Megkezdődött a gyermekorvosi rendelés is a megújult Köfém rendelőben

Február 1-jével elindult a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás a felújított Köfém rendelőben. A KÖFÉM rendelő vonzáskörzetében található utcákban és a lakótelepen több mint hatszáz 14 év alatti gyermek lakik, őket szerda délelőttönként várja Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos és Balog Eszter területi védőnő.
2019.02.18. 12:55 |

Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvos szerdai napokon 10.30-tól 11.30-ig az egészséges, 11.30-tól 12.30-ig pedig a beteg kisgyerekeket várja a környékről a Verseci utcai gyermekorvosi rendelőben, a hét többi napján változatlanul a Sarló utcában lesznek a rendelések.

Hétfőn délelőtt bejáráson vett részt a felújított Köfém rendelőben Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta, hogy a Köfémen rendezett lakossági fórumokon sokan jelezték a környéken élők közül, hogy nagy szükség lenne a rendelő felújítására és a védőnői tanácsadás, illetve a házi gyermekorvosi rendelés kialakítására is. "Az akkori vállalásainkban óriási előrelépést sikerült tennünk, egyrészt a rendelő felújításával, másrészt a gyermekorvosi rendelés kialakításával. XXI. századi, szép kialakítással újult meg a rendelő, amelyet sikerült otthonossá, családiassá is varázsolni hangulatos belső elemekkel." - mondta el Székesfehérvár polgármestere, aki szólt arról is, hogy a későbbiekben további rendeléseknek adhat helyet a Verseci úti épület.

Az önkormányzat tulajdonában álló orvosi rendelőket a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében korszerűsítik és újítják fel.

A Verseci utcában is elengedhetetlenné vált a felújítás, mert az 1979-ben épült rendelő állaga jelentősen leromlott. Az épület földszintjének teljes felújítása, a helyiségek belső átrendezése, valamint berendezése után 2019. február 1-től indult újra a házi gyermekorvosi rendelés és a védőnői tanácsadás. Dr. Dienesné Fluck Györgyi, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, korábban sokan panaszkodtak a méltatlan körülményekre, amelyek a rendelőben fogadták a körzetben élőket. Örömét fejezte ki, hogy nemcsak a rendelőintézet felújítása történt meg, hanem bővültek az egészségügyi szolgáltatások is a gyermekgyógyászat megjelenésével, amire nagy szükség is van a Köfémen, hiszen egyre több a kisgyermekes család.

A Verseci utcai védőnői tanácsadóban szerdai napokon 8.30-tól 9.30-ig a környékbeli várandósokat, 9.30-tól 10.30-ig pedig a csecsemőket várja Balogh Eszter területi védőnő, akit a Sarló utcai tanácsadóban megszokott rendben is változatlanul megtalálnak a kismamák.

Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok a bejáráson köszönetet mondott Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvosnak, aki erőn felül segít és első kérésre vállalta a gyermekorvosi rendelést a megújult épületben amellett, hogy a Sarló utcában változatlan időpontokban várja a beteg gyerekeket. Köszönetet mondott a Humán Szolgáltató Intézetnek is, aki a felújítás kapcsán rengeteg szervező munkát végzett.

A rendelő épületében kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszert és a gépészetét is az épületnek, továbbá egy új liftet is beépítettek, ami elengedhetetlen volt ahhoz, hogy teljesen akadálymentesített lett az épület.

Teljesen megújultak a mellékhelyiségek, mindenhol új lett a padlóburkolat, a várók falait pedig színes képek díszítik. A bejáráson Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója szintén Dr. Gayor Kiran Prabhat gyermekorvosnak mondott köszönetet. Elmondta, hogy nagyon pozitívak a tapasztalatok azok részéről, akik igénybe veszik az egészségügyi szolgáltatásokat a megújult rendelőben.

Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése is, a sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

Városfejlesztés

 1. Járdafelújítások Felsővárosban - az Agyag utca után a Kertalja és a Havranek jön

  Közel 580 négyzetméteren, 425 folyóméter hosszan készült el a térköves járda az Agyag utcában, amely közel 16,5 millió forintba került. A járdaépítések nem állnak meg Felsővárosban, két héten belül átadják a munkaterületet a kivitelezőnek a Kertalja és a Havranek utcai járdák felújítására.

  2019.05.22.
 2. Megújult járdákat, lépcsőket, támfalat adtak át a Királysoron

  Műszaki átadást tartottak szerdán délelőtt a Vízivárosban, ahol elkészültek az új bekötőjárdák a Királysor 35 – 61. szám közötti valamennyi lakótömbnél, de megújult több lépcső, rámpa és egy beton támfal is.

  2019.05.22.
 3. A ma parkja a holnap ligete - elkészült a III. Béla király téren a parkfelújítás

  Az utak és a parkolók tavaly őszi felújítása után elkészül és kizöldült a III. Béla király tér. A teljes parkrekonstrukció sok fával, új virágágyakkal és egy új szökőkúttal is gazdagította a teret. A III. Béla király téren a teljes parkfelújítás részeként 31 többször iskolázott, nagy körméretű ostorfát, hársfát, atlaszcédrust, juharfát ültettek a Városgondnokság parkfenntartó szakemberei. Megújult a szökőkút a téren és az új virágágy is mutatja már, hogy milyen szép lett a park. 

  2019.05.21.
 4. Teljesen megújult a Távirda és a Kégl György utca víziközmű-hálózata és útburkolata

  Székesfehérvár Önkormányzata 149,80 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósította meg a Távirda és a Kégl György utca csapadékcsatorna felújítását, így biztonságosabbá és egészségesebbé válhatott a lakókörnyezet. Önkormányzati forrásból megújult mindkét utca út-, valamint járdaburkolata is.

  2019.05.17.
 1. A héten elkezdődik a Berényi úton a temető felőli két sáv bontása

  Végéhez közeledik hamarosan a Berényi út felújítása. A hét elejétől, amennyiben az időjárás engedi, és befejezték a hordréteg aszfaltozását az út városból kivezető oldalán az Olaj utca és a Vértanú utca között, úgy megkezdődik a temető felőli két sáv bontása is. 

  2019.05.13.
 2. Újabb beruházással folytatódik a Sóstó környezetvédelmi rehabilitációja

  A korábbi tulajdonossal kötött gyors és korrekt megállapodást követően megkezdődött az Ózon Kft. volt telephelyének bontása a Temető utcai parkolónál. A bontás után a terület megújul és tájba illeszkedő közfunkciót kap. „A beruházás, teljes tereprendezést jelent, mely a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs projekt része és kormányzati forrásból valósul meg.” - tájékoztatott a pénteki nyilvános bejáráson Fehérvár polgármestere.

  2019.05.10.
 3. Elkészült a Murányi utcai lépcső felújítása az Öreghegyen

  Átadták a Murányi utca és a Máriavölgy közötti lépcsőt. A rossz állapotú, már balesetveszélyes helyen a szakemberek kijavították az alépítményt, illetve biztosították az útvonal akadálymentességét is.

  2019.05.10.
 4. Kezdődik a sportcsarnok és kollégium építése a Corvinus mögött

  Kezdődik egy háromezer férőhelyes kosár- és kézilabdacsarnok építése a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári campusának területén. Hétfőn ünnepélyes keretek között helyezték el az Alba Innovációs Park Tudásközpont Sportcsarnok és Kollégium időkapszuláját az építkezés helyén. A mintegy ötmilliárd forintos beruházás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének TAO-s támogatásával és másfél milliárdos önkormányzati támogatással valósul meg. 

  2019.05.06.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek