Megújul a Tóparti gimnázium épülete - a tornateremben kezdődött el a munka

Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének teljes körű felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületében indultak el a munkálatok. A mintegy 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés során, amely a város több oktatási intézményét érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében valósulhat meg, kívül-belül megújul az épület. A beruházással tervezetten 2024 tavaszára végeznek.
2023.01.31. 09:00 |
Megújul a Tóparti gimnázium épülete - a tornateremben kezdődött el a munka

A Téli Tópartis tárlat paravánjait és képtartó állványait február 10-e után az épületfelújítás során használt állványok váltják fel. Elindult ugyanis a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének átfogó felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületét zárták le, és ott már elkezdődtek a munkálatok.

A várhatóan 15 hónapon át zajló fejlesztés során kicserélik a nyílászárókat és a homlokzati szigetelést.

Teljes belső felújítást kap az épület: korszerűsítik a fűtést, az elektromos és a víz- szennyvíz-hálózatot is.  A tetőszerkezet energetikai fejlesztése mellett javítják a vízelvezetést, a talajnedvesség elleni védelmet és a villámvédelmet is. A tervek szerint 15 hónapon át zajló épületkorszerűsítés összesen 3,2 milliárd forintból valósulhat meg a Modern Városok Program keretében kapott állami támogatásból.

A felújítás a tanítással párhuzamosan, szakaszosan zajlik, ugyanis nincs másik iskola, ahova részben vagy egészben el tudnák helyezni a diákokat és a pedagógusokat. Kiemelten figyelnek majd arra is, hogy az érettségi napjait a munkálatokkal ne zavarják. A felújítás alatt a tópartis diákok, pedagógusok és dolgozók türelmét és megértését kérik, hiszen az eredmény egy teljesen megújult, modern és szép iskola lesz.

Városfejlesztés

 1. Okos parcellakövek

  A Hosszú temetőben helyezett el QR-kóddal ellátott, úgynevezett okos parcellakövet a Nemzeti Örökség Intézete. Az eszköz segítségével megkereshetjük a kiemelkedő személyiségek nyughelyeként szolgáló védett sírokat, azok pontos elhelyezkedését. Székesfehérváron további három sírkertben, a Csutora, a Béla úti és a Sóstói temetőben helyeznek el okos parcellaköveket az országos kezdeményezés keretében.

  2023.03.30.
 2. Elkészült a kerékpársáv

  Elkészült az új kerékpársáv a Rákóczi úton, a Széna tér és a József utca közötti szakaszon. Ezzel bővült Székesfehérvár kerékpárút-hálózata – adta hírül Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2023.03.24.
 3. Új utcajelző táblák Feketehegyen

  Lecserélték az utcajelző táblákat és az azokat tartó állványokat Feketehegy-Szárazréten. A képviselői keretből finanszírozott beruházással a mai napon végeztek a szakemberek a városrész teljes területén – tájékoztatott Szigli István a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.03.14.
 4. Így áll a Móri út felújítása

  Sajtónyilvános bejárást tartottak pénteken délután a Móri út felújítása kapcsán. A nagyszabású beruházás keretében – melyre több mint egymilliárd forintot nyert a város – új körforgalmi csomópont épül a Zichy ligeti csatlakozásnál, megújulnak a buszmegállók, kétoldali kerékpársáv készül és parkoló-bővítésre is sor kerül.

  2023.03.10.