Megújul az Erzsébet utcai társasházak belső úthálózata

Az elmúlt két hétben személyesen kérte ki az Erzsébet utca lakótelepi részén élők véleményét Molnár Tamás önkormányzati képviselő. Aláírásaikkal támogatták kezdeményezését a lakók, amelyet a város polgármesterének adott át a 4. számú választókörzet képviselője. Közösen jelentették be: jövőre megvalósul az Erzsébet utcai belső út- és járdahálózat, valamint a parkolók felújítása. 
2019.07.02. 20:05 |

Mivel első kézből, az ott élőktől szerette volna hallani, melyek azok a fejlesztések, komfortérzetet javító tényezők, amelyeket az Erzsébet utcaiak szeretnének, így személyesen járta végig a környéket Molnár Tamás. A 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője megköszönte a sok elhangzott véleményt, és mint mondta, több kisebb kérésre már most sikerült is megoldást találni.

Van azonban egy fontos, eddig elmaradt fejlesztés is ezen területen: a nagyon régi a belső úthálózat szükségessé vált felújítása. A lakók aláírásaikkal is támogatták ezt a kezdeményezést, amelyet Molnár Tamás összegyűjtött, és kedden délután átadott Székesfehérvár polgármesterének.

Régi adóssága a városnak, hogy a vízelvezetés, valamint a belső út- és járdahálózat burkolata megújuljon, megtörténjen a parkoló felújítása, hasonlóan, ahogy a Salétrom utcában és a Horvát István lakótelep belső tömbjénél már megvalósítottuk. "

Arra szeretném kérni polgármester urat, hogy indítsuk el itt is ezt nagyberuházást – ami a tervek szerint 150 millió forintos költséget jelent – jövő évben. Az összegyűjtött aláírások is mutatják, hogy ezt a lakók nagy része támogatja, és sokat tud segíteni a komfortérzet javításában, illetve a parkolási helyzet megoldásában.” – foglalta össze Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Dr. Cser-Palkovics András az Erzsébet utcai lakók által aláírt kérés átvételekor megköszönte a képviselő munkáját, amit folyamatosan és lelkiismeretesen végez a körzetben élők életminőségének javításáért. „Értünk már el közösen eredményeket és vannak folyamatban lévő beruházások is, mint például a Deák Ferenc utcában, ahol részben idén, részben jövőre történik meg az a fejlesztés, amelyet most az Erzsébet utcában most tervezünk. A lakók egyértelműen jelezték igényként a belső úthálózat és a járdák felújítását, és parkolók is létesülnek majd, anélkül, hogy a zöldfelület csökkenne.” – hangsúlyozta Fehérvár polgármestere.

Molnár Tamás kiemelte, hogy bár a kedd délutáni rövid helyszínbejáráson az Erzsébet utcában élőket érintő témák kerültek szóba, rendszeresen kap az egész körzetből lakossági jelzéseket – a legtöbb padok, kukák, vagy éppen kutyatoalettek kihelyezésére vonatkozik. A képviselő a molnarmtamas@gmail.com címen, illetve a +36 70 292 1845-ös telefonszámon is folyamatosan várja a körzetben élők javaslatait, megkereséseit.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a Rákóczi úti burkolat javítása

  Befejezték a Rákóczi úti burkolat javítását: déltől átadták a forgalomnak a Várkörút – Watthay utca közötti szakaszt.

  2019.07.17.
 2. A gáz és az ivóvíz fővezeték után kezdődik a csapadék csatorna építése a Fiskális úton

  A szennyvíz, gáz és ivóvíz vezetékek cseréje után kezdődik a nagy átmérőjű csapadék csatorna kiépítése a Fiskális út alatt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az öreghegyi nagyobb belső utcák felújítása elkezdődhessen. A közműépítés és útfelújítás után, egy a kor igényeinek megfelelő, kerékpárúttal és jó minőségű járdákkal ellátott utat vehetünk majd birtokba.

  2019.07.15.
 3. Befejeződött a Berényi út felújítása - megszűnt a forgalomkorlátozás

  A felújítás befejeződött, megszűnt a forgalomterelés és –korlátozás a Berényi úton, újra teljes hosszában használható Székesfehérvár egyik forgalmas közlekedési útvonala. A projekt legfontosabb céljai között volt a biztonságos közlekedési feltételek megteremtése, a gyorsabb áthaladás biztosítása.

  2019.07.12.
 4. Bemutatták az „Auchan-körforgalom” kapacitásbővítésére készülő terveket

  Fontos egyeztetésre hívta Székesfehérvár polgármestere és a Magyar Közút megyei igazgatója csütörtökön a Sóstói Ipari Parkban működő cégek, illetve bevásárlóközpont képviselőit. Az „Auchan-csomópont” kapacitásbővítésének terveit ismerhették meg, véleményezhették a résztvevők. Olyan rendszer kialakítását tervezik, ami segíti az állandó torlódás és balesetveszély megszüntetését. 

  2019.07.11.
 1. Faültetéssel is jár az új parkoló kialakítása a Horvát István lakótelepen

  A környék lakóinak javaslatára összesen 17 új parkolóhelyet alakítottak ki a Horvát István lakótelepen a református óvoda melletti területen, ami a meglévő 8-9 állásos térköves parkolóhoz csatlakozik. Az új parkoló építésével együtt ősszel hét fát is ültetnek a környéken és sok bokrot telepítenek a parkoló köré. 

  2019.07.11.
 2. Vízmedencés szökőkút köti össze a Fő utcát a Zichy ligettel

  Egy 160 négyzetméter alapterületű vízmedencés szökőkút épül, hét új fát is ültetnek körülötte és a burkolat korszerű, vízáteresztő lesz. Biciklitárolós, korszerű utcabútorok kerülnek majd az új szökőkút köré. A liget intenzív használata során több helyen kitaposták a növényzetet, melyet szintén további növénytelepítéssel pótolnak. 

  2019.07.09.
 3. Befejeződött a Széchenyi utcai járdák felújítása

  A Széchenyi utca 27-29., illetve a 39-43. előtti járdaszakasz is megújult az elmúlt hetekben az 5. számú választókörzetben. A két beruházás összértéke mintegy 11,5 millió forint volt, mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila önkormányzati képviselő.

  2019.07.09.
 4. Elkészült a Robottechnikai Központ az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Elkészült az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán azt a Robottechnológiai Központ, amit az egyetem Székesfehérvár Önkormányzatának és a Hanon Systems Hungary Kft. támogatásának köszönhetően tud megvalósítani a fehérvári karon. A labort ősztől a mechatronika illetve a gépészmérnök hallgatók is használatba vehetik.

  2019.07.08.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek