Harmadszor is nyert, bejutott a kvalifikációs körbe a MÁV Előre

3:0-s összesítéssel jutott döntőbe, vagy más néven kvalifikációs körbe a MÁV Előre SC a férfi röplabda NB I-ben, miután a SZESE Győr elleni elődöntő harmadik felvonásán is három szettben győzött. Egyúttal első helyen zárt az NB I Ligában Németh Ödön együttese.
2019.04.11. 08:41 |

Nagyjából tíz percig tartotta a lépést a Győr a hazaiakkal az első szettben, ezután egyre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között. A hajrá már-már örömjátékba ment át, szinte bárki labdához érhetett, azzal pontot csinált vagy legalább azt készített elő. 25:14 lett a vége.

A második felvonás elején két ponttal is ellépett a SZESE, de 5:7 után zsinórban négy pontot szereztünk és a mínuszból pluszt kovácsoltunk. Ezután lemásolva az első játszmában nyújtott teljesítményt, állva hagytuk a vendégeket és 25:13-ra behúztuk a szettet.

A harmadik játékrész maximum annyiban változott az első kettőhöz viszonyítva, hogy a kisalföldiek fordításba vetett minimális hite is tovaszállt. A MÁV-játékosok felszabadultan röplabdáztak, Németh Ödön vezetőedző pedig több fiatal cserejátékosnak is lehetőséget adott a bizonyításra. A szett vége 25:10 lett a házigazda javára, a mérkőzést és az elődöntős párharcot is 3:0-ra nyerte a MÁV Előre SC.

Férfi NB I Liga elődöntő, 3. mérkőzés
MÁV Előre SC – SZESE Győr 3:0 (14, 13, 10)

MÁV: Németh Zs., Náhol G., Kaposi T., Kholman N., Salazar Y., Stefanovics K. Csere: Takács M., Nagy Á.(liberók), Damsits L., Szőke Z., Sziládi D. Vezetőedző: Németh Ödön.
Az eredmény alakulása: I. szett: 3:2, 6:3, 12:8, 16:10, 20:11, 24:13. II. szett: 5:5, 8:7, 16:9, 21:10, 24:13. III. szett: 4:2, 14:7, 22:10

Németh Ödön: “Helyenként szépen játszottunk ma és esélyeshez méltón továbbjutottunk. Elégedett vagyok, hogy megnyertük az NB I Ligát. Most készülünk a következő párharcra, amely az Extraliga hatodik helyezettje ellen lesz. Gratulálok a fiúknak, a Győrnek pedig további sok sikert kívánok!”

Sport

 1. Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok Székesfehérváron

   Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok. Az idei Gyulai Memorialt július 9-én rendezik.

  2019.06.14.
 2. A HFL elődöntőjéért játszik a Fehérvár Enthroners szombaton

  Wild card mérkőzés vár a fehérvári amerikai futball-csapatra hazai pályán, szombaton 15 órától. Az Enthroners ellenfele a tavalyi nagydöntős Miskolc Steelers lesz, a győztes bejut a HFL elődöntőjébe, a vesztes számára véget ér a szezon.

  2019.06.14.
 3. Szombathelyen is kiválóan szerepeltek a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői

  Hétvégén Szombathelyen jártak a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület versenyzői a Mászóka Magyar Nehézségi Kupafordulóján, ahol a következő eredmények születtek: gyermek lány kategóriában Juhász Tamara aranyérmes lett, Pajor Natália a negyedik helyen végzett. A serdülő fiúknál Hegedüs-Krisó Dénes bronzot nyert, Pajor Vince az ötödik helyen zárt. Sarok Eszter az ifik között ezüstöt szerzett, míg a nyílt női kategórát a nyolcadik helyen zárta.

  2019.06.13.
 4. Visszaszerezné a csapatbajnoki címet a Fehérvár Kiskút Tenisz Klub

  Két éve állt először össze bajnokesélyes női teniszcsapat a Kiskút úti klub színeiben, és rögtön meg is nyerte a Szuper Ligát. Tavaly a nagy ellenfél MTK diadalmaskodott, most pedig szeretnének visszavágni a fehérváriak.

  2019.06.13.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak