Megújult a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara

Új burkolatot kapott a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően közel 140 négyzetméteren cserélték ki a balesetveszélyessé vált gránitlapokat. A munkálatokat a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. 
2017.12.07. 10:35 |

Az önkormányzati tulajdonban lévő Sarló utcai orvosi rendelő 1981-ben épült. A rendelők egy sűrűn lakott városrész ellátását biztosítják már több mint 35 éve. Az épület rossz műszaki állapotban volt, és nem volt teljesen akadálymentes, így 2010-ben jelentős felújítás történt. Kicserélték a nyílászárókat, elkülönítették az egészséges és betegforgalmat, mozgássérült, akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki, megújultak a betegek számára biztosított és a dolgozói vizesblokkok is. A hét évvel ezelőtti felújítás során új gépészeti és elektromos hálózat készült és a belső munkálatok mellett az épület egészén is elvégezték a szükséges felújításokat. A Vízivárosban élők egészségügyi alapellátásáról ma már hat felnőtt háziorvosi, négy házi gyermekorvosi és öt védőnői szolgálat gondoskodik.

A csütörtöki műszaki átadáson jelen volt a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Horváth Miklósné és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A 2010-es felújítás a belső udvart nem érintette, napjainkra a gránitkő lapok állapota balesetveszélyessé vált. A városrészben élők, illetve az egészségügyi alapellátásban dolgozók kéréssel fordultak az Önkormányzathoz. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ez a nagy gonddal felújított orvosi rendelő kulturált beteg gondozást tesz lehetővé az itt lakó gyermekek és felnőttek számára egyaránt. "Panasz csak azért érkezett hozzám az utóbbi időben, mind az orvosok, mind a betegek részéről, mert az belső udvar eredeti gránit burkolata a több évtizedes használat során több helyen megsérült, balesetveszélyessé vált. Ezért kerestem meg Östör Annamária egészségügyi tanácsnokot és kértem, hogy a Humán Szolgáltató Intézet tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb ez a belső udvar is megújulhasson. Ehhez megkaptuk a segítséget, amit ezúttal is köszönök a Vízivárosiak nevében Varga Márta igazgatónak és képviselőtársamnak."

Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója arról tájékoztatott, hogy a burkolat cseréjét a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. Az épületszárnyak közötti tér – közel 140 négyzetméter - burkolása 2 284 628 forintba került.

Székesfehérvár idén év elején indította a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, amelynek egyik pillére az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők korszerűsítése, tájékoztatott Östör Annamária. Az egészségügyi és sporttanácsnok hozzátette, a helyi gazdaság erejének köszönhetően az egészségügyben az önkormányzat számára kötelező feladatellátáson túl saját forrásból lehetőség nyílt komplex egészségügyi fejlesztésre is. Ebben helyet kap a szűrő- és prevenciós programok folytatása és kiterjesztése, a rendelők eszközfejlesztése, a kórháznak nyújtott közvetlen támogatás, illetve az orvosi rendelők állapotfelmérése és folyamatos, ütemezett felújítása is.

Városfejlesztés

 1. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 2. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 3. A Királykút kereszteződésben kezdődik a Berényi út felújítása

  A Királykút kereszteződésben a közműkiváltásokkal kezdődik 2-3 hét múlva a Berényi út felújítása. Itt körforgalmat alakítanak ki, aminek a kivitelezése még idén be is fejeződik. A Berényi úton a Vértanú utcától a város felé pedig a csapadék- és a szennyvíz csatorna illetve az ivóvíz vezetékek cseréje történik meg ebben az évben, az utat a teljes pályaszerkezettel együtt jövő év második negyedévében fejezi be a kivitelező.

  2018.07.06.
 4. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 1. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 2. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.
 3. Szépülő fehérvári iskolák - megújul a Munkácsy és a Kodály is

  Míg a nyár folyamán kisebb munkák zajlanak a városi iskolákban, több oktatási intézményben nagyszabású felújítási munkák kezdődhetnek meg a következő tanévben. Még ebben az évben megkezdődhet a Munkácsy és a Vasvári Általános Iskola fejlesztése, a Kodályban pedig 2019-ben egy átfogó beruházás valósulhat meg.

  2018.06.28.
 4. Felújítás a Géza utcában - a héten szeretnék befejezni az aszfaltozást

  Szerdán a kopóréteket aszfaltozta a kivitelező a Orinoco Kft. a Géza utca belső szervízútján, csütörtökön pedig már a forgalmas fő közlekedési útra viszik fel az új burkolatot. Az utcában korábban megújult a járda, a csapadékvíz elvezetés is. A szegélyek javítása és a csatornafedlapok beállítása után, ha nem esik az eső péntekre elkészül mindenhol az új kopóréteg.

  2018.06.27.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek