Megújult a Horvát István lakótelep összes útja és járdája

A Horvát István lakótelep összes utcája megújult ősszel. Mintegy 8200 négyzetméternyi út, 2500 négyzetméter járda , 3300 méternyi szegély újult meg a lakótelepen, de új csapadékcsatorna is épült és összesen 70 új aknafedlapot építettek be. A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula Útfelújítási Program keretében valósult meg. 
2017.12.18. 15:56 |

Régi kérése volt már az itt lakóknak ez a fejlesztés, hiszen a régi aszfalt akkor épült, amikor a lakótelep házai. Az út, járda és parkoló fejlesztés mellett a csapadékvíz elvezető rendszert is korszerűsítették – mondta Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője.

Hétfőn délután a Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő, Bozai István városgondnokkal és Nagy Zsolt Közlekedési Iroda vezetővel közösen tartott bejárást a lakótelepen.

Egy nagyon fontos beruházáson vagyunk túl, hiszen mondhatjuk, hogy a Horvát István lakótelepen a hatvanas évek aszfaltja, út és járdaburkolata nagyon rossz állapotban volt már és most az egész lakótelep teljes út illetve járdahálózatát sikerült megújítani, több mint 150 millió forintos városi forrásból – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester. „A forrást teljes egészében Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozta a Saára Gyula Programon keresztül. Molnár Tamás képviselő úr, - szívén viselve a körzet sorsát - szeretné, ha jövőre a Deák Ferenc utca egyik felével folytatnánk a munkálatokat. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés, múlt hét pénteki ülésén 1.7 milliárd forintot biztosított a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben a Saára Gyula Programban utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.”

„Székesfehérvár városa valóban régi adósságát törlesztette, hiszen több mint 30 éves burkolatok újultak meg a lakónegyedben. Igyekeztünk minél inkább a lakossági igényekhez igazítani a beruházást.” – hangsúlyozta a bejáráson Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Külön köszönetét fejezte ki a lakótelepen élőknek, amiért türelemmel és megértéssel fogadták az építkezéssel együtt járó kellemetlenségeket. Hozzátette, hogy továbbra is várja lakosság részéről megfogalmazódó javaslatokat, igényeket.

 

Városfejlesztés

 1. Új burkolatot kapott 37 parkolóhely a Bátky Zsigmond utcában

  Új burkolatot kapott 37 parkolóhely a Bátky Zsigmond utcában. A 4-6-8. számú házak előtt a zúzottköves felületet térkő váltotta fel, amely nemcsak esztétikailag, hanem környezetvédelmi szempontból is megfelelő. 

  2018.06.20.
 2. Árpád-ház program – készen vannak a tervei a volt Köztársaság Mozi felújításának

  Készen vannak a volt Köztársaság Mozi felújításának a tervei, melyben a méltó helyet kapnak a középkori Magyar Királyság legnagyobb és legfontosabb templomának a Nagyboldogasszony-bazilikának megmaradt kövei, de elkezdődött már a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületének felújítás előtti felmérése, ahol a „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” kiállítás kap majd helyet. Több más elem mellett a program része az Aranybulla-emlékmű felújítása is 2022-re.

  2018.06.13.
 3. Több mint ötven fát ültetnek majd az új, nyár végére elkészülő vízivárosi parkolóba

  Az új parkoló megtervezésénél feladat volt, hogy minél több fát lehessen ültetni a parkolók között. A területen összesen 201 férőhelyes, térköves, zöldsávval, fákkal kialakítandó parkolót terveztek közvilágítással a jelenlegi ipari területen, ahol járdákkal segítik majd a biztonságos közlekedést és egy új kutyafuttatót is kialakítanak.

  2018.06.13.
 4. Már csak a takarítás van hátra a Széna téri sportcsarnokban

  "Gyakorlatilag elkészült a sportcsarnok a Széna téren, ami júliusban, az öttusa Európa-bajnokságon mutatkozik meg a nagyközönségnek, a diákok pedig szeptembertől használhatják majd." - írta kedden reggel Facebook oldalán a város polgármestere Cser-Palkovics András és néhány friss fotót is tett fel az átadás előtt lévő csarnokról.

  2018.06.12.
 1. Elkészültek az új gyalogos átkelőhelyek a Kisteleki utcában

  Pénteken délelőtt volt a műszaki átadása a Zsolt utca és a Kisteleki utca kereszteződésénél, illetve a Kisteleki utca és a Töhötöm utca kereszteződésénél épített két új gyalogos átkelőhelynek. Deák Lajosné a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy régen szerették volna már a környéken lakók, hogy kijelölt gyalogos átkelőhelyek épüljenek a Kisteleki utcában.

  2018.05.25.
 2. Jelentős mennyiségű fát ültetnek ősszel a Rádió lakótelepi veszélyes nyárfák helyett

  A Rádió lakótelep 22-es számtól a Rádió utcáig épül egy új, térköves sétány a jelenlegi tönkrement aszfaltos járda helyett, ami a lakótelep járdafelújítási programjának első üteme. Az új járda kettő méter szélességben és 171 méter hosszan épül, amely a jelenlegi járda nyomvonalán halad majd – mondta Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző.

  2018.05.25.
 3. Munkaterület átadások városszerte - kezdődik a III. Béla király tér felújítása is

  Újabb hat helyen kezdődnek út és járdafelújítások Székesfehérváron. A III. Béla király téren a burkolat felújítása mellett parkolóépítés is kezdődik, a Széchenyi utca 33-51 között a járda felújítása két héten belül elkezdődik akárcsak a Géza utca burkolat felújítása a Karinthy tér és a Kadocsa utca között. A Rozsnyói és a Szabadkai utcákban az útépítés mellett a vízvezetékeket is cserélik a házi bekötésekkel együtt.

  2018.05.24.
 4. Elkészültek az új járdák az Orgona és a Hajnal utcában is

  Három Oncsa telepi utcában újulnak meg a járdák, melyből a Hajnal és az Orgona utcákban elkészült a beruházás, az Agyag utcában még tart a munka. A beruházások összesen több mint másfél kilométeres járdaszakaszt érintenek 2100 négyzetméteren. 

  2018.05.23.

Múzeumok éjszakája

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek