Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.
2019.02.18. 12:55 |

Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos szerdai napokon 10.30-tól 11.30-ig az egészséges, 11.30-tól 12.30-ig pedig a beteg kisgyerekeket várja a környékről a Verseci utcai gyermekorvosi rendelőben, a hét többi napján változatlanul a Sarló utcában lesznek a rendelések.

Hétfőn délelőtt bejáráson vett részt a felújított Köfém rendelőben Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta, hogy a Köfémen rendezett lakossági fórumokon sokan jelezték a környéken élők közül, hogy nagy szükség lenne a rendelő felújítására és a védőnői tanácsadás, illetve a házi gyermekorvosi rendelés kialakítására is. "Az akkori vállalásainkban óriási előrelépést sikerült tennünk, egyrészt a rendelő felújításával, másrészt a gyermekorvosi rendelés kialakításával. XXI. századi, szép kialakítással újult meg a rendelő, amelyet sikerült otthonossá, családiassá is varázsolni hangulatos belső elemekkel." - mondta el Székesfehérvár polgármestere, aki szólt arról is, hogy a későbbiekben további rendeléseknek adhat helyet a Verseci úti épület.

Az önkormányzat tulajdonában álló orvosi rendelőket a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében korszerűsítik és újítják fel.

A Verseci utcában is elengedhetetlenné vált a felújítás, mert az 1979-ben épült rendelő állaga jelentősen leromlott. Az épület földszintjének teljes felújítása, a helyiségek belső átrendezése, valamint berendezése után 2019. február 1-től indult újra a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás. Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, korábban sokan panaszkodtak a méltatlan körülményekre, amelyek a rendelőben fogadták a körzetben élőket. Örömét fejezte ki, hogy nemcsak a rendelőintézet felújítása történt meg, hanem bővültek az egészségügyi szolgáltatások is a gyermekgyógyászat megjelenésével, amire nagy szükség is van a Köfémen, hiszen egyre több a kisgyermekes család.

A Verseci utcai védőnői tanácsadóban szerdai napokon 8.30-tól 9.30-ig a környékbeli várandósokat, 9.30-tól 10.30-ig pedig a csecsemőket várja Balogh Eszter területi védőnő, akit a Sarló utcai tanácsadóban megszokott rendben is változatlanul megtalálnak a kismamák.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a bejáráson köszönetet mondott Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvosnak, aki erőn felül segít és első kérésre vállalta a gyermekorvosi rendelést a megújult épületben amellett, hogy a Sarló utcában változatlan időpontokban várja a beteg gyerekeket. Köszönetet mondott a Humán Szolgáltató Intézetnek is, aki a felújítás kapcsán rengeteg szervező munkát végzett.

A rendelő épületében kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert és a gépészetét is az épületnek, továbbá egy új liftet is beépítettek, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy teljesen akadálymentesített lett az épület.

Teljesen megújultak a mellékhelyiségek, mindenhol új lett a padlóburkolat, a várók falait pedig színes képek díszítik. A bejáráson Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója szintén Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvosnak mondott köszönetet. Elmondta, hogy nagyon pozitívak a tapasztalatok azok részéről, akik igénybe veszik az egészségügyi szolgáltatásokat a megújult rendelőben.

Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése is, a sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

Városfejlesztés

 1. Közműfelújításokkal kezdődik a Bartók Béla tér felújítása

  A közművek felújításával és cseréjével kezdődik, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával folytatódik a Bartók Béla tér felújítása, ami egy újabb olyan tere a városnak, mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz.

  2019.03.11.
 2. Új közösségi térrel gazdagodik Székesfehérvár Belvárosa

  A végéhez közeledik a II. János Pál pápa tér felújítása. Gyönyörű egybefüggő térköves kialakítás készült a téren és a Szent István-székesegyház oldalában, ahol az egykori sírokat, falakat is jelzi a kövezet. A terület teljes megújulása 2022-re várható, hiszen a Géza nagyfejedelem tér a Bazilika belső felújítását követően készül majd el. 

  2019.03.08.
 3. Árpád-ház Program - kezdődik a sétaút kivitelezése

  Az Árpád-ház Program legfontosabb célkitűzése a város Árpád-korhoz illetve a középkorhoz kapcsolódó építészeti és történelmi relikviáinak összekötése egy tematikus sétaúttá, mely fizikailag és szellemileg is kijelöl egy bejárható útvonalat. Hosszú előkészítő munkálatok után az első elemek kivitelezése hamarosan kezdődik és még tavasszal kiírják a közbeszerzését a volt Köztársaság Mozi felújításának is, ahol méltó körülmények között helyezik el az egykori Nagyboldogasszony Bazilika köveit.

  2019.03.07.
 4. Kezdődnek a járdafelújítások és építések az 5. számú választókörzetben

  Több helyszínen járdafelújítások, illetve járdaépítések kezdődnek tavasszal az 5. számú választókörzetben 33,1 millió forint értékben. A mai munkaterület-átadások kapcsán Mészáros Attila alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője számolt be a tervezett munkálatokról. 

  2019.02.28.
 1. Újabb öt elektromos töltőállomás Székesfehérváron

  Újabb öt elektromos töltőállomást telepített az E.ON Székesfehérvár forgalmas pontjaira, ahol egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel elektromos járműveiket a városban élők és az arra utazók. A mostani bővítéssel a főváros után Székesfehérváron található a legtöbb elektromos töltőállomás Magyarországon. 

  2019.02.26.
 2. Kezdődik a Szilvamag, a Temesvári és a Gyimesi utca felújítása a Maroshegyen

  Az ideiglenes felszíni ivóvízvezeték építésével hamarosan kezdetét veszi a Temesvári és a Gyimesi utca teljes felújítása a Maroshegyen. Az új ivóvíz hálózat és új csapadékvíz elvezető rendszer mellett új útburkolat és járdák épülnek. A Szilvamag teljes felújítása is hamarosan kezdődik. Itt jelentős mennyiségű, az útra merőleges parkoló mellett egy olyan kis parkot alakítanak ki intenzív növénytelepítéssel, ami enyhíti a városrész központjában a Balatoni út forgalmának hatását.

  2019.02.20.
 3. Munkaterület átadások - városszerte kezdődnek a parkoló és járdafelújítások

  Heteken belül kezdődik a Királysor 41. és 51. közötti parkoló teljes felújítása, a Cserepes köz 2. mellett egy új 17 állásos parkoló építése, a Jankovich utca 20-26 előtti parkolók felújítása, illetve a Kelemen Béla utca 14-18 és 26-30 előtti parkolók felújítása is. A Béla úton az 57-es szám előtt egy kapubeálló kijavításával, pedig az út felső szakaszának csapadékvíz elvezetési problémáit orvosolják.

  2019.02.20.
 4. Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

  Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.

  2019.02.18.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek