Megnyert meccs csúszott ki majdnem a Fehérvár kezéből

Majdnem elszórakozta a szünetig kiépített előnyét az Alba Fehérvár KC az MTK otthonában, végül azonban Nascimento időntúli hetesével begyűjtötte a két pontot Budapesten.
MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)

2018.10.06. 20:28 |

Az MTK otthonában általában nem könnyű játszani, nyerni. Tavasszal azonban simán, hét góllal nyert az Elektromos Sportcsarnokban az Alba Fehérvár KC. Sokáig pedig szombaton is úgy tűnt, hogy könnyed ujjgyakorlat lesz a fővárosiak ellen begyűjteni a két bajnoki pontot. A Fehérvár hamar, nyolc perc alatt dobott hetet, és csak négyet kapott. A szünetig pedig csak tovább nyílt az olló, és Nasciment, valamint Mendy vezetésével, illetve a parádésan védő Györkös Rebekának is köszönhetően 18-10-re vezetett a fehérv0ári alakulat. Ekkor tehát úgy tűnt, nincs miért aggódni! A második félidőben azonban elvesztette a fonalat Deli Rita csapata. Az MTK egy 5-0-ás rohammal háromra csökkentette hat perc alatt a differenciát. A Fehérvár játékába pedig rengeteg hiba csúszott, és még Gorsenyinát is elvesztette a csapat, miután az átlövő nyolc másodperccel második kétperces büntetésének lejárta előtt már pályán volt. Az MTK pedig úgy küzdött minden egyes labdáért, mint egy oroszlán. Ennek meg is lett az eredménye, öt perccel a vége előtt döntetlent mutatott az eredményjelző. Sőt, az utolsó percben Slakta első góljával először vezetett a budapesti csapat. Nascimento azonban tizenegy másodperccel a vége előtt egalizált. Golovin Vlagyimir, az MTK vezetőedzője időt kért, majd hét a hat ellen küldte pályára együttesét. Lövésig is eljutottak a kékek, Györkös azonban védett, és indította is volna valamelyik játékostársát, Dakos azonban szabálytalanul sáncolta őt, így a beálló piros lapot kapott, míg a Fehérvár büntetőhöz jutott. Nascimneto pedig biztos kézzel értékesítette az időntúli hetest, amivel megmentette a találkozót! Az Alba Fehérvár KC tehát ha nem is könnyen, de megszerezte második győzelmét a bajnokságban.

MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)
Fehérvár: Györkös, Mistina (kapusok) – Májer, Zsilinszkájtye 4, Mendy 7, Gorsenyina 1, Pelczéder 4, Boldizsár, Nascimento 10(3), Sztankovics, Temes, Szarka 1, Rózsás.

Sport

 1. Fehérvári érmek a Slavonija Open akrobatikus rock and roll táncversenyen

  Huszonnegyedik alkalommal került megrendezésre a Slavonija Open International akrobatikus rock and roll táncverseny a Top Dance Egyesület szervezésében. A nemzetközi eseményre a horvátországi Brod városában került sor vasárnap. A táncosok 14 kategóriában mérték össze tudásokat, ebből két kategóriában fehérvári versenyzők is képviseltették magukat.

  2018.12.18.
 2. Jesus Ramirez veszi át Dzunics helyét az Alba Fehérvár kispadján

  Vasárnap az eddigi vezetőedző mensztéséről döntöttek, hétfőn pedig már be is mutatták utódját a csapatnak az Alba Fehérvár vezetői. Mindez úgy volt lehetséges, hogy az új edző házon belülről érkezett: Jesus Ramirez, az U-20 eddigi mestere vette át Dzunics Braniszav helyét. A spanyol szakember szerdán debütál.

  2018.12.17.
 3. Megverte a Fradit a MOL Vidi az évzáró nagy rangadón

  Az év utolsó bajnoki mérkőzése igazi slusszpoénként a címvédő MOL Vidi és a listavezető Ferencváros sóstói rangadója volt. A héten a Chelsea ellen pontot szerző Vidi a rettentő fárasztó őszi szezon végén még egyszer odatette magát, Hodzic és Scsepovics góljával legyőzte legnagyobb hazai riválisát, és öt pontra faragta hátrányát a táblázaton a zöldek mögött.

  2018.12.16.
 4. Szerződést bontott az Alba Fehérvár Dzunics Braniszlavval

  Nem maradt következmény nélkül az újabb vereség és a fehérvári kosarasok idei halványabb produkciója. Az Alba Fehérvár vezetősége a szombat esti, Paks elleni vereséget követően felmentette a munkavégzés alól a csapattal korábban két bajnoki címet és két kupagyőzelmet szerző Dzunics Braniszlav vezetőedzőt.

  2018.12.16.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak