Megújult a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara

Új burkolatot kapott a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően közel 140 négyzetméteren cserélték ki a balesetveszélyessé vált gránitlapokat. A munkálatokat a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. 
2017.12.07. 10:35 |

Az önkormányzati tulajdonban lévő Sarló utcai orvosi rendelő 1981-ben épült. A rendelők egy sűrűn lakott városrész ellátását biztosítják már több mint 35 éve. Az épület rossz műszaki állapotban volt, és nem volt teljesen akadálymentes, így 2010-ben jelentős felújítás történt. Kicserélték a nyílászárókat, elkülönítették az egészséges és betegforgalmat, mozgássérült, akadálymentes vizesblokkokat alakítottak ki, megújultak a betegek számára biztosított és a dolgozói vizesblokkok is. A hét évvel ezelőtti felújítás során új gépészeti és elektromos hálózat készült és a belső munkálatok mellett az épület egészén is elvégezték a szükséges felújításokat. A Vízivárosban élők egészségügyi alapellátásáról ma már hat felnőtt háziorvosi, négy házi gyermekorvosi és öt védőnői szolgálat gondoskodik.

A csütörtöki műszaki átadáson jelen volt a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Horváth Miklósné és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A 2010-es felújítás a belső udvart nem érintette, napjainkra a gránitkő lapok állapota balesetveszélyessé vált. A városrészben élők, illetve az egészségügyi alapellátásban dolgozók kéréssel fordultak az Önkormányzathoz. Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elmondta, hogy ez a nagy gonddal felújított orvosi rendelő kulturált beteg gondozást tesz lehetővé az itt lakó gyermekek és felnőttek számára egyaránt. "Panasz csak azért érkezett hozzám az utóbbi időben, mind az orvosok, mind a betegek részéről, mert az belső udvar eredeti gránit burkolata a több évtizedes használat során több helyen megsérült, balesetveszélyessé vált. Ezért kerestem meg Östör Annamária egészségügyi tanácsnokot és kértem, hogy a Humán Szolgáltató Intézet tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb ez a belső udvar is megújulhasson. Ehhez megkaptuk a segítséget, amit ezúttal is köszönök a Vízivárosiak nevében Varga Márta igazgatónak és képviselőtársamnak."

Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója arról tájékoztatott, hogy a burkolat cseréjét a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. Az épületszárnyak közötti tér – közel 140 négyzetméter - burkolása 2 284 628 forintba került.

Székesfehérvár idén év elején indította a Kégl György Városi Egészségügyi Programot, amelynek egyik pillére az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelők korszerűsítése, tájékoztatott Östör Annamária. Az egészségügyi és sporttanácsnok hozzátette, a helyi gazdaság erejének köszönhetően az egészségügyben az önkormányzat számára kötelező feladatellátáson túl saját forrásból lehetőség nyílt komplex egészségügyi fejlesztésre is. Ebben helyet kap a szűrő- és prevenciós programok folytatása és kiterjesztése, a rendelők eszközfejlesztése, a kórháznak nyújtott közvetlen támogatás, illetve az orvosi rendelők állapotfelmérése és folyamatos, ütemezett felújítása is.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Határidőre elkészült a Pozsonyi út alsó szakaszának teljes felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Az építkezés során két új gyalogos átkelőhely, új járdaszakaszok és kerékpársávok is épültek. Október 6-án kezdék a felújítást és naponta 60-80 ember dolgozott azon, hogy elkészüljenek határidőre.

  2017.12.14.
 2. Elkészült az új járda a Lövölde úton a katonai temető mellett

  Elkészült az új járda a Lövölde úttal párhuzamosan, az orosz katonai temető mellett. Az eddig murvás sétányt váltotta fel a Deák Ferenc utca és a Lövölde út csomópontjában korábban kiépített járdához is kapcsolódó új térköves szakasz. A közel 10 millió forintos városi beruházás polgármesteri és képviselői keretből valósult meg.

  2017.12.13.
 3. Hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében

  Újabb hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében, az átadó ünnepségen a hivatali dolgozók képzésének fontosságáról is szó esett. Székesfehérváron hat épületet újítottak fel a Mátyás király körúton, a Csíkvári úton, a Kégl György utcában, a Piac téren, a Koch László utcában, valamint a Sörház téren.

  2017.12.08.
 4. Elkészült és átadták a felújított Béke téri játszóteret

  Régóta várt beruházásként elkészült a Béke téri játszótér felújítása. Több mint 6 és félmillió forintból szabványszerűvé és biztonságossá tették a teret, ahova új játékok is kerültek. 

  2017.12.08.
 1. Megújul a Gárdonyi Géza Művelődési Ház – közel 90 millió forint érkezik az előkészítéshez

  A Magyar Kormány idén novemberben hozott határozatot arról, hogy forrást biztosít a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár felújításának előkészítéséhez, majd egy következő ütemben a beruházás megvalósításához is. A régóta várt döntésről Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője számolt be a művelődési házban.

  2017.12.07.
 2. Megújult a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara

  Új burkolatot kapott a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően közel 140 négyzetméteren cserélték ki a balesetveszélyessé vált gránitlapokat. A munkálatokat a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. 

  2017.12.07.
 3. Mérföldkő a kórház életében - új helyre költözik a megújult Neurológia

  Öt hónap alatt 187 millió forint állami támogatással és 10 millió forint kórházi forrásból valósult meg az az infrastruktúra, mely mindenben megfelel a XXI. századi, 24 órás komplex ellátást nyújtó követelményeknek. A Neurológiai Osztály költözése a korábbi években megkezdett infrastrukturális fejlesztések záró lépése.

  2017.12.01.
 4. Játszótér bővítés a Palotavárosban kormányzati támogatással

  Jelentős játszótér bővítés lesz a Palotavárosban a Bátky Zsigmond utca és a Halász utca közötti parkban. Belügyminisztériumi támogatásból ötvenmillió forintból építik tovább a parkban a nemrégiben elkészült új játszóteret. A beruházásról hétfőn reggel Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester és Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő közösen tájékoztatott a helyszínen.

  2017.11.27.

Adventi programok

Eseménynaptár

2017. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek