Mindkét félidőben egy Vidi-gól, győzelem a Honvéd ellen

A tabella második helyén álló Mol Vidi a vele azonos mérleggel harmadik Budapest Honvédot fogadta az OTP Bank Liga 16. fordulójában. Nem volt túl eseménydús a meccs, de a Vidi mindkét félidőben betalált egyszer, előbb Juhász, majd Scsepovics révén. Hátul pedig ismét lehozta kapott gól nélkül a meccset, így három ponttal ellépett ellenfelétől a táblázaton.
2018.12.02. 20:03 |

Marko Nikolics vezetőedző nem számíthatott Viníciusra, így a Kovácsik – Nego, Fiola, Juhász (Tamás), Stopira – Nikolov, Hadzic – Huszti, Pátkai, Milanov (Kovács) – Scsepovics (Hodzic) kezdőt küldte pályára. Az első lövésre a 8. percig kellett várni, Hadzic távoli kísérlete zúgott el a kapu fölött, válaszként a túloldalon Kamber lőtt nem sokkal mellé. A 17. percben egymás után négy szögletet rúghatott a Honvéd, a végén Danilo jó helyzetből saját csapattársát bólintotta telibe. Egy perccel később a Vidinek egyetlen sarokrúgás is elég volt a gólhoz – Huszti beadását Juhász Roland csúsztatta a kapuba. A hazai csapat az előny birtokában sem állt vissza, helyzetre azonban egészen a félidő hajrájáig kellett várni, a 40. percben Hadzic ugratta ki Milanovot, aki azonban túl hosszan tolta meg a labdát ziccerben. Egygólos Vidi-előnnyel vonultak szünetre a felek.

A második félidőt egyik csapat sem kezdte nagy lendülettel, majd a 64. percben megduplázta előnyét a Vidi – Nego adott be jobbról, a röviden érkező Scsepovics pedig Gróf lábai mellett a kapuba pöckölte a labdát. A 72. percben megint Scsepovics került ziccerbe, de Gróf bravúrral hárított. A 77. percben Juhász fejese kerülte el a kaput. A 81. percben egy vendég szögletre Baráth robbant be, Kovácsik nagyot mentett a gólvonalon, majd a túloldalon Tamás lódult meg és adott be balról, Huszti centikkel maradt le középen. A hosszabbításba érve Holender szabadrúgásánál Kovácsiknak kellett védenie, ennél közelebb azonban nem került a gólhoz a Honvéd – a Mol Vidi 2-0-ra nyert, ezzel három ponttal elszakadt riválisától, és öt ponton tartotta lemaradását a listavezető Ferencvárossal szemben.

Mol Vidi FC - Budapest Honvéd FC 2-0 (1-0)
Gl.: Juhász, Scsepovics.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak