Mesés akadályverseny az olvasás népszerűsítéséért a Hétvezérben

Negyedik osztályosból volt a legtöbb szerdán délután a Hétvezér Általános Iskolában – a megye számos iskolájából összesen 29 csapat vett részt a hagyományos Móra-Hétvezér irodalmi vetélkedőn. Az olvasásnépszerűsítő délutánon Nógrádi Gábor Alattunk a kincs című ifjúsági regényéhez kapcsolódóan oldottak meg játékos feladatokat a versenyzők.
2022.11.23. 16:25 |
Mesés akadályverseny az olvasás népszerűsítéséért a Hétvezérben

Kilencállomásos, mesés akadályversenyen vettek részt a megye negyedikesei a Hétvezér Általános Iskolában. Az immár huszonkilencedik alkalommal megrendezett vetélkedőre éppen huszonkilenc csapat nevezett Székesfehérvárról és a környékbeli településekről.

A Móra Könyvkiadóval közös vetélkedő középpontjában mindig egy irodalmi mű áll, ezúttal Nógrádi Gábor: Alattunk a kincs című ifjúsági regénye elevenedett meg a játékos feladatokban. Kilenc állomáson keresztül hol egy szórejtvényt, hol némi szemétszedést vagy labirintust teljesítve gyűjthették a "Napóleon aranyakat" a diákok.

A legfontosabb tudás a regény ismerete volt, és ez is az egész sorozat célja, az olvasás népszerűsítése. Hogy a diákok még közelebb kerüljenek az irodalomhoz, meglepetésként író-olvasó találkozóval zárult a délután, Nógrádi Gáborral találkozhattak a műveit már jól ismerő gyerekek. A vetélkedő eredménye az iskola honlapján érhető majd el.