Nézze meg képeken, hogyan épül az új multifunkcionális csarnok!

Ütemterv szerint halad az Alba Aréna építése és a 26 hónapos kivitelezés várhatóan majd idén év végén fejeződik be. Az alábbiakban légifotókat és 3D felvételeket válogattunk az eddigi munkálatokról.
2023.02.21. 13:28 |
Nézze meg képeken, hogyan épül az új multifunkcionális csarnok!

Ez lesz az ország második legnagyobb csarnoka. Az Alba Aréna a jégkorongon kívül egyéb sporteseményeknek és kulturális rendezvényeknek is méltó otthona lesz.

A Város Közgyűlése még 2013. november 29-én tartott nyílt ülésének utolsó napirendi pontjaként tárgyalt a multifunkcionális jég- és rendezvénycsarnok létrehozásáról, melyről azt megelőzően támogató kormánydöntés is született. A lehetséges helyszíneket megvizsgálták, tizenkét ingatlanból nyolcat találtak érdemesnek arra a szakemberek, hogy foglalkozzon vele a Közgyűlés. A képviselők egyhangúan hoztak stratégiai döntést arról, hogy a megvalósítást a Budai út városból kivezető szakaszának jobb oldalán, az ott lévő kereskedelmi létesítmények mellett képzelik el. Az építkezés tavaly év elején kezdődött.

Az alábbiakban 3D panorámaképeket talál az építkezésről. Egérrel mozgatva vagy a telefonon két ujjal, egészen apró részletekre is ránagyíthat!

Nem csak egy multifunkciós csarnok épül, hanem egy új városrész jön létre az Alba Ipari Zóna és a Budai út közötti közvetlen útkapcsolattal, mely szintén a beruházás része.

Az Alba Aréna egy 120x120 méteres épület. A cölöpalapozáshoz közel hat kilométernyi hosszúságú cölöpöt fúrtak le a földbe, mintegy húszezer köbméter beton és több mint 2000 tonna betonacél kerül monolitszerkezetekbe.

Az Alba Aréna a jégkorongsporton kívül további 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni. Egyik érdekessége lesz a katlanhatás, így ha belépünk majd az épületbe, onnan szintben lefelé lesz a fő lelátórész és a küzdőtér, ami a szurkolók szempontjából is pluszélményt ad majd.

Az Alba Aréna hatezer fő befogadására alkalmas csarnok lesz, ami 2.250 fő küzdőtéren történő elhelyezhetőségével bővíthető. 

Több mint 14 ezer négyzetméternyi lemezfedést kap az épület.

A jégkorongsport mérkőzéseinek kiszolgálása mellett egyéb teremsportok, valamint Székesfehérvár és környéke igényeit kiszolgáló előadások, vásárok, koncertek, sportrendezvények lebonyolítására is alkalmas csarnok épül.

Városfejlesztés

 1. Okos parcellakövek

  A Hosszú temetőben helyezett el QR-kóddal ellátott, úgynevezett okos parcellakövet a Nemzeti Örökség Intézete. Az eszköz segítségével megkereshetjük a kiemelkedő személyiségek nyughelyeként szolgáló védett sírokat, azok pontos elhelyezkedését. Székesfehérváron további három sírkertben, a Csutora, a Béla úti és a Sóstói temetőben helyeznek el okos parcellaköveket az országos kezdeményezés keretében.

  2023.03.30.
 2. Elkészült a kerékpársáv

  Elkészült az új kerékpársáv a Rákóczi úton, a Széna tér és a József utca közötti szakaszon. Ezzel bővült Székesfehérvár kerékpárút-hálózata – adta hírül Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2023.03.24.
 3. Új utcajelző táblák Feketehegyen

  Lecserélték az utcajelző táblákat és az azokat tartó állványokat Feketehegy-Szárazréten. A képviselői keretből finanszírozott beruházással a mai napon végeztek a szakemberek a városrész teljes területén – tájékoztatott Szigli István a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.03.14.
 4. Így áll a Móri út felújítása

  Sajtónyilvános bejárást tartottak pénteken délután a Móri út felújítása kapcsán. A nagyszabású beruházás keretében – melyre több mint egymilliárd forintot nyert a város – új körforgalmi csomópont épül a Zichy ligeti csatlakozásnál, megújulnak a buszmegállók, kétoldali kerékpársáv készül és parkoló-bővítésre is sor kerül.

  2023.03.10.