Menő jövő - bárki játszhat az elektromos rollerért

Harmadik alkalommal szervezi meg a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Menő jövő – Elektromos járművek napja rendezvényt, amelynek keretében az érdeklődők a Várkörút–Rákóczi utca lezárt szakaszán ki is próbálhatják a kiállított autókat. A szeptember 26-i eseményhez ebben az évben többfordulós nyereményjáték kapcsolódik, amelynek fődíja egy értékes elektromos roller. A játék szeptember 16-án kezdődik.
2021.09.13. 06:51 |

Az első négy forduló online feladványai a www.fehervariprogram.hu honlapra, illetve annak Facebook-oldalára kerülnek fel szeptember 16–22. között. A megoldásokat szeptember 23., csütörtök 12.00 óráig várják a szervezők az egyes feladatokban megadott módon. A feladatok között lesz online kvíz, amelynek kérdései az elektromos közlekedéshez kapcsolódnak, el kell olvasni egy, a témával foglalkozó ismeretterjesztő cikket, válaszolni kell a rendezvénnyel kapcsolatos kérdésre, és meg kell válaszolni egy olyan feladványt is, amelynek megoldásáról fotót is várnak a szervezők.

A játék utolsó fordulóját szeptember 26-án, vasárnap rendezik a Menő jövő – Elektromos járművek napja keretében. Erre az alkalomra már csak azok a játékosok kapnak meghívót, akik az előző négy fordulóban részt vettek, a feladványokat jól oldották meg.

Az utolsó feladaton való részvétel technikai feltétele, hogy a játékosok rendelkezzenek a Quizizz alkalmazás kezelésére alkalmas okos mobiltelefonnal vagy mobileszközzel, ezeken legyen telepítve az applikáció. A játékhoz működő internetkapcsolat is szükséges. A Quizizz játékban a résztvevők csak azzal az e-mail címmel regisztrálhatnak, amelyet a korábbi fordulókban is használtak!

A játékról a www.fehervariprogram.hu/e-roller oldalon találnak részletes információt, felhívást.

Fehérvári színes

 1. Világrekord kísérletre és családi napra várják ma a kisgyermekes családokat a Palotavárosban

  A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet ismét bekapcsolódik a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány "Gyereket a magasba - 2021" elnevezésű, határokon átnyúló világrekord kísérletébe. A szeptember 25-i program keretében Viza Attila önkormányzati képviselő segítségével nyújtják át a SZÉNA Egyesület önkénteseinek, partnereinek és fő támogatóinak a Szamóca-díjakat, valamint átadják az Arconic Foundation támogatását is.

  2021.09.25.
 2. Kati és az ő cipőszámítása - kihagyhatatlan kiállítás nyílt pénteken

  A hölgyek számára (is) kihagyhatatlan kiállítás nyílt pénteken a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban, ahol egy hónapon át Illés Kati cipőtervező alkotásai tekinthetők meg. Csodás színek, mesebeli fazonok, bojtok, gombok, szalagok és masnik, csipkeminta és gobelinhímzés – az iparművész fantasztikus lábbeliket készít.

  2021.09.24.
 3. Kutatók Éjszakája robotokkal és játékkal az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Sokszínű, innovatív és izgalmas programokkal várta a látogatókat a Kutatók Éjszakáján az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán ki lehetett próbálni a robotok programozását és használatát, morze kódokban az üzenetküldést, térbeli modellek készítését, a kisebbek pedig megkereshették Kalóz Jack kincsét. 

  2021.09.24.
 4. Kristályok világa – előadás és ásványkarkötő-készítés vasárnap a KÖFÉM Művházban

  Kristályok világa címmel kezdődik program szeptember 26-án, vasárnap 10.00 órakor a KÖFÉM Művelődési Házban. A kristályokról lesz egy előadás, melyet karkötő-készítés követ, az első húsz jelentkezőnek díjmentesen biztosítják a nyersanyagot.

  2021.09.24.
 1. Tisztán látszik - jövőtudatos fesztivál lesz Sóstón

  Jövőtudatos fesztivált rendeznek szeptember utolsó hétvégéjén a Sóstó Természetvédelmi Területen és a Látogatóközpontban. A Zöld Busz Program köré épülő új, a természet védelmét központba helyező rendezvényen a környezettudatosságnak és környezetvédelemnek minden szeglete helyet kap.

  2021.09.24.
 2. Ingyenes Punnany Massif-koncert szombaton Székesfehérváron

  A pandémia miatt még idén is felemásra sikerült nyári rendezvényszezontól a város Önkormányzatának támogatásával egy ingyenes, szabadtéri Punnany Massif-koncerttel búcsúzhatunk Székesfehérváron. Az ország egyik legnépszerűbb fesztiválzenekara a Ligetben lép színpadra szombaton.

  2021.09.23.
 3. Illés Kati cipőtervező mutatkozik be a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban

  A hölgyek számára kihagyhatatlan kiállításra készül a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ: Illés Kati cipőtervező mutatkozik be a Csónakázó-tónál található központi épületben. Csodás színek, mesebeli fazonok, bojtok, gombok, szalagok és masnik, csipkeminta és gobelinhímzés – az iparművész fantasztikus lábbeliket készít.

  2021.09.23.
 4. Álomautóm és Az utazás jövője – rajzpályázatot hirdetett az Ivanics Csoport

  Álomautóm és Az utazás jövője címmel hirdetett rajzpályázatot óvodásoknak és alsó tagozatosoknak az Ivanics csoport székesfehérvári márkakereskedése. A tetszőleges technikával, A/4-es méretben készült alkotásokat - a szülői beleegyező nyilatkozattal együtt - október 11-ig kell benyújtani személyesen vagy postai úton. 

  2021.09.23.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár