Meglepetésre az Ikarus-Maroshegy nyerte a Fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot

Hollywoodi forgatókönyvírók is megirigyelhették a Fejér megyei labdarúgó bajnokság I. osztályának végjátékát. A záró forduló előtt a Mór volt a legesélyesebb, a Gárdony is sokáig jól állt, végül mégis Fehérváron örülhettek.
2018.06.12. 10:01 |

Simán nyert az Ikarus a Polgárdi ellen az utolsó fordulóban, (3-0), de hihetetlenül izgalmas lett a vége, hiszen ha a Gárdony meg tudja tartani 3-2-es előnyét, akkor a Velencei-tó partjára kerül a bajnoki cím, de a Mórnak is csupán 1 gólra volt az aranyéremtől.

A zárófordulóban már az első percektől potyogtak a gólok, a Sárbogárd már a 4. percben bevette a Bicske hálóját. Negyed óra után hatalmas meglepetésre vezetett 2-0-ra a Tordas a Gárdony ellen, az Ikarus pedig meglőtte első gólját a Polgárdinak. A Mór gól nélkül állt a Martonvásár ellen, így ekkor az Ikarus állt az élen.

Bő fél órányi játékot követően azonban megszerezte a vezetést a Martonvásár, a Bicske kiegyenlített, a Gárdony szépített és a szünetig már nem változott az állás egyik pályán sem.

A második játékrész elején kettőre növelte előnyét az Ikarus. A Mór egyenlített, a Gárdony pedig fordított, így ekkor úgy tűnt, hogy a Gárdony nyeri a bajnokságot.

A végén jött azonban jött a dráma, hiszen 3-3-ra egyenlített a Tordas a Gárdony ellen, és mivel a Mór tudott győztes gólt lőni, az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnok trófea, úgy, hogy három csapat végzett 59 ponttal, és bár a fehérváriaknak lett a legrosszabb a gólkülönbsége, a végelszámolásnál a több győzelem számít elsősorban, így az Ikarus-Maroshegyé lett a bajnoki cím. Második lett a Mór, harmadik a Bicske, míg a sokáig esélyes Gárdony a negyedik helyre futott be.

Sport

 1. Farsangi tollaslabda torna lesz szombaton Seregélyesen

  Január 26-án, szombaton farsangi tollaslabda verseny lesz a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI tornacsarnokában.(Fő út 201. tornacsarnok) A verseny célja versenyzési, gyakorlási és kikapcsolódási lehetőség biztosítása, valamint a családi kötelékek erősítése. Nevezni a helyszínen az egyes versenyszámok előtt fél órával, illetőleg a karkone.seregelyes@gmail.com e-mail címen lehet.

  2019.01.22.
 2. Fehérvár AV19-MAC Újbuda - kedden este lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője

  Január 22-én, kedden este 20 órakor lesz a Jégkorong Magyar Kupa döntője, amelyben a Fehérvár AV19 és a MAC Újbuda csapnak össze az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A két gárda kupadöntőben még soha nem találkozott, a Szuperkupáért ugyanakkor már megküzdöttek a felek, azt a csatát a szlovák Extraligában szereplő MAC nyerte 3-2-re.

  2019.01.22.
 3. Egy döntetlen, egy vereség a Vidi hétfői mérlege

  A spanyolországi edzőtábor második hetének elején ketté vette keretét Marko Nikolics, a MOL Vidi vezetőedzője. Hétfő délután kínai, majd cseh ellenféllel játszott a fehérváriak két csapata, egy 1-1-es döntetlen és egy 3-1-es vereség lett a vége.

  2019.01.21.
 4. Utolsó percben egyenlített, majd hosszabbításban győzött a Fehérvár AV19

  Csaknem a maximumot hozta ki nehéz hétvégi túrájából a Fehérvár AV19 az EBEL-ben! Azután, hogy pénteken Klagenfurtban győztek Erdélyék, vasárnap Dornbirnban két pontot szereztek közvetlen riválisuktól. Többször vezetett a Volán, de a végén hajtania kellett az egyenlítésért, ez sikerült, és a győztes gólt is a mieink ütötték.

  2019.01.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak