Meglepetésre az Ikarus-Maroshegy nyerte a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot

Hollywoodi forgatókönyvírók is megirigyelhették a Fejér megyei labdarúgó bajnokság I. osztályának végjátékát. A záró forduló előtt a Mór volt a legesélyesebb, a Gárdony is sokáig jól állt, végül mégis Fehérváron örülhettek.
2018.06.12. 10:01 |

Simán nyert az Ikarus a Polgárdi ellen az utolsó fordulóban, (3-0), de hihetetlenül izgalmas lett a vége, hiszen ha a Gárdony meg tudja tartani 3-2-es előnyét, akkor a Velencei-tó partjára kerül a bajnoki cím, de a Mórnak is csupán 1 gólra volt az aranyéremtől.

A zárófordulóban már az első percektől potyogtak a gólok, a Sárbogárd már a 4. percben bevette a Bicske hálóját. Negyed óra után hatalmas meglepetésre vezetett 2-0-ra a Tordas a Gárdony ellen, az Ikarus pedig meglőtte első gólját a Polgárdinak. A Mór gól nélkül állt a Martonvásár ellen, így ekkor az Ikarus állt az élen.

Bő fél órányi játékot követően azonban megszerezte a vezetést a Martonvásár, a Bicske kiegyenlített, a Gárdony szépített és a szünetig már nem változott az állás egyik pályán sem.

A második játékrész elején kettőre növelte előnyét az Ikarus. A Mór egyenlített, a Gárdony pedig fordított, így ekkor úgy tűnt, hogy a Gárdony nyeri a bajnokságot.

A végén jött azonban jött a dráma, hiszen 3-3-ra egyenlített a Tordas a Gárdony ellen, és mivel a Mór tudott győztes gólt lőni, az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnok trófea, úgy, hogy három csapat végzett 59 ponttal, és bár a fehérváriaknak lett a legrosszabb a gólkülönbsége, a végelszámolásnál a több győzelem számít elsősorban, így az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnoki cím. Második lett a Mór, harmadik a Bicske, míg a sokáig esélyes Gárdony a negyedik helyre futott be.

Sport

 1. Retro foci és nosztalgia a Mancz János utcában

  Jubileumi, 10. alkalommal gyűlik össze kispályás futballmeccsre a Mancz János utcai gyermekéveik emlékére az egykori székesfehérvári fiatalokból verbuválódott sportos társaság június 22-én, pénteken 17.00 órakor.

  2018.06.22.
 2. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 3. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 4. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak