Meglepetésre az Ikarus-Maroshegy nyerte a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot

Hollywoodi forgatókönyvírók is megirigyelhették a Fejér megyei labdarúgó bajnokság I. osztályának végjátékát. A záró forduló előtt a Mór volt a legesélyesebb, a Gárdony is sokáig jól állt, végül mégis Fehérváron örülhettek.
2018.06.12. 10:01 |

Simán nyert az Ikarus a Polgárdi ellen az utolsó fordulóban, (3-0), de hihetetlenül izgalmas lett a vége, hiszen ha a Gárdony meg tudja tartani 3-2-es előnyét, akkor a Velencei-tó partjára kerül a bajnoki cím, de a Mórnak is csupán 1 gólra volt az aranyéremtől.

A zárófordulóban már az első percektől potyogtak a gólok, a Sárbogárd már a 4. percben bevette a Bicske hálóját. Negyed óra után hatalmas meglepetésre vezetett 2-0-ra a Tordas a Gárdony ellen, az Ikarus pedig meglőtte első gólját a Polgárdinak. A Mór gól nélkül állt a Martonvásár ellen, így ekkor az Ikarus állt az élen.

Bő fél órányi játékot követően azonban megszerezte a vezetést a Martonvásár, a Bicske kiegyenlített, a Gárdony szépített és a szünetig már nem változott az állás egyik pályán sem.

A második játékrész elején kettőre növelte előnyét az Ikarus. A Mór egyenlített, a Gárdony pedig fordított, így ekkor úgy tűnt, hogy a Gárdony nyeri a bajnokságot.

A végén jött azonban jött a dráma, hiszen 3-3-ra egyenlített a Tordas a Gárdony ellen, és mivel a Mór tudott győztes gólt lőni, az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnok trófea, úgy, hogy három csapat végzett 59 ponttal, és bár a fehérváriaknak lett a legrosszabb a gólkülönbsége, a végelszámolásnál a több győzelem számít elsősorban, így az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnoki cím. Második lett a Mór, harmadik a Bicske, míg a sokáig esélyes Gárdony a negyedik helyre futott be.

Sport

 1. "Nagyvadakra" megy a Volán a hétvégén: a Bolzano és a Salzburg érkezik

  Nem akármilyen kettős élményben lehet része annak, aki a hétvégén az EBEL fehérvári mérkőzéseit választja programként. A címvédő Bolzano ellen szombaton, a hagyományosan egyik legnagyobb ellenfélnek tekintett Salzburg ellen pedig kevesebb mint huszonnégy órával később lép hazai jégre a Fehérvár AV19.

  2018.10.19.
 2. Fehérvári atléták is a legjobbak között az ifjúsági olimpián

  Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, ez minden idők legjobb szereplése. A 79 fős magyar küldöttség a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton Oroszország, Kína és Japán mögött. Két fehérvári hölgy, az ARAK atlétái, Endrész Klaudia és Takács Boglárka is remekül szerepelt Argentínában.

  2018.10.19.
 3. 50 éves történelem - a Haladás otthonába látogat a Vidi szombaton

  Az OTP Bank Liga 11. fordulójában, október 20-án, szombaton 17 órától a Szombathelyi Haladás vendége lesz a MOL Vidi FC. A Vas megyeiek 10 meccsen 5 pontot gyűjtve egyelőre a tabella utolsó pozícióját foglalják el. Az 1968-as szezon 10. fordulójában, Szombathelyen találkozott első alkalommal a két csapat a legmagasabb osztályban, így idén ötven esztendeje íródik a párharc története. Összesítésben nagy a fehérvári fölény a zöld-fehérekkel szemben, ám Szombathelyen a hazaiak állnak jobban.

  2018.10.19.
 4. A Vasvári csapata nyerte meg a Hortobágyi Ferenc emlékére kiírt városi focitornát

  Csütörtökön, a Sóstói Stadion fedett műfüves csarnokában volt a Hortobágyi Ferenc, testnevelő tanár emlékére rendezett Székesfehérvár városi középiskolás fiú alapfokú kispályás labdarúgó bajnokság négyes döntője, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium csapata nyert meg. A tornát hagyományosan Székesfehérvár Önkormányzatának Civil Ifjúsági és Sportirodája és a Középiskolai Szakmai Fórum rendezte meg.

  2018.10.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak