Megverte a Jegesmedvéket, bejutott a kupadöntőbe a Hydro Fehérvár AV19

Debrecenben játsszák a jégkorong Magyar Kupa meghívásos négyes döntőjét, amelyben először a hazaiak győztek 2-1-re a Ferencváros ellen. Utána következett a Fehérvár-Miskolc mérkőzés, amit a fokozatosan belemelegedő Volán nyert meg. Így szombaton a DEAC ellen döntőzhet a fehérvári hokicsapat.
2021.04.02. 17:57 |

Az első elődöntő csak hosszabbításban dőlt el, a Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék találkozóján azonban nem ez volt a paírforma. De hiába tűnt erősebbnek és nyomott is kezdetben a meccsritmusból azért kiesett Volán, csak egy gólt ütött az első harmadban. Kuralt találatát megvideózták, utána megadták, a miskolciak pedig riadót fújtak. Többször is tesztelték Kornakkert, és az első harmad hajrájában a korábbi volános Szirányi szép lövésével ki is egyenlítettek. A Volán egy kettős hátrányt is megúszott.

A második játékrészben is maradtak támadásban a szlovák ligában szereplő miskolciak, volt, hogy kifejezetten csak Kornakker bravúrján múlt, hogy nem kapott gólt a Volán. Aztán megrázták magukat a ferhérváriak válogatottjai: Hári egy Caruso-passzt juttatott némi szerencsével a kapuba, majd Erdély egy nagyszerű Bartalis-lekészítés után ütött gólt.

A harmadik harmad közepén kettős emberelőnybe került a Fehérvár, amiből Campbell volt eredményes. Még nem volt vége, a tisztességel küzdő Jegesmedvék Ritó révén szépített. A meccs végére aztán Hári második gólja tette ki a pontot, a Volán 5-2-re nyert és bejutott a szombati döntőbe. A Debrecen ellen története tizenkettedik kupasikeréért játszik majd Antti Karhula csapata, a finálé 18 órakor kezdődik.

Hydro Fehérvár AV19 - Miskolci Jegesmedvék 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak