Megkezdődhet a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése

Megkezdődhet a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése, melyhez a Kormány 11,5 milliárd forint forrást biztosít. - adta hírül közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Székesfehérvár polgármestere Cser-PAlkovics András ugyancsak Facebook oldalán arról írt, hogy teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap. 

2021.09.07. 07:47 |

Új kórházi tömb épül, melynek köszönhetően 112 ággyal bővül a Kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.

A kórházfejlesztés egy belgyógyászati tömb építését jelenti: három emeletes épületet alakítanak ki, ami helyet ad majd a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztályoknak is. Két épület bontására is sor kerül majd a kórház területén, az egyik helyén épül fel az új, 3 emeletes, modern, valódi XXI. századi épület ambulanciákkal és kiszolgáló helységekkel együtt. A Kormány további 1,6 milliárd forintot biztosít az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére, és a már meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására.

Cser-Palkovics András ugyancsak Facebook oldalán tájékoztatott arról, hogy a beruházás bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket, ami alapján indulhat az új épület építése.

Az új épületben 1-2 ágyas kórtermek kerülnek kialakításra önálló vizesblokkal, akadálymentesített kórteremszámmal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel.

A Modern Városok Program keretében megvalósuló mintegy 14 milliárdos beruházás részeként egy 1,6 milliárdos eszközfejlesztésről is döntött a kormány, aminek keretében a kórházunk meglévő épületeinek légtechnikai rendszerének cseréjére is sor kerül.

A fejlesztés részét képező külső parkolók pedig már el is készültek. További 80 belső parkoló is készül majd és felújításra kerül a függőfolyosó is.

Székesfehérvár, Fejér megye és az egész régió számára is kiemelkedő jelentőségű tehát a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat. A teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap. A mostani építkezés méltó folytatása a 2014-ben átadott, 6000 négyzetméteres, 3 szintes- központi műtőnek és intenzív osztálynak helyet adó - új épületnek. A kórház fejlesztését pedig további épületek felújításával folytatjuk majd.

Városfejlesztés

 1. Tovább fiatalodik a helyi autóbuszállomány Székesfehérváron

  Még több modern, kényelmes, környezetkímélő autóbusz érkezik Székesfehérvár helyi közlekedésébe. A Volánbusz célja, hogy a megújuló autóbuszflottával, a szolgáltatási színvonal emelésével hozzájáruljon az utasok elégedettségéhez, és egyre többen szavazzanak bizalmat a városban üzemelő helyi közlekedési közszolgáltatásnak.

  2021.09.24.
 2. Restaurálják a Püspök kutat, de módosulnak a Várfal park megújításának tervei

  Nagyszabású parkfelújítás kezdődött a Várfal parkban. Ennek keretében biztosan megújul a Püspök kút is, a térrendezés további elemeiről azonban - így a tervezett új, nagy játszótérről is - további egyeztetések szükségesek. Az elkövetkező napokban ezek eredményéről is tájékoztatást adunk majd a fehérváriaknak.

  2021.09.16.
 3. Hatalmas villanyoszlopokat és földkábeleket telepítettek át az épülő kerékpárút nyomvonalán

  A Budapest-Balaton kerékpárút építéséhez helyenként a villamos hálózat átépítése is szükséges. A nyomvonal biztosítása érdekében az E.ON Hungária szakemberei nemrég Székesfehérváron végezték el a kihívásokkal teli munkákat. Videó is készült arról, hogy költöztek azok a 12 méter magas 1 tonna súlyú acéloszlopok, amelyek a Budapest-Balaton kerékpárút tervezett nyomvonalán álltak eddig.

  2021.09.10.
 4. Megújult a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor

  Jelképesen a Székesfehérvári Diáktanács elnökének – rajta keresztül pedig a fiataloknak – adta át a város tulajdonában lévő és most megújult Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor kulcsát dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Modern Városok Program keretében 800 millió forintos állami támogatásból valósult meg a teljes újjáépítés, melynek köszönhetően korszerű körülmények között, akár egész évben otthont adhat a tábor ifjúsági rendezvényeknek.

  2021.09.09.
 1. Több helyen 6 méter mélyen van a csatorna - közműcserékkel kezdődik a Prohászka és a kis-Budai felújításatöbb helyen 6 méter mélyen van a csatorna

  A Prohászka út hétfőn reggel kezdődött felújítása szervesen összefügg a kis Budai út teljes felújításával. Mindkét utca alatt a szennyvíz, az ivóvíz és a csapadékvíz teljes felújításával és cseréjével kezdődik a kivitelezés. A munkálatokat a Prohászka út – Horvát István utca kereszteződésénél kezdték és több ütemben szakaszosan folytatódik a felújítás a Várkörút irányába.

  2021.09.06.
 2. Utak újulnak meg, zebrák épülnek és elkészült az új közösségi tér az 5-ös választókörzetben

  Az egymilliárd forintot is meghaladják az idei évi fejlesztések az ötös számú választókörzetben. A Sóstón, a Vad- és madármentő központ épülete mellett egy új közösségi tér is elkészült az Alsóvárosban élők számára. Elkészült a Homoksor felújítása, a Jancsár köznél zebra épül az Aldi mellett és várhatóan még idén elkészül a Sárkeresztúri út és az Akácfa utca kereszteződésében is egy új gyalogos átkelőhely.

  2021.08.30.
 3. A többletmunkák ellenére tartható a Budai út felújításának szeptember végi befejezése

  Július utolsó hetében kezdődött és a nem várt nehézségek ellenére szeptember végéig befejeződik a Budai út felújítása a Királysor és a Gáz utca között. A szakaszon több közműkiváltás is történt, ami érintette az ivóvíz, a szennyvíz és az elektromos hálózatot is, továbbá a csapadékvízelnyelők jó részét is át kell építeni.

  2021.08.30.
 4. Hálaadó istentisztelet keretében átadták az új Olajfa Református Óvodát

  A Magyar Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében hatvanöt intézmény épült, illetőleg újult meg a 2021-2022-es nevelési évre. A programban 680 négyzetméteren megépült az új Olajfa Református Óvoda is, amelyet vasárnap hálaadó istentisztelet keretében ünnepélyesen adtak át. A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény száz gyerek számára biztosít óvodai férőhelyet.

  2021.08.29.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár