MTK-verés után Alba FKC-továbbjutás a Magyar Kupában

Az MTK az utóbbi időben többször megtréfálta a fehérvári kézilabdázókat, de ezúttal, a Magyar Kupában nem tudott kellemetlenkedni Golovin Vladimir csapata. Az Alba Fehérvár KC szünetig négygólos előnyt épített, és ezt meg is őrizte a mérkőzés végéig, így a harmadik akadélyt is sikerrel vette a kupában, élvonalbeli riválist búcsúztatva.
2017.11.10. 23:16 |
Az albakezi.hu klubhonlap tudósítása:

Karnik sikeres hétméteresével indult a fehérvári nyolcaddöntő, a túloldalon Temes végezhetett el büntetőt, középre tartó lövését Tereny védte, ám a kipattanót Temes Berni a hálóba küldte. Mendy lerohanás utáni góljával már vezettünk, a folytatásban egyik fél sem tudott ellépni, Karnik biztosan értékesítette büntetőit, az FKC következő hétmétereséhez pedig Gorshenina állt oda, a vendégek portása érezte az irányt, de a labda olyan erővel jött, hogy a kezét érintve a hálóban kötött ki. Mendy két, távoli gólja következett, aztán Pelczédernek tapsolt a hazai publikum, előbb a szélről lőtt kétszer a hálóba, majd lerohanás után talált be kétszer, 7-4-re elléptünk. A látogatók Dakos és Tóth Eszter révén kicsit közelebb jöttek, ám zárkózni nem tudtak. Karnik kétperces kiállítást kapott, Mendy újabb találatai következtek, 11-6-nál a látogatók trénere, Golovin Vladimir időt kért. Őriztük az ötgólos különbséget, Deli Rita pihentető jelleggel, 13-8-nál időt kért. Az MTK kapust cserélt, de ez sem segített, Mendy bombagóllal jelentkezett, a túloldalon Karnik értékesítette üzembiztosan a hetekeset. Mistina bravúrokat mutatott be, még inkább elhúztunk, 17-10. Tóth, aztán Kuti révén araszolt előre a vendég, de igazán közel jönni nem tudtak, félidőben 18-14-re vezettünk.

Fordulás után Termány góljára Pelczéder válaszolt a szélről, aztán Termány pillanatai következtek. A védelmünk szilárdan állt a lábán, jól blokkoltunk, a Mistinát váltó brazil Gabinának nem sok dolga akadt. A jobbkezes Mendy bravúros megoldással, ballal is eredményes volt, Termány találata után Deli Rita időt kért, 21-18. Felváltva estek a gólok, Mistina tért vissza kapuba, látványos védéssel nyitott, büntetőhöz jutottunk, a súlyos sérülés, térdszalag-szakadás után visszatérő do Nascimento érkezett és lőtte be, majd úgy örült a góljának, mintha Bajnokok Ligája diadalt ért volna. Májer és Mendy akciógólokkal jelentkezett, 26-20-nál az MTK mestere időt kért. Mendy remekül védekezett, majd nagy gólokat lőtt a folytatásban is, a túloldalon Tóth ügyeskedett. Nyitott kérdések nem voltak, végig vezetve, 31-27-re nyertünk, a harmadik akadályt is sikerrel vettük, magabiztosan jutottunk tovább a Magyar Kupában.  

Alba Fehérvár KC - MTK Budapest 31-27 (18-14)

Alba: Mistina – Májer 3, Gorshenina 7/4, Mendy 7, Zhilinskaite 1, Boldizsár, Pelczéder 5, csere: Gabina (kapus), Gjorgjijevska 3, Mayer 1, Temes 1, Piller, Nascimento 3/3, Rózsás.

Sport

 1. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 2. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 3. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.
 4. Fedettpályás országos bajnok lett Udvardy Panna

  A hölgyek mezőnyében a fehérvári Kiskút Tenisz Klub játékosa, Udvardy Panna nyerte a Fedettpályás országos bajnokságot, miután a döntőben a tavalyi győztes, Bukta Ágnest három játszmában legyőzte.

  2018.02.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak