Megújult a Homonnai utca - a Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi utcák felújítása

A Donát utcát és Zsolnai utat összekötő út alatt megtörtént a régi víziközművek cseréje, a burkolat teljes szélességében megújult, az újonnan kialakított térköves járda a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. Az öreghegyi útprogram a Poprádi utca felújításával folytatódik, és hamarosan további döntések születhetnek újabb utcákat érintő beruházásokról, amelyek 2021-2022-ben valósulhatnak majd meg.
2020.11.13. 12:28 |

A megvalósult fejlesztésekről helyszíni bejárás során számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Horváth Miklós Csaba, a terület önkormányzati képviselője.

Megújult útburkolat és járda szolgálja mostantól a Homonnai utcában autóval és gyalogosan közlekedők biztonságát. A múlt év őszén kezdődött fejlesztést lassította a tavaszi járványhelyzet, ám amint lehetett, folytatták a munkálatokat, és a határidő előtt egy hónappal hamarabb be is fejezték azt. Dr. Cser-Palkovics András polgármester a bejárás során elmondta, hogy a 372 millió forintos beruházás teljes költségét az Önkormányzat biztosította, és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ÚT 2017-19. programjának keretében valósult meg. Örömét fejezte ki, hogy ebben a járvány miatt kialakult nehéz gazdasági évben is fehérvári összefogással valósulhatott meg ez a fejlesztés.

Az Öreghegyen élők régóta várták és nagy örömmel fogadták a felújítást, mondta a körzet önkormányzati képviselője. Horváth Miklós Csaba hozzátette, hogy bár a Homonnai utca szélesítése már korábban megtörtént, a teljes útszakasz felújításához először az erős- és gyengeáramú oszlopokat kellett átépíteni, valamint a korábban párhuzamosan futó oszlopok helyett minden légvezetéket közös oszlopsorra helyezni. A fejlesztésnek köszönhetően teljessé vált a közvilágítás a Donát utca felől is. Ezt követően kicserélték a régi, azbesztcement anyagú ivóvízvezetékeket, majd a csapadékcsatorna kiépítését követően elkészült az új járda és az aszfaltburkolatú út.

Burkolatépítés
• aszfalt útburkolat: 2460 m2
• térkő burkolat építése: 1232 m2
• szegélyépítés: 1588 fm
• Ø200 KG-PVC csatorna: 75 fm
• Ø300 KG-PVC csatorna: 533 fm
• tisztító akna építés: 21 db
• víznyelő építés: 17 db

Erősáram
• oszlop bontás/építése: 21 db
• lámpatest/lámpakar felszerelése: 22 db
• légkábel bontás/építése: 550 m

Gyengeáram (Magyar Telekom)
• légkábel bontása/áthelyezése: 545 fm
• házibekötés bontása/áthelyezése: 7 db

Gyengeáram (UPC/Vodafone Magyarország)
• légkábel bontása/áthelyezése: 571 fm
• házibekötés bontása/áthelyezése: 7 db

A beruházás bekerülési költsége: bruttó 371.792.271.- Ft

Városfejlesztés

 1. A börgöndi reptérfejlesztésről, új elektromos buszokról és új kutatóközpontról is megállapodtak

  A börgöndi repülőtér fejlesztésének irányairól, új elektromos buszok beszerzésének támogatásáról és egy, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karához kapcsolódó technológiai kutatóközpont kialakításáról is tárgyalt szombaton dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.02.20.
 2. Hétfőn kezdődnek a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítási munkálatai

  A munkaterület átadását követően február 22-én, hétfőn megkezdődik a Szekfű Gyula utcai rendelő teljes körű felújítása és akadálymentesítése. A porral, zajjal és megnövekedett forgalommal járó munkálatok idejére kérik a lakosok megértését és türelmét!

  2021.02.18.
 3. Jól halad a Szent István Király Múzeum Rendházépületének felújítása

  Bejárás keretében mutatták be pénteken a Szent István Király Múzeum Rendházépületében eddig lezajlott felújítási és átalakítási munkálatokat. A bruttó 5,3 milliárd forintos beruházás a tervek szerint 2021. október végére fejeződik be, majd elkezdődhet az egyedülálló „Királyok és szentek. Az Árpádok kora” című kiállítás berendezése.

  2021.02.12.
 4. Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium felújítása

  Kezdődik a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása és bővítése. Beépítik a tetőteret, kialakítanak egy kórus illetve egy tánctermet, felújítják a tornatermet és egy sportudvart is építenek. A beruházást követően pedig önkormányzati forrásból az iskola homlokzatfelújítását is elvégzik.

  2021.02.05.
 1. Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

  Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

  2021.01.25.
 2. A héten folytatódik a Mártírok útja felújítása

  Január 18-án, hétfőtől folytatódnak a kivitelezési munkálatok a Mártírok útján: a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, a múlt év szeptemberében elindult Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása a tervek szerint a tavasz folyamán készül el, összesen 456,5 millió forint értékű beruházással.

  2021.01.18.
 3. Január végén kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

  Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át. 

  2021.01.15.
 4. Újragondolt közösségi terek - a COVID utáni időszakot tervezik a fehérvári diákok

  Az oltások megkezdésével egyre nagyobb az esély, hogy az év második felében visszatérhessen a közösségi élet a városba. A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség "Gondoljuk újra közösségi tereinket" címmel indított projektet, arról is kérdezve a Székesfehérváron tanuló középiskolásokat, hogyan tennék vonzóbbá azokat a helyeket a saját generációjuk számára, ahol a legszívesebben találkoznak.

  2021.01.10.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4