Megnyert meccs csúszott ki majdnem a Fehérvár kezéből

Majdnem elszórakozta a szünetig kiépített előnyét az Alba Fehérvár KC az MTK otthonában, végül azonban Nascimento időntúli hetesével begyűjtötte a két pontot Budapesten.
MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)

2018.10.06. 20:28 |

Az MTK otthonában általában nem könnyű játszani, nyerni. Tavasszal azonban simán, hét góllal nyert az Elektromos Sportcsarnokban az Alba Fehérvár KC. Sokáig pedig szombaton is úgy tűnt, hogy könnyed ujjgyakorlat lesz a fővárosiak ellen begyűjteni a két bajnoki pontot. A Fehérvár hamar, nyolc perc alatt dobott hetet, és csak négyet kapott. A szünetig pedig csak tovább nyílt az olló, és Nasciment, valamint Mendy vezetésével, illetve a parádésan védő Györkös Rebekának is köszönhetően 18-10-re vezetett a fehérv0ári alakulat. Ekkor tehát úgy tűnt, nincs miért aggódni! A második félidőben azonban elvesztette a fonalat Deli Rita csapata. Az MTK egy 5-0-ás rohammal háromra csökkentette hat perc alatt a differenciát. A Fehérvár játékába pedig rengeteg hiba csúszott, és még Gorsenyinát is elvesztette a csapat, miután az átlövő nyolc másodperccel második kétperces büntetésének lejárta előtt már pályán volt. Az MTK pedig úgy küzdött minden egyes labdáért, mint egy oroszlán. Ennek meg is lett az eredménye, öt perccel a vége előtt döntetlent mutatott az eredményjelző. Sőt, az utolsó percben Slakta első góljával először vezetett a budapesti csapat. Nascimento azonban tizenegy másodperccel a vége előtt egalizált. Golovin Vlagyimir, az MTK vezetőedzője időt kért, majd hét a hat ellen küldte pályára együttesét. Lövésig is eljutottak a kékek, Györkös azonban védett, és indította is volna valamelyik játékostársát, Dakos azonban szabálytalanul sáncolta őt, így a beálló piros lapot kapott, míg a Fehérvár büntetőhöz jutott. Nascimneto pedig biztos kézzel értékesítette az időntúli hetest, amivel megmentette a találkozót! Az Alba Fehérvár KC tehát ha nem is könnyen, de megszerezte második győzelmét a bajnokságban.

MTK Budapest – Alba Fehérvár KC 26-27 (10-18)
Fehérvár: Györkös, Mistina (kapusok) – Májer, Zsilinszkájtye 4, Mendy 7, Gorsenyina 1, Pelczéder 4, Boldizsár, Nascimento 10(3), Sztankovics, Temes, Szarka 1, Rózsás.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak