Megújult a Csibészke és Zöldliget Bölcsőde Székesfehérváron

Új tetőszerkezetet kapott a Csibészke és Zöldliget Bölcsőde, valamint a csoportszobákban is festés és padlócsere történt. A hivatalos átadást kedden délelőtt tartották, itt számolt be Bálesné Elekes Rita, a működtető SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke és Viza Attila önkormányzati képviselő a megvalósult fejlesztésről.
2021.09.28. 13:57 |

„Nekünk ez a ház nagyon sokat jelent! Sok küzdelem, szeretet, gyerekek, élet – a SZÉNA-nak ez a bázis.” – ezekkel a mondatokkal köszöntötte a keddi átadáson résztvevőket Bálesné Elekes Rita elnök. Elmondta, hogy 2015 óta működtet a Bőrgyár utcában családi bölcsődét a SZÉNA Egyesület a Családokért. Kettő bölcsődét hoztak akkor itt létre, körülbelül húszmillió forintos ráfordítással felújították az épületet, egy új részt is hozzáépítve. Az önkormányzattól bérelt ingatlanban számos fejlesztés történt azóta, a legnagyobb beruházás azonban mostanra készült el.

Az Egyesület és önkéntesei tevékenységéért, a városrészben és a családokért végzett elkötelezett munkáért mondott köszönetet Viza Attila önkormányzati képviselő, valamint ismertette a megvalósult beruházás részleteit. Mint elhangzott, a régi épületrészen még palafedés volt, ami az évtizedek alatt nagyon elhasználódott. A tetőszerkezet cseréjében a SZÉNA az Önkormányzat segítségét kérte.

„A korábbi tetőszerkezet bontása után egy teljesen új födém, illetve tartószerkezet készült, megvalósult a hőszigetelés, végül pedig cserépfedéssel, új ereszcsatornával látták el az épületet. A fejlesztés összesen bruttó 8.600.000 forintos önkormányzati forrásból valósult meg. Így már sokkal komfortosabb körülmények között tudják fogadni itt a gyermekeket.” – mondta el Viza Attila.

Nagyon sokat fog számítani az új tetőszerkezet a téli időszakban, illetve bármilyen időjárási körülmények között is biztonságos működhet a bölcsőde – összegezte Bálesné Elekes Rita, majd az elnök kiemelte azt is, hogy az Egyesület is kivette a részét a bölcsőde megújításából: saját forrásból kifestették a csoportszobákat, illetve a laminált parketták cseréjére is sor került. A következő terv pedig az udvar felújítása lesz majd.

Városfejlesztés

 1. 15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

  Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 

  2021.10.21.
 2. Befejeződött a felújítás a múzeum Rendházépületében - készül az új közösségi és fogadótér is

  Bejáráson mutatták be szerdán délután a Szent István Király Múzeum megújuló és bővülő Rendházépületét. A beruházás jól halad, a meglévő épületben elkészültek a kivitelezők, itt már a vitrinek is érkeznek a jövő évi nagy Árpád-ház kiállítás értékes műtárgyaihoz. 

  2021.10.20.
 3. Az Erkel Ferenc utcában kezdődik a Béke tér belső útjainak felújítása

  A Deák Ferenc utca belső útjaihoz hasonló felújítási program indul a téren, melynek első üteme az Erkel Ferenc utca burkolatfelújítása, ahol az útburkolat mellett a parkolók burkolata is megújul. Minderről Molnár Tamás önkormányzati képviselő számolt be kedd délelőtt a helyszínen tartott tájékoztatóján.

  2021.10.19.
 4. Hétfőtől kezdődnek a közműcserék a kis Budain - lezárják az utcát

  A Prohászka út felújítása a föld alatt található közművek miatt szervesen összefügg a kis Budai út teljes felújításával. Az útépítés előtt a szennyvíz-, az ivóvíz- és a csapadékvíz-csatorna teljes felújítása és cseréje is megtörténik. A munkálatokat a Prohászka - Horvát István utca kereszteződésénél kezdték és szakaszosan haladnak a Várkörút irányába. Október 18-tól pedig a kis Budai úton is megkezdődik az ivóvíz, a szennyvíz és csapadékcsatorna cseréje.

  2021.10.14.
 1. Járdafelújítás és parkolóépítés kezdődik a Semmelweis Ignác utcában

  A Semmelweis utca 13-21. számú tízemeletes szalagház mögött, a Tüdőgondozó épületével szemben mintegy 28 állásos parkolót alakítanak ki, a Semmelweis utca páros oldalán, a 4-12-es számú szalagház előtt pedig teljes járdafelújítás kezdődik. Szerdán átadták a munkaterületet is, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat.

  2021.10.13.
 2. Szövetség a folyamatos innovációra a megújuló nagyvárosokért

  Együttműködési megállapodást írt alá a Megyei Jogú Városok Szövetsége és a Jövő Mobilitása Szövetség. A megállapodás feltételeiről a két szervezet az alábbi közleményben adott tájékoztatást:

  2021.10.05.
 3. Új parkolók és gyalogos átkelőhelyek épültek a Felsővárosban

  A Királykút lakónegyed mögött a Forgó utca és a Cserkész utca kereszteződésében összesen tíz új parkolóhely, illetve kettő gyalogos átkelőhely épült. A biztonságos közlekedést segítő gyalogos átkelőhelyre azért is nagy szükség volt mert a város felől ezen az útvonalon közelítik meg sokan a Felsővárosi Általános Iskolát és a Comenius-t is. A beruházás tartalmazza a közvilágítás és a járdák kiépítését is.

  2021.10.05.
 4. Innovatív technológiával a gyalogosok biztonságáért

  Biztonságosabbá vált a Szent György Kórház bejáratához vezető gyalogos-átkelőhely, ahol az Önkormányzat biztosította a forrást a SafeXOne gyalogosvédelmi rendszer kiépítéséhez. Egy fehérvári informatikus fejlesztette ki azt a technológiát, amelynek célja a kijelölt átkelőhelyeken a gyalogosgázolások megelőzése. 

  2021.10.04.

Eseménynaptár

2021. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár