Mese a falon - múzeumpedagógiai foglalkozás a Hetedhét Játékmúzeumban

A Hetedhét Játékmúzeum Mese a falon című múzeumpedagógiai foglalkozása ezúttal Andersen klasszikusát, A rendíthetetlen ólomkatonát dolgozza fel.
2022.11.15. 16:06 |
Mese a falon - múzeumpedagógiai foglalkozás a Hetedhét Játékmúzeumban

A Hetedhét Játékmúzeum Mese a falon programjában rendszerint a Grimm-fivérek és Andersen meséinek világába repítik a gyerekeket.

Most sincs ez másképp, hiszen a Varga Dóra által vezetett múzeumpedagógia foglalkozáson a népszerű, A rendíthetetlen ólomkatona című Andersen mű kerül a falra a diavetítő segítségével. A gyermekek a diavetítésen túl számos optikai játékkal is megismerkedhetnek. Kipróbálhatják többek között a praxinoszkópot vagy a taumatrópokat, de a generációk óta népszerű kaleidoszkópba is belenézhetnek.

A foglalkozáson való részvételre előzetes bejelentés után keddtől péntekig van lehetőség.

A program időtartama 60 perc. További információk a programmal kapcsolatban, Varga Dóra múzeumpedagógustól kérhetők a 70/661-9984-es telefonszámon, vagy a varga.dora@szikm.hu email címen. 

Fehérvári színes

 1. Koronázók a Bregyó táborban

  A Fehérvár Enthroners játékosai népszerűsítették a Bregyóban táborozó gyerekekkel az amerikai focit pénteken délelőtt és jegyeket is osztottak a fiataloknak a szombati Milánó elleni hazai meccsre. A Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó közi Sportcentrumban, mintegy 160 gyermek részvételével zajlik hetente.

  2024.07.19.
 2. Újra találkoztak a barátok

  Újra találkoztak a Lehel utcai társasházak első lakói és családjaik. Szombaton az Aszalvölgyi parkban gyűltek össze az egykori lakók, és bebizonyosodott, hogy az idő és a távolság sem lazította az egykori szoros baráti kötelékeket.

  2024.07.19.
 3. Éjszakai Tigris

  Éjszakai társasjátékozásra hív minden érdeklődőt a Tigris és Eufrátesz Társasjáték Klub. A július 20-án 15 és 24 óra között zajló eseménynek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Királykút Emlékháza ad otthont. A szombati eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  2024.07.19.
 4. Szent László a Belvárosban

  A középkort idéző, a Székesfehérvári Királyi Napokra és a Koronázási Ünnepi Játékokra hangoló óriásbábos szombatok következő alkalmán, július 20-án 17 órától Szent László király, felesége, Rheinfeldi Adelhaid királyné és lányuk, a szentként tisztelt Piroska hercegnő tesz sétát a Belvárosban. A program 18 órakor a Zichy ligetben, a Zenepavilonnál a Lili & Miki Acoustic műsorával zárul.

  2024.07.19.