Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.
2019.06.18. 16:01 |

Montenegrói, moldáv, észak-macedón, máltai és szlovák ellenfelet kaphatott a nem kiemeltek közül a vidi a sorsoláson. A fehérváriak neve mellé az 1-es számot húzták, mellé pedig a 10-est párosították, ez pdig ebben a kalapban a montenegrói FK Zeta volt. A Golubovci városában székelő klub 2007-ben megnyerte az első önálló montenegrói bajnokságot (előtte a jugoszláv élvonalban szerepelt, 2005-ben harmadik volt). A legutóbbi szezont harmadik helyen zárta Montenegróban, ezzel kvalifikált az EL-be. A nemzetközi kupában legmesszebb 2013-ban jutott, akkor csak az EL-selejtező play-off körében állította meg a PSV Eindhoven.

A két csapat először Montenegróban találkozik, a hivatalos játéknak július 11, rá egy hétre lesz a visszavágó, a MOL Aréna Sóstóban az első hivatalos nemzetközi mérkőzés. Mivel egy másik montenegrói csapat is akkor játszik hazai pályán, az első mérkőzés időpontja módosulhat.

Sport

 1. Hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatja a pontvadászatot a Hydro Fehérvár AV19

  A Hydro Fehérvár AV19 számára hétvégén két hazai mérkőzéssel folytatódik az Erste Bank Eishockey Liga versenysorozata. Szeptember 21-én, szombaton 17:30 órakor a Dornbirn Bulldogs, míg vasárnap, ugyancsak 17:30 órai kezdettel a HC TWK Innsbruck látogat a Raktár utcába.

  2019.09.20.
 2. Egerben játssza az idei szezon első Magyar Kupa mérkőzését a Vidi szombaton

  Az Eger SE lesz a címvédő MOL Fehérvár FC első ellenfele a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, szeptember 21-én, szombaton 11:45 órakor a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. A mérkőzésre szóló belépőket meccsnapon, a helyszínen lehet majd megvásárolni. A jegyek egységesen 500 forintba kerülnek. "Bajnoki címre és Magyar Kupa-trófeára törünk, ehhez az első lépés az, hogy Egerben győzedelmeskedjünk" - emelte ki Kovács István.

  2019.09.20.
 3. Két röplabdatornát is rendeznek a hétvégén Székesfehérváron

  Szombaton és vasárnap a MÁV Előre női és férfi röplabdacsapata is hazai környezetben játszik egy-egy felkészülési tornán. A három helyszínen zajló mérkőzésekkel két legendás fehérvári sportemberre emlékeznek, immár hagyományosan a röpisek.

  2019.09.19.
 4. Csapatban ezüstöt, egyéniben négy aranyat szereztek a Varkocs harcosai Kiskunhalason

  Egészen kiválóan kezdték a versenyszezont a Varkocs György Box Club ökölvívói; Turós Arnold, vezetőedző tanítványai a kiskunhalasi Testvérvárosok Kupáján a csapatversenyben ezüstérmet szereztek és egyénileg is remekeltek, négy arany, egy ezüst, egy bronzérmet szereztek. Tóth Adrián, Nagy Evelin és Lénárt Péter is tornagyőzelemmel tértek haza.

  2019.09.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak