Megnyert meccs csúszott ki majdnem a Fehérvár kezéből

Majdnem elszórakozta a szünetig kiépített előnyét az Alba Fehérvár KC az MTK otthonában, végül azonban Nascimento időntúli hetesével begyűjtötte a két pontot Budapesten.
MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)

2018.10.06. 20:28 |

Az MTK otthonában általában nem könnyű játszani, nyerni. Tavasszal azonban simán, hét góllal nyert az Elektromos Sportcsarnokban az Alba Fehérvár KC. Sokáig pedig szombaton is úgy tűnt, hogy könnyed ujjgyakorlat lesz a fővárosiak ellen begyűjteni a két bajnoki pontot. A Fehérvár hamar, nyolc perc alatt dobott hetet, és csak négyet kapott. A szünetig pedig csak tovább nyílt az olló, és Nasciment, valamint Mendy vezetésével, illetve a parádésan védő Györkös Rebekának is köszönhetően 18-10-re vezetett a fehérv0ári alakulat. Ekkor tehát úgy tűnt, nincs miért aggódni! A második félidőben azonban elvesztette a fonalat Deli Rita csapata. Az MTK egy 5-0-ás rohammal háromra csökkentette hat perc alatt a differenciát. A Fehérvár játékába pedig rengeteg hiba csúszott, és még Gorsenyinát is elvesztette a csapat, miután az átlövő nyolc másodperccel második kétperces büntetésének lejárta előtt már pályán volt. Az MTK pedig úgy küzdött minden egyes labdáért, mint egy oroszlán. Ennek meg is lett az eredménye, öt perccel a vége előtt döntetlent mutatott az eredményjelző. Sőt, az utolsó percben Slakta első góljával először vezetett a budapesti csapat. Nascimento azonban tizenegy másodperccel a vége előtt egalizált. Golovin Vlagyimir, az MTK vezetőedzője időt kért, majd hét a hat ellen küldte pályára együttesét. Lövésig is eljutottak a kékek, Györkös azonban védett, és indította is volna valamelyik játékostársát, Dakos azonban szabálytalanul sáncolta őt, így a beálló piros lapot kapott, míg a Fehérvár büntetőhöz jutott. Nascimneto pedig biztos kézzel értékesítette az időntúli hetest, amivel megmentette a találkozót! Az Alba Fehérvár KC tehát ha nem is könnyen, de megszerezte második győzelmét a bajnokságban.

MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)
Fehérvár: Györkös, Mistina (kapusok) – Májer, Zsilinszkájtye 4, Mendy 7, Gorsenyina 1, Pelczéder 4, Boldizsár, Nascimento 10(3), Sztankovics, Temes, Szarka 1, Rózsás.

Sport

 1. Megszorongatta a Bécset a Volán, de pontot nem tudott szerezni

  Elsősorban a jó formában lévő vendégek voltak agilisabbak, de a Volán becsülettel állta a rohamokat, és 2-1-es vereséget szenvedett otthon a tabella első feléhez tartozó Vienna Capitalstól. Sajnos továbbra is pont nélkül, a Felsőház hatodik helyén szerénykedik a Fehérvár AV 19.

  2019.02.22.
 2. A sereghajtó Haladás látogat a MOL Aréna Sóstóba szombaton

  Az MTK elleni 3-1-es sikert, valamint a hétközi Magyar Kupa-győzelmet követően hétvégén ismételten a MOL Aréna Sóstóban lép majd pályára a Vidi. Az ellenfél az OTP Bank Liga 22. fordulójában, február 23-án, szombaton 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás gárdája lesz. A mérkőzésre szurkolói buszok indulnak - a Köfém lakótelepről és a Feketehegyről 16 órakor, valamint a Piac térről 16:15 órakor.

  2019.02.22.
 3. Új női csapatához keres játékosokat a Fehérvár Frizbi Sportegyesület

  A Fehérvár Frizbi SE női ultimate csapatot is indít, melybe olyan lányok, nők jelentkezését várják, akik szeretik a csapatsportokat, és hiányzik nekik a játék, a mozgás. A Fehérvár Lionz a hozzá csatlakozó lányoknak heti két edzéssel rendszeres mozgást, versenyzési lehetőséget, és igazi csapatélményt ígér. A toborzó edzésekre jelentkezni a fehervarfrizbi@gmail.com címen lehet.

  2019.02.22.
 4. POLAR Futóklub Székesfehérváron kéthetente csütörtökön várják a futókat

  A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.

  2019.02.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak