Megnyert meccs csúszott ki majdnem a Fehérvár kezéből

Majdnem elszórakozta a szünetig kiépített előnyét az Alba Fehérvár KC az MTK otthonában, végül azonban Nascimento időntúli hetesével begyűjtötte a két pontot Budapesten.
MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)

2018.10.06. 20:28 |

Az MTK otthonában általában nem könnyű játszani, nyerni. Tavasszal azonban simán, hét góllal nyert az Elektromos Sportcsarnokban az Alba Fehérvár KC. Sokáig pedig szombaton is úgy tűnt, hogy könnyed ujjgyakorlat lesz a fővárosiak ellen begyűjteni a két bajnoki pontot. A Fehérvár hamar, nyolc perc alatt dobott hetet, és csak négyet kapott. A szünetig pedig csak tovább nyílt az olló, és Nasciment, valamint Mendy vezetésével, illetve a parádésan védő Györkös Rebekának is köszönhetően 18-10-re vezetett a fehérv0ári alakulat. Ekkor tehát úgy tűnt, nincs miért aggódni! A második félidőben azonban elvesztette a fonalat Deli Rita csapata. Az MTK egy 5-0-ás rohammal háromra csökkentette hat perc alatt a differenciát. A Fehérvár játékába pedig rengeteg hiba csúszott, és még Gorsenyinát is elvesztette a csapat, miután az átlövő nyolc másodperccel második kétperces büntetésének lejárta előtt már pályán volt. Az MTK pedig úgy küzdött minden egyes labdáért, mint egy oroszlán. Ennek meg is lett az eredménye, öt perccel a vége előtt döntetlent mutatott az eredményjelző. Sőt, az utolsó percben Slakta első góljával először vezetett a budapesti csapat. Nascimento azonban tizenegy másodperccel a vége előtt egalizált. Golovin Vlagyimir, az MTK vezetőedzője időt kért, majd hét a hat ellen küldte pályára együttesét. Lövésig is eljutottak a kékek, Györkös azonban védett, és indította is volna valamelyik játékostársát, Dakos azonban szabálytalanul sáncolta őt, így a beálló piros lapot kapott, míg a Fehérvár büntetőhöz jutott. Nascimneto pedig biztos kézzel értékesítette az időntúli hetest, amivel megmentette a találkozót! Az Alba Fehérvár KC tehát ha nem is könnyen, de megszerezte második győzelmét a bajnokságban.

MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)
Fehérvár: Györkös, Mistina (kapusok) – Májer, Zsilinszkájtye 4, Mendy 7, Gorsenyina 1, Pelczéder 4, Boldizsár, Nascimento 10(3), Sztankovics, Temes, Szarka 1, Rózsás.

Sport

 1. "Könnyed, hátradőlős": egyetlen ponttal verték a fehérvári kosarasok a Jászberényt

  A portói európai kupameccs után hosszú utazással a lábakban játszottak bajnokit az Alba Fehérvár kosarasai Jászberényben. Az öt külföldivel felálló és azokat alig forgató berényiek kamikáze-stílusban kezdtek, tíz fölött vezettek egy negyed után. Felébredt a sok triplát dobó Alba, sikerült fordítani, de a győzelem az utolsó pillanatig kétséges volt.

  2018.10.20.
 2. Három góllal kikapott a Fehérvár AV 19 a bajnoktól

  A címvédő Bolzano ellen teljesítette a "húzósnak" ígérkező hétvége első felvonását a Volán, amely az első harmadban még tudott egyenlíteni, de aztán alulmaradt a Rókákkal szemben. A szurkolók örömére jutott egy szépségtapasz a végére, Szabó Dániel találatával három gólra jött fel a Fehérvár AV 19. Vasárnap is szép feladat vár a Volánra, amely a Salzburgot fogadja az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

  2018.10.20.
 3. Győzelem Szombathelyen - nem botlott a kiesőjelölt otthonában a MOL Vidi

  A Haladás ellen lépett pályára idegenben a MOL Vidi a válogatott szünet után folytatódó labdarúgó bajnokságban. Az első félidőben a legnagyobb ziccert a hazaiak hagyták ki, ezt pedig bánhatták szünet után, amikor két fehérvári gól eldöntötte a meccset. Győzelmével harmadik helyre jött fel a táblázaton a Vidi.

  2018.10.20.
 4. Zsinórban a harmadik is megvan - ezúttal a Mosnmagyaróvárt verte a Fehérvár

  Végig jól játszott, és magabiztosan nyert az újonc Mosonmagyaróvár ellen az Alba Fehérvár KC a női kézilabda bajnokság hatodik fordulójában. A fehérváriak végül nyolc góllal, 29-21-re győztek.

  2018.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak