Meglepetésre az Ikarus-Maroshegy nyerte a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot

Hollywoodi forgatókönyvírók is megirigyelhették a Fejér megyei labdarúgó bajnokság I. osztályának végjátékát. A záró forduló előtt a Mór volt a legesélyesebb, a Gárdony is sokáig jól állt, végül mégis Fehérváron örülhettek.
2018.06.12. 10:01 |

Simán nyert az Ikarus a Polgárdi ellen az utolsó fordulóban, (3-0), de hihetetlenül izgalmas lett a vége, hiszen ha a Gárdony meg tudja tartani 3-2-es előnyét, akkor a Velencei-tó partjára kerül a bajnoki cím, de a Mórnak is csupán 1 gólra volt az aranyéremtől.

A zárófordulóban már az első percektől potyogtak a gólok, a Sárbogárd már a 4. percben bevette a Bicske hálóját. Negyed óra után hatalmas meglepetésre vezetett 2-0-ra a Tordas a Gárdony ellen, az Ikarus pedig meglőtte első gólját a Polgárdinak. A Mór gól nélkül állt a Martonvásár ellen, így ekkor az Ikarus állt az élen.

Bő fél órányi játékot követően azonban megszerezte a vezetést a Martonvásár, a Bicske kiegyenlített, a Gárdony szépített és a szünetig már nem változott az állás egyik pályán sem.

A második játékrész elején kettőre növelte előnyét az Ikarus. A Mór egyenlített, a Gárdony pedig fordított, így ekkor úgy tűnt, hogy a Gárdony nyeri a bajnokságot.

A végén jött azonban jött a dráma, hiszen 3-3-ra egyenlített a Tordas a Gárdony ellen, és mivel a Mór tudott győztes gólt lőni, az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnok trófea, úgy, hogy három csapat végzett 59 ponttal, és bár a fehérváriaknak lett a legrosszabb a gólkülönbsége, a végelszámolásnál a több győzelem számít elsősorban, így az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnoki cím. Második lett a Mór, harmadik a Bicske, míg a sokáig esélyes Gárdony a negyedik helyre futott be.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak