Meghosszabbították a regisztrációs határidőt - Szent István nyomában május 30-án

Ünnepi szentmisével kezdődik, majd Balogh Elemér jogtörténész előadásával folytatódik a Szent István nyomában című rendezvény május 30-án, kedden délelőtt. A Szent István 2025 programsorozat keretében sorra kerülő programra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
2023.05.25. 16:48 |
Meghosszabbították a regisztrációs határidőt - Szent István nyomában május 30-án

A Székesfehérvári Egyházmegye, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az Emberi Méltóság Tanácsa és a Magyar Polgári Együttműködési Egyesület szervezésében május 30-án, kedden 10.00 órától rendezik meg a Szent István nyomában című programot Székesfehérváron. Az események sora a Szent István-székesegyházban ünnepi szentmisével kezdődik, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál. Ezt követően a program 11.00 órától a Városháza Dísztermében folytatódik, ahol a köszöntők után Balogh Elemér jogtörténész tart előadást. A Szent István, a magyar büntetőjog első reformátora című előadás moderátora Bartal-Benkő Bernadett, az MPEE Iroda vezetője lesz.

A Szent István 2025 programsorozat 2020-ban indult azzal a céllal, hogy kiállításokon, tudományos konferenciákon, valamint kulturális programokon keresztül idézze fel az államalapító király emlékét a Kárpát-medencében. A különleges évszám jelentősége, hogy 2025-ben ünnepli hazánk az államalapítás 1025. évfordulóját.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy a részvételi szándékot az mpee@mpee.hu és az iroda@mpee.hu e-mail címeken legkésőbb május 29-én, pünkösdhétfőn 12 óráig szíveskedjenek jelezni.

Fehérvári színes

 1. Költözik a Jancsárkert Piac

  Parkoló- és zöldterület-építés miatt ideiglenesen picit arrébb – az úthoz közelebb – költözik jelenlegi helyéről a Jancsárkert Piac, valamint átmenetileg a parkolási lehetőség is megszűnik a területen. Az árusítás azonban folyamatos, a termelők várják a vásárlókat!

  2023.06.08.
 2. Varázslatos túrák

  Városnéző sétákra, fáklyás esti kirándulásokra, panorámabuszos és kisvonatos élményekre, valamint Székesfehérvár természetvédelmi területének, a Sóstónak a felfedezésére hívja 2023 nyarán a Tourinform Iroda a vendégeket. Külföldi, belföldi és fehérvári résztvevők ezrei távoztak elégedetten tavaly a garantált tourinformos programokról: idén is ez a cél!

  2023.06.08.
 3. Szárnyaltak a főnixesek

  Az idei félévben is bebizonyították a Főnix Rock and Roll SE növendékei, hogy az ország legjobbjaihoz tartoznak. Gyönyörű eredményekkel büszkélkedhetnek a fehérvári rockysok. Nagy boldogság, hogy ismét országos bajnokok öregbítették az egyesület és Székesfehérvár hírnevét - mondta Benedek Dóra az egyesület elnöke.

  2023.06.08.
 4. Gyereket a magasba!

  Hatodik alkalommal, ezúttal rendhagyó módon szervezi meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Gyereket a magasba! rendezvényét, melyhez Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület is csatlakozik. Idén flashmob formájában valósul meg a program, melynek üzenete, hogy a gyerek örök érték, és a jövőnket jelenti!

  2023.06.08.