Megújult a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara

Új burkolatot kapott a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően közel 140 négyzetméteren cserélték ki a balesetveszélyessé vált gránitlapokat. A munkálatokat a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. 
2017.12.07. 10:35 |

Az önkormányzati tulajdonban lévő Sarló utcai orvosi rendelő 1981-ben épült. A rendelők egy sűrűn lakott városrész ellátását biztosítják már több mint 35 éve. Az épület rossz műszaki állapotban volt, és nem volt teljesen akadálymentes, így 2010-ben jelentős felújítás történt. Kicserélték a nyílászárókat, elkülönítették az egészséges és betegforgalmat, mozgássérült, akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki, megújultak a betegek számára biztosított és a dolgozói vizesblokkok is. A hét évvel ezelőtti felújítás során új gépészeti és elektromos hálózat készült és a belső munkálatok mellett az épület egészén is elvégezték a szükséges felújításokat. A Vízivárosban élők egészségügyi alapellátásáról ma már hat felnőtt háziorvosi, négy házi gyermekorvosi és öt védőnői szolgálat gondoskodik.

A csütörtöki műszaki átadáson jelen volt a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Horváth Miklósné és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A 2010-es felújítás a belső udvart nem érintette, napjainkra a gránitkő lapok állapota balesetveszélyessé vált. A városrészben élők, illetve az egészségügyi alapellátásban dolgozók kéréssel fordultak az Önkormányzathoz. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ez a nagy gonddal felújított orvosi rendelő kulturált beteg gondozást tesz lehetővé az itt lakó gyermekek és felnőttek számára egyaránt. "Panasz csak azért érkezett hozzám az utóbbi időben, mind az orvosok, mind a betegek részéről, mert az belső udvar eredeti gránit burkolata a több évtizedes használat során több helyen megsérült, balesetveszélyessé vált. Ezért kerestem meg Östör Annamária egészségügyi tanácsnokot és kértem, hogy a Humán Szolgáltató Intézet tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb ez a belső udvar is megújulhasson. Ehhez megkaptuk a segítséget, amit ezúttal is köszönök a Vízivárosiak nevében Varga Márta igazgatónak és képviselőtársamnak."

Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója arról tájékoztatott, hogy a burkolat cseréjét a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. Az épületszárnyak közötti tér – közel 140 négyzetméter - burkolása 2 284 628 forintba került.

Székesfehérvár idén év elején indította a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, amelynek egyik pillére az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők korszerűsítése, tájékoztatott Östör Annamária. Az egészségügyi és sporttanácsnok hozzátette, a helyi gazdaság erejének köszönhetően az egészségügyben az önkormányzat számára kötelező feladatellátáson túl saját forrásból lehetőség nyílt komplex egészségügyi fejlesztésre is. Ebben helyet kap a szűrő- és prevenciós programok folytatása és kiterjesztése, a rendelők eszközfejlesztése, a kórháznak nyújtott közvetlen támogatás, illetve az orvosi rendelők állapotfelmérése és folyamatos, ütemezett felújítása is.

Városfejlesztés

 1. Ünnepi megemlékezés, szobor-újraavatás és épületbejárás is volt szerdán Feketehegyen

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Szárazréti Tagintézményének kicsinyei és nagyjai gyülekeztek szerda reggel a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban, ahol a Himnusz hangjait és a zászlófelvonást követően az intézmény diákjai adtak ünnepi műsort. Az eseményt követően az épület udvarán újraavatták és megkoszorúzták a kilenc esztendeje az iskola udvarán állított Bem József-szobrot, majd bejárás keretében bemutatták a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar elkészült kiszolgálóépületét is.

  2018.03.14.
 2. A tavaszi útépítés után helyezik üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert

  Lakossági fórumon tájékoztatták a Csutora utcai lakókat hétfőn délután a Felsővárosban épülő csapadékvíz-elvezető rendszer építésének jelenlegi állásáról. Az utóbbi időben többen panaszkodtak a sár miatt az utcában, ahol tavasz végén helyezik majd üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert, a víznyelőkkel együtt, ráadásul idén tavasszal a nagyon magas talajvíz is probléma a város egyik mélyen fekvő utcájában.

  2018.03.12.
 3. A magyar gazdaság zászlóshajója lehet a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely

  Elkészült a várpalotai elkerülő 9,4 kilométeres szakasza, amely mentesíti a várost az eddigi forgalomtól. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy a fejlesztés százezer ember életminőségén és rengeteg vállalkozás versenyképességén javít, az új útszakasz pedig elérhető közelségbe hozza azt a tervet, hogy a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely hamarosan a magyar gazdaság egyik zászlóshajója legyen.

  2018.03.09.
 4. Lerakták a Corvinus új, székesfehérvári épületének az alapkövét

  Letették csütörtökön délelőtt az alapkövét a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának. A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás.

  2018.03.08.
 1. Nagy Sándor Program - egy új 150 fős idősotthon épül Fehérváron

  Idén kezdődik a fehérvári idősotthonok több mint kétmilliárd forintos felújítása és bővítése, ami az Egyesített Szociális Intézmény négy fehérvári otthonát érinti. A Hidaskürti Nagy Sándor Városi Idősotthoni Programról pénteken tárgyal majd Fehérvár közgyűlése. A város önerőből tervezi végrehajtani a keresve az uniós és hazai támogatási lehetőségeket.

  2018.03.05.
 2. Húsz helyszínen kezdődnek útfelújítások a fagyok után Székesfehérváron

  A munkaterület átadása már megtörtént, és amint az időjárás lehetővé teszi, folytatódik az Adonyi út zsákutca szakaszának felújítása. Napokon belül mintegy húsz helyszínen lesz munkaterület átadás, hogy a nagy hideg elmúltával egyből kezdődhessenek a munkák. A felújítások ideje alatt a közlekedők türelmét és megértését kérik!

  2018.02.28.
 3. Jól halad az építkezés a Sóstón - nagy játszótér és fitneszpark is lesz a kilátó mellett

  Pénteken délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban és környékén a város önkormányzati képviselői. A székek nagy része a helyére került és a kiszolgáló helyiségekben már burkolnak. A stadion és a megújuló Sóstó között egy hatalmas játszótér és fitnesz park épül, több száz bicikli tárolóval és az új stadionban kap helyet a Sóstó Természetvédelmi Terület látogatóközpontja is.

  2018.02.23.
 4. Megannyi út-, járda-, park- és parkolóépítést is tartalmaz a Városgondnokság üzleti terve

  Fehérvár 2018-as költségvetésének elfogadása után a Városgondnokság idei üzleti tervét is jóváhagyta a város képviselő-testülete. A 8.7 milliárd forintos büdzséből 6.8 milliárd az önkormányzati támogatás, melynek mintegy felét utak, járdák, parkolók és parkok fejlesztésére fordítja az önkormányzati cég. Összesen 54 helyszínen végeznek idén nagyobb fejlesztéseket. Az önkormányzati szolgáltató vállalat idei üzleti tervéről Bozai István városgondnokkal beszélgettünk.

  2018.02.15.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek