Megújul az Erzsébet utcai társasházak belső úthálózata

Az elmúlt két hétben személyesen kérte ki az Erzsébet utca lakótelepi részén élők véleményét Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Aláírásaikkal támogatták kezdeményezését a lakók, amelyet a város polgármesterének adott át a 4. számú választókörzet képviselője. Közösen jelentették be: jövőre megvalósul az Erzsébet utcai belső út- és járdahálózat, valamint a parkolók felújítása. 
2019.07.02. 20:05 |

Mivel első kézből, az ott élőktől szerette volna hallani, melyek azok a fejlesztések, komfortérzetet javító tényezők, amelyeket az Erzsébet utcaiak szeretnének, így személyesen járta végig a környéket Molnár Tamás. A 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője megköszönte a sok elhangzott véleményt, és mint mondta, több kisebb kérésre már most sikerült is megoldást találni.

Van azonban egy fontos, eddig elmaradt fejlesztés is ezen területen: a nagyon régi a belső úthálózat szükségessé vált felújítása. A lakók aláírásaikkal is támogatták ezt a kezdeményezést, amelyet Molnár Tamás összegyűjtött, és kedden délután átadott Székesfehérvár polgármesterének.

Régi adóssága a városnak, hogy a vízelvezetés, valamint a belső út- és járdahálózat burkolata megújuljon, megtörténjen a parkoló felújítása, hasonlóan, ahogy a Salétrom utcában és a Horvát István lakótelep belső tömbjénél már megvalósítottuk. "

Arra szeretném kérni polgármester urat, hogy indítsuk el itt is ezt nagyberuházást – ami a tervek szerint 150 millió forintos költséget jelent – jövő évben. Az összegyűjtött aláírások is mutatják, hogy ezt a lakók nagy része támogatja, és sokat tud segíteni a komfortérzet javításában, illetve a parkolási helyzet megoldásában.” – foglalta össze Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Dr. Cser-Palkovics András az Erzsébet utcai lakók által aláírt kérés átvételekor megköszönte a képviselő munkáját, amit folyamatosan és lelkiismeretesen végez a körzetben élők életminőségének javításáért. „Értünk már el közösen eredményeket és vannak folyamatban lévő beruházások is, mint például a Deák Ferenc utcában, ahol részben idén, részben jövőre történik meg az a fejlesztés, amelyet most az Erzsébet utcában most tervezünk. A lakók egyértelműen jelezték igényként a belső úthálózat és a járdák felújítását, és parkolók is létesülnek majd, anélkül, hogy a zöldfelület csökkenne.” – hangsúlyozta Fehérvár polgármestere.

Molnár Tamás kiemelte, hogy bár a kedd délutáni rövid helyszínbejáráson az Erzsébet utcában élőket érintő témák kerültek szóba, rendszeresen kap az egész körzetből lakossági jelzéseket – a legtöbb padok, kukák, vagy éppen kutyatoalettek kihelyezésére vonatkozik. A képviselő a molnarmtamas@gmail.com címen, illetve a +36 70 292 1845-ös telefonszámon is folyamatosan várja a körzetben élők javaslatait, megkereséseit.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

  Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

  2020.01.23.
 2. Négy új, ingyenes e-töltőt adott át Székesfehérváron az ALDI

  Két új helyen is ingyenes töltési lehetőség várja az e-autósokat Székesfehérváron: az ALDI Jancsár közben és a Szent Flórián körúton található üzletének parkolóiban összesen négy AC töltőpontjának segítségével tölthetők fel az elektromos- és plug-in hybrid autók akkumulátorai.

  2019.12.17.
 3. További 8 milliárd a középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

  A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

  2019.12.10.
 4. Városszerte folyamatosan kerülnek ki a kerékpártámaszok

  Az 1000 kerékpártámasz program keretében a Városgondnokság tél végéig 438 biciklitárolót helyez ki Fehérvár különböző pontjain. A több mint 15 millió forintból megvalósuló munkát az önkormányzat saját forrásból finanszírozza. Szombaton délelőtt a Zichy ligetbe frissen kihelyezett biciklitámaszok mellett a város polgármestere ismertette a program jelenlegi állását.

  2019.12.07.
 1. Megszűnt a félpályás forgalomkorlátozás a Farkasvermi úton

  A kivitelező hétvégi és hétköznapi intenzív munkavégzésének köszönhetően vasárnap reggeltől feloldották a forgalomkorlátozást a Farkasvermi úton. A Városgondnokság tájékoztatása szerint az eredetileg tervezettnél egy héttel korábban visszaállt a kétirányú forgalom a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. 

  2019.11.25.
 2. Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

  Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését. 

  2019.11.20.
 3. Új játszóeszközök kerültek az Ybl játszótérre - tavasszal parkosítanak

  A játszótér a felújítás első ütemében mászókával, labirintussal és kétállásos hintával bővült, valamint megújultak a padok és a meglévő játszóeszközök. A fejlesztés tavasszal folytatódik a régi ütéscsillapító burkolat cseréjével és a zöldfelület rendezésével.

  2019.11.18.
 4. Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

  Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

  2019.11.18.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek