. Az iskolában nagy létszámmal működik honvédelmi szakkör, valamint, kiemelt figyelmet fordítanak a szakiskolában tovább tanuló diákok fejlődési lehetőségeire is.
2019.03.14. 08:31 |

Az Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a Székesfehérvári Tankerületi Központ és Székesfehérvár egyetlen olyan iskolája, amelyben speciális gyógypedagógiai módszerekkel történő nevelő-oktató munka folyik. A székhelyintézményben, tanulásban akadályozott és autista tanulók alapképzése folyik.

Az ünnepség Jókai Mór szavaival zárult: „Kell, hogy történjenek! Olyan csodák, amiket tíz nemzedék megemlegessen. Példákat kell adni ennek a nemzetnek, amik a szíveket megerősíték.”

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a Székesfehérvári Tankerületi Központ köznevelési referense, Nagyné Kránitz Afrodité és Deák Lajosné, tanácsnok is.

Közélet

 1. Meghívást kapott Székesfehérvár a Communities in Bloom virágosítási világversenyre

  A tavalyi évben csatlakozott Magyarország a "Communities in Bloom" virágosítási világversenyhez, melyre idén a nagyvárosi kategóriában Székesfehérvár kapott meghívást, melyet őexcellenciája Isabelle Poupart Kanada magyarországi nagykövete, Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere és Bocsi Andrea a "Communities in Bloom" virágos világverseny zsűritagja csütörtökön jelentett be a Városházán.

  2019.05.23.
 2. Hősök napi megemlékezés lesz szombaton délután a Zobori úti keresztnél

  Május 25-én, szombaton 16.30 órától Hősök napi megemlékezést tartanak a Zobori út - Donát út sarkán található Hősök keresztjénél. A Donát utca és a Zobori út kereszteződésében található II. világháborús emlékművet 1946-ban közadakozásból emelték.

  2019.05.23.
 3. Idén is KÉPESEK rá - négy fehérvári óvodaudvar újul meg nyáron

  2019-ben négy fehérvári óvodaudvart újítanak fel a KÉPES Program keretében. A Rákóczi Utcai Óvoda, a Nefelejcs Óvoda, a Palotavárosi Óvoda és a Szárazréti Óvoda udvaráról elbontják a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközöket és újak kerülnek a helyükre.A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végzik a nyári hónapokban, az óvodák működésének lehető legkisebb mértékű zavarása mellett.

  2019.05.22.
 4. Hősök-napi ünnepi püspöki szentmise lesz vasárnap a Don-kanyar Emlékkápolnánál

  Május 26-án, vasárnap, a Hősök napján 15 órakor Spányi Antal, megyés püspök celebrál szentmisét a Don-kanyar Emlékkápolnánál (Pákozd, Mészeg-hegy) az első és a második világháborúban elesett katonákért.

  2019.05.22.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek