Mesetúra, gyurgyalag-les és családi délelőtt júniusban a Sóstón

Folytatódnak az izgalmas, természetközeli ismeretterjesztő programok a Sóstó Természetvédelmi Területen a júniusi szombatokon. Interaktív mesés túra, reggeli gyurgyalag-les és családi délelőtti is lesz, a rendezvények regisztrációhoz kötöttek.
2024.06.11. 09:38 |
Mesetúra, gyurgyalag-les és családi délelőtt júniusban a Sóstón

Június 15-én, szombaton 10.15 órakor mesés nyárváró kalandtúrára várják a gyerekeket és szüleiket.

A Sóstó különleges élővilága köré szőtt mese mentén vezet a 60 perces interaktív program, melynek során az érdeklődők énekelnek, hallgatóznak és leskelődnek az állatok után. A találkozási pont a Sóstó Látogatóközpontnál lesz. Részletek és regisztráció itt. 

Június 22-én, szombaton korán reggel, 7.30 órakor a Zöld tanyáról indul az újabb gyurgyalag-les.

A résztvevők megismerik a Sóstó legszínesebb madarát, annak életmódját és szokásait, illetve Székesfehérvár zöld szívének más élőlényeit is. A kirándulásra mindenképp érdemes távcsövet vinni. Részletek és regisztráció itt.

Szintén június 22-én, szombaton 10.00 órakor a Látogatóközpontban kezdődik az újabb családi délelőtt a Sóstón.

Ezúttal a nyárvárás jegyében lesz tematikus kézműveskedés, többféle, környezettudatos interaktív játék és okostáblás foglalkozás. Kültéren szabadtéri játékok várják a gyerekeket és akinek kedve van, bekapcsolódhat a nyári ludak nyomába eredő túrába is 10.45 órától. Részletek és regisztráció itt.