Mesés fehérvári vasárnapok, vasárnapi mesék az Igézőben

Létező és nem létező hangszereken megelevenedő bolondos történetek, bábos farsangi mulatság, Kormos Kata és Hófehérke története várja vasárnaponkét februárban a családokat az Igézőben. A mesés előadások 11 órakor kezdődnek.
2023.02.02. 15:25 |
Mesés fehérvári vasárnapok, vasárnapi mesék az Igézőben

Februárban is mesével várja a családokat vasárnap délelőtt az Igéző.

Február 5-én 11 órakor egy csodálatos és különleges világba kalauzolja a hallgatóságot Danny Bain mesemondó és Ágoston Béla multiinstrumelista. A duó a 2019-es Művészetek Völgyében debütált közös koncertjével, melyben megmutatja hogyan kell játékos módon, létező és eddig még nem létezett hangszereken bolondosabbnál bolondosabb történetekkel szórakoztatni gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Az előadásban megszólalnak a klasszikus fúvóshangszerek mellett a különböző népek hangszerei, magyar népi hangszerek, valamint a "nem-hangszer hangszerek" is.

Február 12-én a Bábos babaszínházi előadáson kiderül, mi készül a konyhába és vajon ki segít Marcókának, a kismackónak jelmezbe bújni? Sok farsangi dallal, farsangi rigmussal örvendeztetik meg a hallgatóságot, majd a bábos mese után közös zenélésre hívnak mindenkit! Kormos Kata története a Meseerdő Bábszínház bábelőadásában elevenedik meg február 19-én. Majd egy héttel később, február 26-án a Buboréka bábszínház népi mondókákkal, zsákból varázsolja elő Hófehérke történetét.

Az egyes előadásokra érdemes előre jegyet foglalni az Igéző facebook oldalán, a 06 22/790-758-s telefonszámon, vagy a igezo2014@gmail.com email címen! Az előadásokkal kapcsolatos további részletekért pedig érdemes az Igéző közösségi oldalán böngészni.