Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.
2019.06.18. 16:01 |

Montenegrói, moldáv, észak-macedón, máltai és szlovák ellenfelet kaphatott a nem kiemeltek közül a vidi a sorsoláson. A fehérváriak neve mellé az 1-es számot húzták, mellé pedig a 10-est párosították, ez pdig ebben a kalapban a montenegrói FK Zeta volt. A Golubovci városában székelő klub 2007-ben megnyerte az első önálló montenegrói bajnokságot (előtte a jugoszláv élvonalban szerepelt, 2005-ben harmadik volt). A legutóbbi szezont harmadik helyen zárta Montenegróban, ezzel kvalifikált az EL-be. A nemzetközi kupában legmesszebb 2013-ban jutott, akkor csak az EL-selejtező play-off körében állította meg a PSV Eindhoven.

A két csapat először Montenegróban találkozik, a hivatalos játéknak július 11, rá egy hétre lesz a visszavágó, a MOL Aréna Sóstóban az első hivatalos nemzetközi mérkőzés. Mivel egy másik montenegrói csapat is akkor játszik hazai pályán, az első mérkőzés időpontja módosulhat.

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak