Megújult a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara

Új burkolatot kapott a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően közel 140 négyzetméteren cserélték ki a balesetveszélyessé vált gránitlapokat. A munkálatokat a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. 
2017.12.07. 10:35 |

Az önkormányzati tulajdonban lévő Sarló utcai orvosi rendelő 1981-ben épült. A rendelők egy sűrűn lakott városrész ellátását biztosítják már több mint 35 éve. Az épület rossz műszaki állapotban volt, és nem volt teljesen akadálymentes, így 2010-ben jelentős felújítás történt. Kicserélték a nyílászárókat, elkülönítették az egészséges és betegforgalmat, mozgássérült, akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki, megújultak a betegek számára biztosított és a dolgozói vizesblokkok is. A hét évvel ezelőtti felújítás során új gépészeti és elektromos hálózat készült és a belső munkálatok mellett az épület egészén is elvégezték a szükséges felújításokat. A Vízivárosban élők egészségügyi alapellátásáról ma már hat felnőtt háziorvosi, négy házi gyermekorvosi és öt védőnői szolgálat gondoskodik.

A csütörtöki műszaki átadáson jelen volt a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Horváth Miklósné és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A 2010-es felújítás a belső udvart nem érintette, napjainkra a gránitkő lapok állapota balesetveszélyessé vált. A városrészben élők, illetve az egészségügyi alapellátásban dolgozók kéréssel fordultak az Önkormányzathoz. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ez a nagy gonddal felújított orvosi rendelő kulturált beteg gondozást tesz lehetővé az itt lakó gyermekek és felnőttek számára egyaránt. "Panasz csak azért érkezett hozzám az utóbbi időben, mind az orvosok, mind a betegek részéről, mert az belső udvar eredeti gránit burkolata a több évtizedes használat során több helyen megsérült, balesetveszélyessé vált. Ezért kerestem meg Östör Annamária egészségügyi tanácsnokot és kértem, hogy a Humán Szolgáltató Intézet tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb ez a belső udvar is megújulhasson. Ehhez megkaptuk a segítséget, amit ezúttal is köszönök a Vízivárosiak nevében Varga Márta igazgatónak és képviselőtársamnak."

Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója arról tájékoztatott, hogy a burkolat cseréjét a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. Az épületszárnyak közötti tér – közel 140 négyzetméter - burkolása 2 284 628 forintba került.

Székesfehérvár idén év elején indította a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, amelynek egyik pillére az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők korszerűsítése, tájékoztatott Östör Annamária. Az egészségügyi és sporttanácsnok hozzátette, a helyi gazdaság erejének köszönhetően az egészségügyben az önkormányzat számára kötelező feladatellátáson túl saját forrásból lehetőség nyílt komplex egészségügyi fejlesztésre is. Ebben helyet kap a szűrő- és prevenciós programok folytatása és kiterjesztése, a rendelők eszközfejlesztése, a kórháznak nyújtott közvetlen támogatás, illetve az orvosi rendelők állapotfelmérése és folyamatos, ütemezett felújítása is.

Városfejlesztés

 1. CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

  Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban. Az alternatív technológia megismertetése és elterjesztése érdekében az E.ON úgy alakította át saját autói töltésére kialakított székesfehérvári CNG-töltőállomását, hogy annak többszörösére növelt kapacitása már a lakossági ellátást is biztosítani tudja jövő év tavaszától.

  2018.10.19.
 2. Még idén elkészül 17 új buszmegálló, 47-et pedig felújít a Városgondnokság

  A városban tizenhét helyen cserélte, illetve cseréli jelenleg is a Városgondnokság a buszmegállókat, amelyek nemcsak sokkal tartósabb kivitelűek lesznek, de városképbe illő kinézetet is kapnak. Ezzel együtt 47 buszmegálló teljes felújítása is megtörténik még az év végéig. A 17 új szerkezet kihelyezése még a héten befejeződik. A munkát a Városgondnokság karbantartó csoportja végzi Fehérváron.

  2018.10.18.
 3. Elkészült a Rozsnyói utca felújítása - kicserélték a vízvezeték rendszert is

  Elkészült a Rozsnyói utca teljes felújítása a Városgondnokság útfelújítási programjának keretében. A munkálatok során kicserélték a vízvezetéket és a házi bekötéseket is az utcában és kiépült a csapadékcsatorna rendszer is. Az utca műszaki átadásán elhangzott, hogy jövőre többek között a Fiskális útba csatlakozó utak felújításával folytatódnak az öreghegyi utcafelújítások.

  2018.10.17.
 4. Exkluzív stadionbejárás volt kedden a környéken lakóknak

  A környéken lakók az elsők között nézhették meg a Sóstói Stadion. Kedd este különleges bejárással köszönték meg a beruhással közvetlenül érintett utcákban lakóknak a türelmét. A mínusz egyedik szinttől a skyboxokig bejárhatták a teljes Stadiont, és a várható programokról is képet kaphattak a túra során.

  2018.10.16.
 1. Járdafelújítás a Szedreskerti lakónegyedben - térköves sétány épült

  Térköves sétány épült a Szedreskerti lakónegyed 1. szám és a bölcsőde között. Több mint 170 méter hosszúságban, minimum két méter szélességben, összesen 482 négyzetméteren újították fel az elöregedett aszfaltjárdát. A beruházás során új szegélyek és új pályaszerkezet is épült.

  2018.10.11.
 2. Elkészült az új járda a Rádió lakótelepen - novemberben telepítik a növényeket

  Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány a régi töredezett aszfaltjárda helyett. Összesen 171 méter hosszú, mintegy kettő méter széles sétányt a Maroshegyre jellemző sárga és fekete térkövekből rakták. 

  2018.10.11.
 3. Alba Aréna - másfél év alatt épülhet meg az új fehérvári multifunkciós csarnok

  A munkaterület átadásától számítva 18 hónap alatt felépülhet a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt. A nyertes ajánlattevő a Market Építő Zrt. lett, míg a nettó vállalkozói díj 25,75 milliárd forint.

  2018.10.09.
 4. Parkoló- és járdaépítés a Felsővárosban, az Óvoda utcában

  Elkezdődött az Óvoda utcában 27 új parkolóhely építése, melynek során kiépítik a csapadékcsatornát is. A munkálatok a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében zajlanak a tűzoltóság hátsó bejáratától a Munkás utcáig, a befejezési határidő november 30. A fejlesztés tartalmazza az imaház és a temető előtti terület burkolását is. 

  2018.10.08.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek