Megújul az István Király Iskola udvara, és zajlik a parkolóépítés is

A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja a 35 éves jubileumát ünneplő István Király Általános Iskola tanulóit. A képviselői keretből elindult beruházás mellett zajlik az intézmény mellett a parkolók építése: 22 új kialakítású, illetve 2 „kiss & go” hellyel, amit 35 millió forintból valósul meg a városi Saára Gyula program keretében.
2021.07.07. 11:57 |

Felújítják az István Király Általános Iskola belső udvarát. Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő a helyszínbejáráson az örömét fejezte ki, hogy a két éve kormányzati forrásból felújított kézilabdapálya után most újabb fejlesztés valósul meg az intézményben.

Elmondta, hogy a belső udvar meglévő burkolata töredezett volt, sok helyen felpúposodott, és emiatt balesetveszélyessé vált: „Mindent megtettünk, hogy felújíthassuk: a gyermekek számára biztonságos térkő burkolatot kap most az udvar. Ez a beruházás most a körzet önkormányzati képviselőjének keretéből valósul meg. Bízunk benne, hogy az idén 35 éves iskola már a megújult udvaron fogadhatja a gyermekeket.”

Viza Attila önkormányzati képviselő elmondta, hogy a nyári tábor után rögtön elkezdték a munkálatokat az Útéppark és a Városgondnokság szakemberei. „A 35 év bizony meglátszott ezen a közösségi téren, és valóban balesetveszélyes is volt, illetve szerettük volna méltóképpen ünnepelni az iskola fennállásának 35. évfordulóját. Ez a két dolog találkozott a beruházás kezdeményezésénél.” – fogalmazott a képviselő. Már felbontották az aszfalt burkolatot, majd a területre új térkő burkolat kerül, több mint 10 millió forintból. Az udvaron található négy zöldszigetet később újítják meg, a tervek szerint társadalmi összefogással.

Krählingné Kovács Tünde iskolaigazgató köszönetet mondott a beruházás megvalósulásáért, aminek köszönhetően a jubileumi évben megszépült udvar várja az iskola 461 tanulóját.

Az intézmény mellett egy másik fontos fejlesztés is megvalósul: a pandémia előtt elkezdett projekttel, a Saára Gyula-program keretein belül parkolókat újítanak fel, illetve építenek önkormányzati forrásból, 35 millió forint értékben. Az iskolába érkezőket és az itt élőket kiszolgáló fejlesztés összesen 36 plusz 2 „kiss & go” férőhelyet jelent, 22 teljesen új kialakítású parkolóhellyel.

Városfejlesztés

 1. Elkezdődött a burkolatfelújítás a Budai úton - szeptember 30-ig végeznek

  Az aszfaltburkolat lemarásával kedden elkezdték a burkolatfelújítási munkálatokat a Budai úton. A Seregélyesi út – Lövölde út közötti szakasz a tervek szerint szeptember 30-ig készül el, a kivitelezés idején az egy-egy sávos közlekedést tudják biztosítani.

  2021.07.28.
 2. Hétfőn késő délutántól újra két irányba lehet közlekedni a felújított Sarló utcában

  A munkálatok még nem fejeződtek be teljesen, de hétfőn késő délutántól visszaállt az eredeti forgalmi rend a Sarló utcában, ugyanis az eredetileg tervezett három hét helyett jelentősen gyorsabban haladt a munkálatokkal a kivitelező. A forgalomcsillapító pódiumok építése még zajlik, így időszakosan félpályás útlezárás még lehetséges az utcában.

  2021.07.26.
 3. Zajlik a Táncsics Mihály Általános Iskola udvarfelújítása

  Már zajlanak a KÉPES program idei felújítási munkálatai: a Táncsics Iskola udvarán folyik a felszedett régi térkő elszállítása, majd a földmunkákkal, a vízelvezetéssel és az új térkő lerakásával folytatódik a tér szépítése.

  2021.07.23.
 4. A Turisztikai Ügynökség képviselői tartottak bejárást a felújított Tourinform Irodában

  Hétfőn este a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetői a város országgyűlési képviselőivel és alpolgármesterével közösen nézték meg a májusban átadott, felújított Tourinform Irodát. A látogatás apropója az a keddi konzultáció Székesfehérváron, ami az Ügynökségnek a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 keretében végzett tevékenységeiről, a helyi fejlesztésekről fog szólni.

  2021.07.19.
 1. 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét a Kormány

  A Kormány 1,67 milliárd forinttal támogatja a Ciszterci Gimnázium felújításának 2. ütemét, így megszakítás nélkül folytatódhat, és jövőre be is fejeződhet a megkezdett munka - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2021.07.08.
 2. Megújul az István Király Iskola udvara, és zajlik a parkolóépítés is

  A következő tanévnyitón már felújított belső udvar fogadja a 35 éves jubileumát ünneplő István Király Általános Iskola tanulóit. A képviselői keretből elindult beruházás mellett zajlik az intézmény mellett a parkolók építése: 22 új kialakítású, illetve 2 „kiss & go” hellyel, amit 35 millió forintból valósul meg a városi Saára Gyula program keretében.

  2021.07.07.
 3. A második hídra is beemelték a gerendákat a déli összekötőúton

  Ma délelőtt kezdték beemelni a börgöndi vasútvonal feletti közúti felüljáró 12 méter fesztávolságú gerendáit, a déli összekötőút építéséhez kapcsolódóan. A Takarodó út végén harminc elem kerül a helyére holnapig, a folytatásban pedig a híd pályalemez-építési munkálatai zajlanak majd.

  2021.07.06.
 4. Kezdődik az Aranybulla emlékmű környékének teljes felújítása

  Megújul teljesen az Aranybulla emlékmű: kilátóterasz lesz az emlékmű körül, ahova lépcső vezet majd, lesz kerékpáros pihenő, erdei sétaút és egy új parkoló is. Összesen 152 fát, 5438 cserjét és sövényt is ültetnek továbbá automata öntözőrendszert építenek ki. Minden meglévő növény megmarad és nagyon vigyáznak majd ezekre a kivitelezésnél. 

  2021.06.29.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1