Megkezdte működősét Székesfehérvár új bölcsődéje, a Kis Gömböc a Maroshegyen

Megkezdte működését Székesfehérvár vadonatúj intézménye, a 56 férőhelyes Kis Gömböc Tagbölcsőde a Maroshegyen. 11 kisgyermek beszoktatása indult el hétfőn, az intézmény ezzel megnyitotta kapuit a családok előtt. Hamarosan elkészül az Úrhidai úton a járda, a gyalogátkelőhely és a közvilágítás is, ami biztonságossá és komfortossá teszi a közlekedést.
2023.09.04. 14:30 |
Megkezdte működősét Székesfehérvár új bölcsődéje, a Kis Gömböc a Maroshegyen

Hétfőn 11 kisgyermek számára kezdődött meg a beszoktatás időszaka, és ezzel elindult az új bölcsőde működése.

Székesfehérvár Önkormányzata mintegy egymilliárd forintos uniós forrásból építette fel az új, négy csoportszobás bölcsődét, amely a Székesfehérvári Százsorszép Bölcsőde tagintézményeként működik. Maroshegy a város egyik legdinamikusabban fejlődő része, ahol sok az építkezés és egyre több a fiatal, kisgyermekes család. Számukra nagy segítséget jelent az 56 férőhelyes Kis Gömböc, ami tehermentesíti a város más bölcsődéit.

A legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági előírásoknak megfelelő intézményben tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik korábban a Szeder Tagbölcsőde munkatársai voltak. A Kis Gömböc főzőkonyhájában az itt gondozott gyerekek napi négyszeri étkezése mellett megoldják a Szeder Tagbölcsőde ebédjét, továbbá a speciális igényű gyermekek ellátását is. A nevet adó, három gömb formájú helyiségből sószobát, mozgásfejlesztőt és babakocsi-tárolót alakítottak ki.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője sajtónyilvános bejáráson nézték meg az új intézményt.

A helyszíni bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy nagy öröm, amikor egy vadonatúj intézményt avat fel a város. Az Úrhidai út mellett épült bölcsődére nagy szükség volt, hiszen a szomszédos Harmatosvölgy lakóparkban és Maroshegy egészén folyamatosak az építkezések, és sok a kisgyermekes család, akik számára fontosak az intézmények. A Kis Gömböc egy szépen kivitelezett intézmény, ahol mintegy 100 személy kiszolgálására alkalmas konyha jött létre. A Kis Gömböc mindent tud, amit egy új bölcsődének tudnia kell, beleértve a csoportszobákat, az eszközparkot, a játékokat. Kiegészítő beruházásként, még az ősz folyamán elkészült a járda, a zebra és a gyalogátkelőhely az Úrhidai útnál, a későbbiekben pedig egy buszöblöt is kialakítanak.

„A Kis Gömböc Bölcsőde építészeti remekmű. Szülőként, nagyszülőként tudjuk, hogy a környezet is nevel. Az új intézményben olyan gyermekbarát építészeti megoldások jöttek létre, melyek hatnak a gyerekek esztétikai érzékére, emellett a játékszereket is jó szakmaisággal válogatták össze. A kiválasztott anyagok minősége, színe mind-mind jó hatással van a gyerekek fejlődésére.” – fogalmazott Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője. Arra kérte a lakókat és az autósokat, hogy a biztonság érdekében kölcsönösen figyeljenek, vigyázzanak egymásra!

Nyikos Bernadett tagbölcsőde-vezető hangsúlyozta, hogy nagy reményekkel, izgatottan kezdték el a munkát az új intézményben. Egy teljesen összeszokott, régi csapattal, teljes szakmai létszámmal indultak, ami jelentősen megkönnyíti a dolgukat. Az 56 férőhelyes Kis Gömböcbe eddig 54 kisgyermeket írattak be.

Városfejlesztés

 1. Megújul a Városháza díszudvara

  A Városháza felújítását követően hamarosan megszépül a díszudvar is. A csütörtöki munkaterület-átadással megkezdődik a beruházás, amely a közművek teljes cseréjével indul. Erről közösségi oldalán is hírt adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

  2023.09.25.
 2. Tisztító robotot teszteltek

  Több nemzetközi gyártó, a legújabb technológiával dolgozó tisztítórobotját tesztelik a Sóstói Stadionban. Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az általuk üzemeltetett nagyméretű létesítmények tisztítására keresnek modern, innovatív megoldást a jövő vonatkozásában.

  2023.09.21.
 3. Kész a Sziget utcai iskola

  Elkészült a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményének teljes energetikai felújítása. A több mint negyvenéves épület a munkálatok során hő- és tetőszigetelést kapott, modern nyílászárókat szereltek fel, és elvégezték a fűtési rendszer korszerűsítését is. A részletekről hétfőn délelőtt számoltak be a Sziget utcai Iskola udvarán.

  2023.09.18.
 4. Bokrétaünnep az új kórházi tömbnél

  A Modern Városok Program keretében megvalósuló fehérvári fejlesztések egyik legfontosabb eleme a Szent György Kórház új épülettömbje. A Magyar Kormány összességében több mint 16 milliárd forintos támogatásával zajló nagyberuházás eredményének köszönhetően még modernebb és teljesebb körű gyógyítási munka valósulhatnak majd meg, szolgálva a fehérváriakat és az ellátási területen élőket.

  2023.09.15.