Megújult a Horvát István lakótelep összes útja és járdája

A Horvát István lakótelep összes utcája megújult ősszel. Mintegy 8200 négyzetméternyi út, 2500 négyzetméter járda , 3300 méternyi szegély újult meg a lakótelepen, de új csapadékcsatorna is épült és összesen 70 új aknafedlapot építettek be. A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula Útfelújítási Program keretében valósult meg. 
2017.12.18. 15:56 |

Régi kérése volt már az itt lakóknak ez a fejlesztés, hiszen a régi aszfalt akkor épült, amikor a lakótelep házai. Az út, járda és parkoló fejlesztés mellett a csapadékvíz elvezető rendszert is korszerűsítették – mondta Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője.

Hétfőn délután a Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő, Bozai István városgondnokkal és Nagy Zsolt Közlekedési Iroda vezetővel közösen tartott bejárást a lakótelepen.

Egy nagyon fontos beruházáson vagyunk túl, hiszen mondhatjuk, hogy a Horvát István lakótelepen a hatvanas évek aszfaltja, út és járdaburkolata nagyon rossz állapotban volt már és most az egész lakótelep teljes út illetve járdahálózatát sikerült megújítani, több mint 150 millió forintos városi forrásból – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester. „A forrást teljes egészében Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozta a Saára Gyula Programon keresztül. Molnár Tamás képviselő úr, - szívén viselve a körzet sorsát - szeretné, ha jövőre a Deák Ferenc utca egyik felével folytatnánk a munkálatokat. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés, múlt hét pénteki ülésén 1.7 milliárd forintot biztosított a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben a Saára Gyula Programban utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.”

„Székesfehérvár városa valóban régi adósságát törlesztette, hiszen több mint 30 éves burkolatok újultak meg a lakónegyedben. Igyekeztünk minél inkább a lakossági igényekhez igazítani a beruházást.” – hangsúlyozta a bejáráson Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Külön köszönetét fejezte ki a lakótelepen élőknek, amiért türelemmel és megértéssel fogadták az építkezéssel együtt járó kellemetlenségeket. Hozzátette, hogy továbbra is várja lakosság részéről megfogalmazódó javaslatokat, igényeket.

 

Városfejlesztés

 1. Gábor atya szentelte fel a Kisfaludi temető új ravatalozóját

  Kedden reggel szentelte fel Tornyai Gábor plébános a Kisfaludi temető új ravatalozóját. A városi beruházásban mintegy 25 millió forintból elkészült új ravatalozó építését nyáron kezdte el építeni a Városgondnokság. Az épület környéke szilárd térköves burkolatot kapott és kialakítottak egy illemhelyet is. A temetőben eddig nem volt fedett ravatalozó.

  2018.01.16.
 2. Már a kockaköveket rakja a kivitelező az Arany János utcában

  A Városház tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszon hétfőn elkezdődött a kockakövek lerakása. Az Arany János utca felújításának utolsó üteme kezdődött meg a burkolat visszahelyezésével. 

  2018.01.15.
 3. Végig megújult a Salétrom utcai sétány és az intézmények előtti tér

  A Salétrom utcában mintegy 65 millió forintos önkormányzati beruházással újult meg a régi burkolat mintegy 6500 négyzetméternyi felületen és egységes sétány képét mutatja közösségi terekkel, és sok új paddal. A megújult utcában Fehérvár polgármestere és országgyűlési képviselője a kivitelezővel közösen tartott bejárást csütörtökön délután.

  2018.01.11.
 4. Élménymedence, csúszdák és vizes játszótér is épül a strandon

  Ősz elején kezdődtek a munkálatok a strandon, ahonnan több mint 700 köbméter bontott betonelemet és régi járdát szállítottak el. Január elején már a kivitelezés kevésbé látványos részét, a közművek építését végzik a Városgondnokság szakemberei és elkezdték a medencék helyén a földmunkát, hogy mielőbb ki lehessen önteni a két új medence vasbeton szerkezetét. 

  2018.01.10.
 1. A közművekkel együtt újult meg 270 millió forintból a Távírda utca

  A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítésa végéhez közeledik, január 20. a felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

  2018.01.08.
 2. Még zajlik a Távírda utca felújítása – a közlekedők türelmét kérik

  A Távírda utcában víziközmű- és útfelújítási munkálatok zajlanak, az utca munkaterület. A csőbélelés során az út alatt futó gerincvezetékben megszorult egy technológiai munkálatokat végző robot, ezért a Budai úti csomópont előtt rá kellett bontani a szennyvíz-gerincvezetékre.

  2018.01.05.
 3. Ezek voltak 2017-ben a nagyobb útfelújítások Székesfehérváron

  2017-ben 34 utca burkolata újult meg Székesfehérváron, 15 helyen épültek szilárd burkolatú parkolók és 22 utcában épült új járda a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, mely 2018-ban is folytatódik. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés 1.7 milliárd forintot biztosított decemberben a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben további utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.

  2017.12.27.
 4. Végig lehet már menni autóval a Távírdán - január 22 a befejezési határidő

  Újabb fordulójához érkezett a Távírda utca felújítása: már a teljes hosszon végig lehet hajtani autóval. Január 22-ére kell elkészülni a munkálatokkal, de arra törekedett az Önkormányzat, hogy a kereskedők és a vásárlók miatt mielőbb használható útpályát alakítsanak ki. 

  2017.12.21.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek