Megújult a Horvát István lakótelep összes útja és járdája

A Horvát István lakótelep összes utcája megújult ősszel. Mintegy 8200 négyzetméternyi út, 2500 négyzetméter járda , 3300 méternyi szegély újult meg a lakótelepen, de új csapadékcsatorna is épült és összesen 70 új aknafedlapot építettek be. A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula Útfelújítási Program keretében valósult meg. 
2017.12.18. 15:56 |

Régi kérése volt már az itt lakóknak ez a fejlesztés, hiszen a régi aszfalt akkor épült, amikor a lakótelep házai. Az út, járda és parkoló fejlesztés mellett a csapadékvíz elvezető rendszert is korszerűsítették – mondta Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője.

Hétfőn délután a Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő, Bozai István városgondnokkal és Nagy Zsolt Közlekedési Iroda vezetővel közösen tartott bejárást a lakótelepen.

Egy nagyon fontos beruházáson vagyunk túl, hiszen mondhatjuk, hogy a Horvát István lakótelepen a hatvanas évek aszfaltja, út és járdaburkolata nagyon rossz állapotban volt már és most az egész lakótelep teljes út illetve járdahálózatát sikerült megújítani, több mint 150 millió forintos városi forrásból – emelte ki Cser-Palkovics András polgármester. „A forrást teljes egészében Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozta a Saára Gyula Programon keresztül. Molnár Tamás képviselő úr, - szívén viselve a körzet sorsát - szeretné, ha jövőre a Deák Ferenc utca egyik felével folytatnánk a munkálatokat. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés, múlt hét pénteki ülésén 1.7 milliárd forintot biztosított a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben a Saára Gyula Programban utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.”

„Székesfehérvár városa valóban régi adósságát törlesztette, hiszen több mint 30 éves burkolatok újultak meg a lakónegyedben. Igyekeztünk minél inkább a lakossági igényekhez igazítani a beruházást.” – hangsúlyozta a bejáráson Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Külön köszönetét fejezte ki a lakótelepen élőknek, amiért türelemmel és megértéssel fogadták az építkezéssel együtt járó kellemetlenségeket. Hozzátette, hogy továbbra is várja lakosság részéről megfogalmazódó javaslatokat, igényeket.

 

Városfejlesztés

 1. Vízelvezetéssel védik a Fehérvárnak is kulcsfontosságú csóri vízbázist

  Fontos beruházás készült a közelmúltban a Székesfehérvár város vízellátásában meghatározó szerepet játszó csóri vízbázis védelmére. Kiépítettek egy 98 méter hosszú túlfolyó vezetéket, amely a következő években – átmeneti megoldásként – biztonságosan elvezeti a felesleges vízmennyiséget. Közben tervezik a végleges, hosszú távú megoldást is.

  2018.12.06.
 2. Jelentősen csökkent a város felé a várakozási idő a plusz sáv megépítésével

  Befejeződött a város egyik legforgalmasabb kereszteződésében egy plusz kanyarodósáv kiépítése. A város felé vezető oldalon egy külön jobbra és balra kanyarodó sáv között kettő egyenesen haladó sávot alakítottak ki, ami jelentősen csökkentette a várakozási időt a kereszteződésben. A munka folytatódik és a második ütemben külön vezetett kerékpárút és járda épül ezen a szakaszon.

  2018.12.03.
 3. 27 új parkolót alakítottak ki az Óvoda utcában - az út és a járda is megújult

  Az szeptemberben kezdődött fejlesztésnek köszönhetően huszonhét új parkolót alakítottak ki, valamint megújult az út és a járda is az Óvoda utcában, a tűzoltóság hátsó bejáratától a Munkás utcáig tartó szakaszon. A csütörtöki műszaki átadáson elhangzott, hogy a beruházás a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programja keretében városi forrásból valósult meg.

  2018.11.29.
 4. November 30-án lezárul a felsővárosi csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztése projekt

  Székesfehérvár Önkormányzatának sikeresen pályázata alapján jelentős európai uniós forrásból hamarosan befejezésre kerül a felsővárosi csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztése. A beruházás két ütemben indult, amelyek által nem csak komfortosabb lehet az ott élők mindennapjai, hanem környezetvédelmi célokat is megvalósít. A projekt 199,96 millió forint vissza nem térítendő támogatással valósult meg.

  2018.11.27.
 1. Szolár fák USB töltőkkel a Haleszben és a Rózsa ligetben

  A Városgondnoksága mintegy 700 fa ültetését kezdte el az elmúlt hetekben Székesfehérváron. Két különleges, modern alkotásnak is beillő "fa" is helyet kapott ezek között. A Haleszben és a Rózsa ligetben telepített napenergiával működő solar fák USB csatlakozói mobil eszközök töltését teszik lehetővé - hangzott el a Haleszban tartott csütörtök reggeli sajtótájékoztatón.

  2018.11.22.
 2. Elkészült az Öreghegyen a Bajmóci utca teljes felújítása

  A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében elkészült az Öreghegyen a Bajmóci utca felújítása, ami teljes hosszában új útburkolatot kapott, és szintén teljes hosszában térköves járda épül. Az utcában kiépült a zárt csapadékvízelvezetési rendszer is. 

  2018.11.19.
 3. Több mint 50 fát ültetnek el az új Vízivárosi parkolóban

  Pénteken több mint 50 fa ültetésének nagy részével végeztek már a Városgondnokság parkfenntartó munkatársai a volt Fűtőerőmű mellett épült új parkolóban. Hársfát, csörgőfát és kőriseket telepítettek. Tavasszal pedig nem füvet, hanem vadvirág keveréket ültetnek, így tavasz végén már ebben gyönyörködhetnek a környéken lakók. A fejlesztés 1500 m² zöldfelületet jelent a városrészben.

  2018.11.16.
 4. A Sóstó rehabilitációjáról készült filmmel avatták fel a Látogatóközpontot

  Csütörtökön este ünnepélyes keretek között nyílt meg a sóstói Látogatóközpont, ahol bemutatták a természetvédelmi terület rehabilitációjáról készült filmet. A Látogatóközpont a stadion épületének déli oldalán található, helyet kapott benne a természeti kincseket bemutató állandó kiállítás és egy konferenciaterem is. 

  2018.11.15.

Eseménynaptár

2018. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek