Milyen legyen 2023-ban a Virágóra? - Idén is a fehérváriak szavazata dönt

Évről évre változik a Virágóra beültetése. Hagyomány már, hogy a kertészek minden évben máshogy tervezik a virágágyásokat. A jövő évi beültetésre három tervet is készített a Városgondnokság, melyek közül idén ősszel is szavazással választhatjuk ki, hogy melyik valósuljon meg 2023 tavaszán. Szavazni 2022 szeptember 18-án 21:00-ig lehet!
2022.09.12. 08:25 |
Milyen legyen 2023-ban a Virágóra? - Idén is a fehérváriak szavazata dönt

A jövő évi Virágóra beültetéséről azért most kell dönteni, mert a virágok beszerzését -több mint százezer tő egynyári palántával együtt- még most ősszel indítja a Városgondnokság.

Három beültetési terv készült el a virágok pontos fajtáival együtt, melyek különböző megjelenésűek. Homoki László kertészmérnök elmondta, hogy a tervezésnek határt szabott az óra kerete mellett a mutatók mérete, valamit a telepített virágok kezelhetősége egyaránt. Bármelyik terv is kapja a legtöbb szavazatot biztosan nagyon szép virágos számlapja lesz jövőre is a Virágórának.

Ön melyik Virágóra tervét választaná 2023 tavaszától?

 • 0%
  0
 • 0%
  0
 • 0%
  0Fehérvári színes

 1. Megérkezett a Mikulás

  Eső, hó és az igazán téliesre fordult időjárás ellenére is kitartó gyereksereg fogadta a Mikulást idén Székesfehérváron. A Városház téren ezúttal is a Szabad Színház társulatával menthettük meg a Krampusz ármánykodásaitól a "Nagyszakállút", vagy éppen válhattunk manóvá a próbákat teljesítve a Tourinform irodában.

  2023.12.06.
 2. Mikulás-futás az István Királyban

  Egész nap a „mikulásozás” jegyében telt a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában. A nap fénypontjaiként Mikulás-futást rendeztek az intézményben, Kovács István Mikulás-nagykövet, a futás kitalálója részvételével. A programba az alsó és felső évfolyamosok mellett részt vettek a szomszédos Palotavárosi Tagóvodába járó gyerekek is.

  2023.12.06.
 3. LOMBkoronás Székesfehérvár

  A LOMBkoronás Székesfehérvár faültetési pályázatra augusztus végén lehetett jelentkezni. Összesen 154 pályázatot tudtak jóváhagyni a kertészek, ebből 112 helyre fát, 42 helyre pedig cserjét kapnak idén a jelentkezők. A növényeket a héten osztják ki a pályázóknak a Halász utcai iparcikk piac parkolójában.

  2023.12.06.
 4. Karácsonyi fúvóskoncert

  Szeretettel várja a közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar, 2023. december 17-én vasárnap 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az esten a Hermann László Zeneiskola fúvószenekara és a Fehérvári Fúvószenekar játszik, vezényel Hámori János és Zsédely Tamás. 

  2023.12.06.