Magyar Ring Profi Ökölvívó Gála - sikerrel mérlegeltek a fehérvári versenyzők

Négy helyi ökölvívót is felvonultat a Felix Promotion Magyar Ring Profi Ökölvívó Gála, szombaton, Székesfehérváron. Hegyi Barnabás (4 győzelem, 0 vereség) és Márton Balázs (5 győzelem, 1 vereség, 1 döntetlen) már jól ismert alakjai a hazai profi ökölvívásnak, mellettük a debütáló, pehelysúlyú Kiliti Tamás és Oláh Iván is képviselik a hazai színeket. Pénteken, a Lakeside Hotelben került sor a mérlegelésre, amelyen a mezőny minden tagja hozta a versenysúlyát.
2019.04.26. 18:05 |

A szombati Felix Promotion International Magyar Ring Profi Ökölvívó Gálán, a fehérvári MKOSZ-csarnokban a Tóth „Barbár” Tamás - Darmos „Gladiátor” József cirkálósúlyú magyar-bajnoki összecsapás lesz a főmérkőzés, de láthatjuk még Hegyi Barnabást, Márton Balázst, Bacskai Balázst, Urbán Ferencet és Kiliti Tamást is.

Ötödik profi mérkőzésére készül Hegyi Barnabás (4 győzelem-3 KO), aki először bokszolhat saját közönsége előtt, az egykori amatőr magyar bajnok legutóbb tavaly szeptemberben lépett szorítóba, Budakalászon, akkor a horvát Frane Radnicot egyhangú pontozással győzte le.

Azóta edzőt váltott, elhagyta a Videoton Box Clubot, azóta Kozák Istvánnal és Szinavel Sándorral, korábbi válogatott ökölvívókkal készül. "Egy szerb srác ellen vívom majd az ötödik profi találkozómat, akit természetesen le szeretnék győzni." - emelte ki Hegyi Barni.

Kiliti Tamás idén lesz 24 éves és testvérével, Kiliti Ferenccel - aki egyben edzője is - úgy döntöttek, hogy nem várnak tovább, szépen lassan elkezdik építeni a profi karrierjét. Hosszú távon természetesen a bajnoki címek szerzése a cél, magyar bajnoki és nemzetközi, de most a tapasztalatszerzés a legfontosabb.

Tamás úgy érzi, hogy a profi bunyó és légkör sokkal inkább neki való, mint az amatőr volt és alig várja már, hogy székesfehérváriként, hazai közönség előtt debütálhasson.

Márton Balázs visszatérését követően februárban tétmérkőzésen győzött Budakalászon, hazai közönség előtt folytathatja menetelését.

A korábbi programismertető írásokban még szerepelt Egedi Renato (15 győzelem, 1 vereség, 2 döntetlen) neve is, aki egy 8 menetesre tervezett mérkőzésen lépett volna szorítóba.

Sajnos Egedi egy kisebb sérülés miatt kénytelen távol maradni a székesfehérvári eseménytől, ám ennek ellenére a közönség nem fog kevesebb mérkőzést látni, mivel Bacskai Balázs (9 győzelem, 0 vereség) „ugrik be helyette”.

Az eseményre a belépők elővételben elfogytak, ami azt jelenti, hogy a helyszínen már nem lesz jegyértékesítés.

Sport

 1. Már nem Hannu Järvenpää a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője

  Az előző napi közlemény után kedden személyi döntésekkel is jelezte a Fehérvár AV19 SC vezetősége, hogy elégedetlen a jégkorongcsapat szereplésével. A mendzsment megköszönte Hannu Järvenpää vezetőedző munkáját, a finn szakember utódja eddigi segítője, Antti Karhula lesz.

  2020.01.21.
 2. "Nem mehetünk el szó nélkül a hétvégén történtek mellett"

  Miután a Hydro Fehérvár AV19 kikapott a Magyar Kupa döntőjében, a klub vezetősége közleményben tudatta, hogy elfogadhatatlannak tartja a Miskolcon tapasztalt hozzáállást. Egyelőre nem tudni, lesznek-e személyi következményei az EBEL-középszakasza előtt a meglehetősen hullámzó teljesítménynek.

  2020.01.21.
 3. Megtört a jég - MÁV Előre-BERICAP győzelem a megyei rangadón

  3:2-re legyőzte a MÁV Előre-BERICAP a Dunaferr SE-t, a férfi röplabda NB I Liga alapszakasz II második körében. A házigazdák kétszer is hátrányba kerültek, de mindkétszer felálltak. A mérkőzésen debütált a MÁV új igazolása, a brazil átló, Renan Salton.

  2020.01.19.
 4. A Ferencvárosé a Magyar Kupa, hatot kaptak a döntőben a fehérváriak

  Meglepetésre az Erste Liga címvédője, a Ferencváros nyert a jégkorong Magyar Kupát, miután a döntőbe legyőzte a Hydro Fehérvár AV19-et. A magyar EBEL-csapat vezetett, majd többször egyenlített, de a hajrában pont úgy maradt alul, ahogy előző nap a Miskolc ellen nyert.

  2020.01.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak