Mikulás-futás a Mikulás-nagykövettel az István Király Általános Iskolában

Egész nap a „mikulásozás” jegyében telt a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában. A nap fénypontjaiként Mikulás-futást rendeztek az intézményben, Kovács István Mikulás-nagykövet, a futás kitalálója részvételével. A programba az alsó és felső évfolyamosok mellett részt vettek a szomszédos Palotavárosi Tagóvodába járó gyerekek is.
2023.12.06. 18:42 |
Mikulás-futás a Mikulás-nagykövettel az István Király Általános Iskolában

Harmadik alkalommal rendeztek Mikulás-futást az István Király Általános Iskolában. A kezdeményezést annak idején az intézmény fennállásának 35 éves jubileuma alkalmából indították el azzal a céllal, hogy a hangulatos, közösségi program által megszerettessék a gyerekekkel a sportolást, a mozgást.

Az idei programra meghívták Kovács István Mikulás-nagykövetet, aki délelőtt az osztályokban tartott beszámolókat a Lappföldön és a pekingi olimpián szerzett élményeiről, majd kora délután ő indította el a Mikulás-futást. A csapadékos időjárás miatt a programot az iskolaépületben tartották több száz alsó és felső tagozatos tanuló részvételével, illetve bekapcsolódtak a Ligetsori Óvoda Palotavárosi Tagóvodájának nagycsoportosai is.

A délután folyamán folytatódott a jó hangulatú program a tornateremben. A gyerekek fotózkodhattak a Mikulás-nagykövettel, az olimpiai fáklyával és sor került a „Jó tanuló, jó sportoló” díjátadóra is. Megajándékozták az iskolába járó ikreket – az intézménybe 15 ikerpár és egy hármas ikerpár jár – majd sulidiscoval zárult a nap külön az alsó és a felső tagozatosoknak.

Fehérvári színes

 1. Rajzpályázat állatokról

  Általános iskolás diákok számára hirdetett rajzpályázatot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, valamint a Kisfaludi Művészkör a vadon élő állatok világnapja alkalmából. A pályázat témája a vadon élő állatok hazánkban – a legfeljebb A3-as méretű alkotásokat március 18-ig várják az SZKKK Fürdő sori központjában és Kisfaludon is.

  2024.03.01.
 2. Ásványok a könyvtárban

  Március első hétvégéjén az ásványoké a főszerep a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Március 1-jén, pénteken Magyarország Ásványai címmel nyílik ásványkiállítás a Tolnai utcai Tagkönyvtárban, majd március 2-án, szombaton folytatódik az Ásványszakkör. Március 7-től a Széna téri Tagkönyvtárban láthatjuk Tóthné Albrecht Anikó textilműves tárlatát.

  2024.03.01.
 3. Márciusi programok Sóstón

  Márciusban is folytatódnak a szórakoztató, ismeretterjesztő, közösségi programok a Sóstón. A most szombati családi délelőtt a víz világnapja jegyében telik, jövő szombaton a hazatérő madaraink nyomába eredhetünk, míg március 16-án a természetvédelmi terület egyedülálló állatvilágának megismerésére lesz lehetőség a mesetúra keretében.

  2024.02.29.
 4. Madárgyűrűző bemutató

  Március 2-án szombaton 8 és 11 óra között tartanak madárgyűrűző bemutatót a Bregyó parkerdőben. A program dímentesen, regisztráció nélkül látogatható. További információt Koleszár Sándortól kaphatnak az érdeklődők a 06706614360-as telefonszámon.

  2024.02.29.