Harmadszor is nyert, bejutott a kvalifikációs körbe a MÁV Előre

3:0-s összesítéssel jutott döntőbe, vagy más néven kvalifikációs körbe a MÁV Előre SC a férfi röplabda NB I-ben, miután a SZESE Győr elleni elődöntő harmadik felvonásán is három szettben győzött. Egyúttal első helyen zárt az NB I Ligában Németh Ödön együttese.
2019.04.11. 08:41 |

Nagyjából tíz percig tartotta a lépést a Győr a hazaiakkal az első szettben, ezután egyre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között. A hajrá már-már örömjátékba ment át, szinte bárki labdához érhetett, azzal pontot csinált vagy legalább azt készített elő. 25:14 lett a vége.

A második felvonás elején két ponttal is ellépett a SZESE, de 5:7 után zsinórban négy pontot szereztünk és a mínuszból pluszt kovácsoltunk. Ezután lemásolva az első játszmában nyújtott teljesítményt, állva hagytuk a vendégeket és 25:13-ra behúztuk a szettet.

A harmadik játékrész maximum annyiban változott az első kettőhöz viszonyítva, hogy a kisalföldiek fordításba vetett minimális hite is tovaszállt. A MÁV-játékosok felszabadultan röplabdáztak, Németh Ödön vezetőedző pedig több fiatal cserejátékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra. A szett vége 25:10 lett a házigazda javára, a mérkőzést és az elődöntős párharcot is 3:0-ra nyerte a MÁV Előre SC.

Férfi NB I Liga elődöntő, 3. mérkőzés
MÁV Előre SC – SZESE Győr 3:0 (14, 13, 10)

MÁV: Németh Zs., Náhol G., Kaposi T., Kholman N., Salazar Y., Stefanovics K. Csere: Takács M., Nagy Á.(liberók), Damsits L., Szőke Z., Sziládi D. Vezetőedző: Németh Ödön.
Az eredmény alakulása: I. szett: 3:2, 6:3, 12:8, 16:10, 20:11, 24:13. II. szett: 5:5, 8:7, 16:9, 21:10, 24:13. III. szett: 4:2, 14:7, 22:10

Németh Ödön: “Helyenként szépen játszottunk ma és esélyeshez méltón továbbjutottunk. Elégedett vagyok, hogy megnyertük az NB I Ligát. Most készülünk a következő párharcra, amely az Extraliga hatodik helyezettje ellen lesz. Gratulálok a fiúknak, a Győrnek pedig további sok sikert kívánok!”

Sport

 1. Győzött Debrecenben és előzött is az Alba Fehérvár KC

  A novemberi, hazai pályán aratott győzelem után Debrecenben is nyerni tudott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita alakulata az újabb sikerrel megelőzte a Lokit, és fellépett a tabella hatodik helyére. Debrecen - Alba Fehérvár KC 32-38 (14-20)

  2019.04.19.
 2. Rügypattintó futáson jártak a Szent Kristóf Ház fiataljai

  Az idei évben volt a negyedik alkalom, hogy megrendezték Enyingen a Rügypattintó futást, melyre a Székesfehérvári Kristóf Ház fiataljai is meghívást kaptak. Hat fiatal teljesítette az 1200 méteres távot. A versenyzés után a településen működő sportszervezetek bemutatói következtek (karate, jóga, nordic walking, foci), valamint különböző sporteszközök kipróbálására volt lehetőség (kettlebell, TRX, airsoft, pingpong).

  2019.04.18.
 3. Bronzérem és szép helyezések - jól szerepeltek a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő SE vívói a Katolikus iskolák versenyén

  A Katolikus Iskolák vívóversenyén a Ciszterci Szent István Gimnázium párbajtőrözői képviselték a fehérvári klubot. Varga Flóra szerepelt a legjobban, aki bronzéremmel térhetett haza Pécsről.

  2019.04.17.
 4. Csúcsrangadó - a Magyar Kupa-siker után a bajnokságban is a Fradi lesz az ellenfél

  A MOL Vidi FC a negyeddöntős Magyar Kupa-sikerek után a bajnokságban is összecsap a Ferencváros gárdájával, ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában, április 20-án, szombaton 19:30 órakor. A klub minimum 30 fő jelentkezése esetén indít buszt a meccsre, (2000 Ft/fő) ami 17 órakor indul a Piac téri Munkaügyi Központ elől és péntek délig lehet rá jelentkezni a Piac téri VidiShopban. A belépőjegyek egységesen 2850 forintba kerülnek.

  2019.04.17.

Sportmajális

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak