Megújul az Erzsébet utcai társasházak belső úthálózata

Az elmúlt két hétben személyesen kérte ki az Erzsébet utca lakótelepi részén élők véleményét Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Aláírásaikkal támogatták kezdeményezését a lakók, amelyet a város polgármesterének adott át a 4. számú választókörzet képviselője. Közösen jelentették be: jövőre megvalósul az Erzsébet utcai belső út- és járdahálózat, valamint a parkolók felújítása. 
2019.07.02. 20:05 |

Mivel első kézből, az ott élőktől szerette volna hallani, melyek azok a fejlesztések, komfortérzetet javító tényezők, amelyeket az Erzsébet utcaiak szeretnének, így személyesen járta végig a környéket Molnár Tamás. A 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője megköszönte a sok elhangzott véleményt, és mint mondta, több kisebb kérésre már most sikerült is megoldást találni.

Van azonban egy fontos, eddig elmaradt fejlesztés is ezen területen: a nagyon régi a belső úthálózat szükségessé vált felújítása. A lakók aláírásaikkal is támogatták ezt a kezdeményezést, amelyet Molnár Tamás összegyűjtött, és kedden délután átadott Székesfehérvár polgármesterének.

Régi adóssága a városnak, hogy a vízelvezetés, valamint a belső út- és járdahálózat burkolata megújuljon, megtörténjen a parkoló felújítása, hasonlóan, ahogy a Salétrom utcában és a Horvát István lakótelep belső tömbjénél már megvalósítottuk. "

Arra szeretném kérni polgármester urat, hogy indítsuk el itt is ezt nagyberuházást – ami a tervek szerint 150 millió forintos költséget jelent – jövő évben. Az összegyűjtött aláírások is mutatják, hogy ezt a lakók nagy része támogatja, és sokat tud segíteni a komfortérzet javításában, illetve a parkolási helyzet megoldásában.” – foglalta össze Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Dr. Cser-Palkovics András az Erzsébet utcai lakók által aláírt kérés átvételekor megköszönte a képviselő munkáját, amit folyamatosan és lelkiismeretesen végez a körzetben élők életminőségének javításáért. „Értünk már el közösen eredményeket és vannak folyamatban lévő beruházások is, mint például a Deák Ferenc utcában, ahol részben idén, részben jövőre történik meg az a fejlesztés, amelyet most az Erzsébet utcában most tervezünk. A lakók egyértelműen jelezték igényként a belső úthálózat és a járdák felújítását, és parkolók is létesülnek majd, anélkül, hogy a zöldfelület csökkenne.” – hangsúlyozta Fehérvár polgármestere.

Molnár Tamás kiemelte, hogy bár a kedd délutáni rövid helyszínbejáráson az Erzsébet utcában élőket érintő témák kerültek szóba, rendszeresen kap az egész körzetből lakossági jelzéseket – a legtöbb padok, kukák, vagy éppen kutyatoalettek kihelyezésére vonatkozik. A képviselő a molnarmtamas@gmail.com címen, illetve a +36 70 292 1845-ös telefonszámon is folyamatosan várja a körzetben élők javaslatait, megkereséseit.

Városfejlesztés

 1. Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

  A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

  2019.10.18.
 2. Megújult a Temesvári és a Gyimesi utca, valamint a Szilvamag környéke

  Befejeződött Maroshegyen a Temesvári utca és a Gyimesi utca út- és víziközmű-felújítása, valamint a Szilvamag környékének területrendezése. A Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében az útburkolat és a járdák kialakítása előtt felújították az ivóvízhálózatot, és új csapadékvíz-elvezető rendszert építettek. Korábban az esővíz nem megfelelő elvezetése jelentette az egyik fő problémát.

  2019.10.08.
 3. Tovább fejlődik a járóbeteg szakellátás a Szent György Kórházban

  A járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztéséhez kötődő eszközbeszerzésről számolt be kedden Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója. Elmondta, hogy mintegy 290 millió forint értékben, 534 orvostechnikai eszköz állt "csatasorba" az intézményben, többek között a traumatológia, érsebészet, szemészet, fül-orr gégészet, nőgyógyászat, fizikoterápia területén.

  2019.10.08.
 4. Elkezdődik a járda építése a Farkasvermi úton - 3 gyalogosátkelő is lesz

  Járdaépítés kezdődik a Farkasvermi úton, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ és a Mura utca között. A járdaépítés során 3 helyen, a Kertész utcánál, a Bodrogi utcánál, valamint a Mura utcán létesül gyalogátkelőhely, a vasúti átjáró és a járda szintbeni kapcsolattal kerül kialakításra, így azon akadálymentesen lehet a későbbiekben közlekedni.

  2019.10.04.
 1. Elkezdődik a park és a parkoló építés a Corvinus Székesfehérvári Campusán

  A végéhez közeledik a hangulatos egyetemi kisváros kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A századelő hangulatát idéző felújított épületek körül parkolókat és zöld közösségi tereket alakítanak ki árnyas fákkal és stílusos utcabútorokkal.

  2019.10.03.
 2. Elkészült a Komjáti utca teljes felújítása az Öreghegyen

  A Komjáti utcában a kivitelezés során a teljes pályaszerkezet átépítése megtörtént, kialakítottak egy a térköves járdát az út szélén, továbbá a csapadékvíz elvezetés is megoldódott, egy gravitációs és egy nyomott vezetékkel, illetve a helyszíni adottságok figyelembe vételével egy csapadékvíz átemelő kiépítésével.

  2019.10.01.
 3. A város egyik legkorszerűbb intézménye lett a megújult Batthyány utcai rendelő

  Befejeződött a maroshegyi Batthyány utcai rendelő felújítása, hétfőtől - közel fél év után - ismét ott várták a betegeket a körzetekben rendelő háziorvosok. A közel 90 millió forintból megújult rendelő teljesen akadálymentes lett, megújult a váróterem és a rendelők is, valamint a régi azbeszt pala helyett új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetet kapott az épület.

  2019.09.30.
 4. Térfelújítás mellett közösségi programot is támogat a komplex pályázat

  Egy komplex pályázat eredményeként összesen tizenhét civil szervezet valósíthatja meg rendkívül színes programjait Székesfehérváron, illetve ugyanezen pályázat keretén belül újulhat meg a Bartók Béla tér, mely egy újabb nagyon szép és a jelenleginél zöldebb közösségi tér lesz. A téren az összes közmű cseréje hamarosan befejeződik és ideiglenes burkolatot kap az út a tavaszi parképítés kezdetéig.

  2019.09.23.

Október 23.

Eseménynaptár

2019. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek