Megbízólevél, passz, maszk és gumikesztyű – elkészült az önkéntesek munkacsomagja

A kialakult helyzetre való tekintettel kedden hívta önkéntességre Székesfehérvár 18 éven felüli, egészséges lakosságát dr. Cser-Palkovics András polgármester Facebookon tett felhívására több mint százan jelentkeztek már.
2020.03.20. 16:21 |

Az önkéntesek munkáját a város védőfelszereléssel – gumikesztyűvel és szájmaszkkal –, valamint azonosításukat hivatalos megbízólevéllel és a polgármester aláírásával ellátott passzal segíti Székesfehérvár Önkormányzata.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben számos megkeresés és felajánlás érkezett önkéntesmunkára Székesfehérvár Önkormányzatához olyan magánszemélyektől, akik a hivatal és egyéb hivatalos szervek munkáját szeretnék segíteni a járvány féken tartása érdekében.

Dr. Cser-Palkovics András hivatalos Facebook oldalán intézett felhívása óta több mint százan jelentkeztek már, hogy készek az idősek, illetve a segítségre szoruló székesfehérváriak szolgálatába állni.

Az önkéntesek biztonságos munkája érdekében, valamint azért, hogy azonosítani tudják magukat, az Önkormányzat hivatalos megbízólevéllel, a polgármester aláírásával és pecséttel ellátott passzal, valamint szájmaszkkal és gumikesztyűvel segíti a munkájukat, amelyet a hivatal Városház tér 1. szám alatt álló épületének udvarán felállított sátorban vehetnek át a kollégáktól.

Az Önkormányzat továbbra is várja az onkentes@szekesfehervar.hu e-mail címen azon 18 éven felüli, teljesen egészséges és a vírusfertőzés által sem közvetlenül, sem közvetetten nem érintett személyek, valamint az egészségügyi végzettséggel vagy tapasztalattal rendelkezők jelentkezését, akik készek segíteni.

Közélet

 1. Aki fázik, kérhet még meleget - jövő szerdán ér véget a fűtési idény

  Jövő szerdán véget ér a fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

  2020.04.07.
 2. Kutatás a koronavírus-helyzetről - ha teheti, maradjon otthon, töltse ki a fotelból!

  Online kutatást indított az Egészségügyi Világnapon a Székesfehérváron élő, dolgozó, tanuló emberek veszélyhelyzet alatti igényeiről, problémáiról a Prosperis Alba Kutatóközpont. A kutatás arra keres választ, hogy milyen mértékben érinti a polgárokat és családjaikat a járvány, milyen problémákkal küzdenek a mindennapokban és mire számítanak a közeljövőben. 

  2020.04.07.
 3. Maradjunk otthon! - egy nap alatt 62%-al nőtt a fertőzöttek száma Fejér megyében

  Polgármesteri figyelmeztetést tett közzé kedden reggel dr. Cser-Palkovics András polgármester, mivel 62%-kal emelkedett egy nap alatt a fertőzöttek száma Fejér megyében. "Ha csak lehet, maradjunk otthon!" - figyelmeztet Facebook oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2020.04.07.
 4. Tömeg-lélegeztetőgépet fejlesztenek az Óbudai Egyetem kutatói

  Az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központjában (EKIK), valamint Neumann János Informatikai Karán született meg egy egyedülállónak mondható különleges berendezés megvalósításának ötlete, illeszkedve az Egyetem kiberorvosi rendszerek kutatás-fejlesztési stratégiai irányához.

  2020.04.07.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin