MTK-verés után Alba FKC-továbbjutás a Magyar Kupában

Az MTK az utóbbi időben többször megtréfálta a fehérvári kézilabdázókat, de ezúttal, a Magyar Kupában nem tudott kellemetlenkedni Golovin Vladimir csapata. Az Alba Fehérvár KC szünetig négygólos előnyt épített, és ezt meg is őrizte a mérkőzés végéig, így a harmadik akadélyt is sikerrel vette a kupában, élvonalbeli riválist búcsúztatva.
2017.11.10. 23:16 |
Az albakezi.hu klubhonlap tudósítása:

Karnik sikeres hétméteresével indult a fehérvári nyolcaddöntő, a túloldalon Temes végezhetett el büntetőt, középre tartó lövését Tereny védte, ám a kipattanót Temes Berni a hálóba küldte. Mendy lerohanás utáni góljával már vezettünk, a folytatásban egyik fél sem tudott ellépni, Karnik biztosan értékesítette büntetőit, az FKC következő hétmétereséhez pedig Gorshenina állt oda, a vendégek portása érezte az irányt, de a labda olyan erővel jött, hogy a kezét érintve a hálóban kötött ki. Mendy két, távoli gólja következett, aztán Pelczédernek tapsolt a hazai publikum, előbb a szélről lőtt kétszer a hálóba, majd lerohanás után talált be kétszer, 7-4-re elléptünk. A látogatók Dakos és Tóth Eszter révén kicsit közelebb jöttek, ám zárkózni nem tudtak. Karnik kétperces kiállítást kapott, Mendy újabb találatai következtek, 11-6-nál a látogatók trénere, Golovin Vladimir időt kért. Őriztük az ötgólos különbséget, Deli Rita pihentető jelleggel, 13-8-nál időt kért. Az MTK kapust cserélt, de ez sem segített, Mendy bombagóllal jelentkezett, a túloldalon Karnik értékesítette üzembiztosan a hetekeset. Mistina bravúrokat mutatott be, még inkább elhúztunk, 17-10. Tóth, aztán Kuti révén araszolt előre a vendég, de igazán közel jönni nem tudtak, félidőben 18-14-re vezettünk.

Fordulás után Termány góljára Pelczéder válaszolt a szélről, aztán Termány pillanatai következtek. A védelmünk szilárdan állt a lábán, jól blokkoltunk, a Mistinát váltó brazil Gabinának nem sok dolga akadt. A jobbkezes Mendy bravúros megoldással, ballal is eredményes volt, Termány találata után Deli Rita időt kért, 21-18. Felváltva estek a gólok, Mistina tért vissza kapuba, látványos védéssel nyitott, büntetőhöz jutottunk, a súlyos sérülés, térdszalag-szakadás után visszatérő do Nascimento érkezett és lőtte be, majd úgy örült a góljának, mintha Bajnokok Ligája diadalt ért volna. Májer és Mendy akciógólokkal jelentkezett, 26-20-nál az MTK mestere időt kért. Mendy remekül védekezett, majd nagy gólokat lőtt a folytatásban is, a túloldalon Tóth ügyeskedett. Nyitott kérdések nem voltak, végig vezetve, 31-27-re nyertünk, a harmadik akadályt is sikerrel vettük, magabiztosan jutottunk tovább a Magyar Kupában.  

Alba Fehérvár KC - MTK Budapest 31-27 (18-14)

Alba: Mistina – Májer 3, Gorshenina 7/4, Mendy 7, Zhilinskaite 1, Boldizsár, Pelczéder 5, csere: Gabina (kapus), Gjorgjijevska 3, Mayer 1, Temes 1, Piller, Nascimento 3/3, Rózsás.

Sport

 1. Retro foci és nosztalgia a Mancz János utcában

  Jubileumi, 10. alkalommal gyűlik össze kispályás futballmeccsre a Mancz János utcai gyermekéveik emlékére az egykori székesfehérvári fiatalokból verbuválódott sportos társaság június 22-én, pénteken 17.00 órakor.

  2018.06.22.
 2. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 3. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 4. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak