Modern vesekőzúzó készüléket vásárol a kórház az újabb Arconic-támogatásból

Egy ultramodern vesekőzúzó készülékkel gazdagodik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház eszközparkja. Az intézmény az Arconic Alapítványtól kapott 30 ezer dolláros támogatásból vásárolja meg a készüléket, mellyel hatékonyan tudják műtéti úton kezelni a nagy méretű vesekövek okozta betegségeket.
2021.10.11. 13:34 |

Újabb támogatást biztosított az Arconic Alapítvány a Szent György Kórház számára. A 30 ezer USA dollár értékű adományt jelképesen hétfőn adta át Dr. Bucsi László főigazgatónak Diana Toman, az Arconic jogi és kommunikációs osztályának alelnöke, az Alapítvány képviselője. A támogatásból egy pneumatikus és ultrahangos vesekőzúzó készüléket vásárolnak.

„Az Arconic 1995 óta áll támogató kapcsolatban a kórházzal, ez idő alatt 1,7 millió dollár, azaz több mint félmilliárd forint támogatást biztosított. Az összeg nagy részét berendezésekre fordítottuk, költöttünk renovációra is, emellett támogatta az Arconic a COVID-járvány elleni védekezést. A mostani eszközbeszerzés óriási segítséget fog jelenteni az urológiai osztály működésében.” – fogalmazott Dr. Bucsi László főigazgató, aki köszönetét fejezte ki a több mint 25 éves együttműködésért.

„A támogató partnerség számunkra azt jelenti, hogy segítjük a közösségeinket. Nagyon büszkék vagyunk arra az együttműködésre, ami 1995 óta fennáll a Szent György Kórházzal! A közösségek védelme egyben a jövőnk védelmét is jelenti, ami a kórház támogatásán keresztül kiválóan megvalósul.” – mondta a támogatás jelképes átadása kapcsán Diana Toman, az Arconic anyavállalata és Alapítványa képviseletében.

„Az új készüléket a napjainkban nagyon gyakori vesekövesség műtéti kezelésére fogjuk használni. A betegség gyógyítására többféle lehetőség van, ám a nagyobb méretű vesekövek esetében ilyen műszerre van szükség. Az urológia egy nagyon műszerigényes szakterület, és ha nem tartanánk a lépést a XXI. századi technikai újításokkal, akkor lemaradnánk a gyógyításban.” – emelte ki Dr. Fekete Zoltán, a kórház Urológiai Osztályának osztályvezető főorvosa. Hozzátette, hogy egyre nagyobb teher nehezedik rájuk Fejérből és a környező megyékből, így elengedhetetlen az új gép beszerzése a vesekövesség hatékony és lehető leggyorsabb kezelésére.

Közélet

 1. Automatizált beléptető rendszer kiépítéséről is szólt a belvárosi lakossági fórum

  Abban mindenki egyetértett a belvárosi lakossági fórumon, hogy nehézkes a parkolás és abban is teljes volt az egyetértés, hogy a jogosulatlan behajtások kiküszöbölésére automata, rendszámfelismerő sorompókat szereljenek fel az Ady Endre, a Kossuth, a Lakatos és a Bástya utca elején. Elhangzott, hogy pénteken kiírja a Palotai úti parkolóház kivitelezésre a közbeszerzést a város közgyűlése.

  2021.10.26.
 2. A Szent György Kórház kertjében ültették el az "Élet fáját"

  Fejér megyei rendőr-főkapitánya és a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnok-helyettese az „Élet fája” program keretében a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban ültettek el egy-egy fát.

  2021.10.26.
 3. szekesfehervarparkolas.hu - Online is kiválthatók a lakossági parkolóbérletek

  A Városgondnokság új, parkolási internetes honlapján a lakossági parkolóbérletek online kiváltása mellett lehetőség van az NFC parkolókártyák feltöltésére, a parkolási pótdíjak befizetésére, sőt még az NFC kártyával indított parkolás befejezésére is. Az új reszponzív honlap a szekesfehervarparkolas.hu az összes okoskészüléken is elérhető.

  2021.10.25.
 4. Béri Balogh Ádám Baráti Kör: legyen II. Rákóczi Ferenc szobor Székesfehérváron!

  Székesfehérváron, a Nyitrai út 13-ban található Közösségi Házban november 2-án kedden, 18 órától a Markó S. Mária Emlékalapítvány rendezésében fontos ügyben hívnak, várnak minden érdeklődőt.

  2021.10.25.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár