Még az idei évben elkészülhet a Bodrogi utcában a szárazréti bölcsőde

Új, 28 férőhelyes bölcsőde építés indul a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára. A cél egy olyan intézmény létrehozása, ami biztosítja a minőségi nappali ellátást és a gyermekek személyiségének, egészségének fejlődését. Az épülő új bölcsőde kivitelezési szerződésének aláírására hétfőn került sor.
2024.01.22. 14:50 |
Még az idei évben elkészülhet a Bodrogi utcában a szárazréti bölcsőde

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással. A kivitelező A++ Energia Kft.-nek 315 nap áll rendelkezésére a munka befejezéséhez.

A modern, esztétikus épület energiatudatos építészeti megoldásai az Európai Uniós klímacélok teljesítéséhez is hozzájárulnak majd. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással.

Szigli István önkormányzati képviselő felidézte, hogy több mint 10 évvel ezelőtt jelezte már a városrész lakóinak, hogy a Bodrogi utcába szeretnének egy bölcsődét építeni, két éve pedig a Hit Gyülekezete helyi vezetői jelezték, hogy megjelent egy pályázat az egyházak számára bölcsődék építésére. Olyan projektet állítottak össze, ami alkalmas volt arra, hogy a legnagyobb nagyságrendben lehessen élni a pályázati lehetőséggel.

„Már jó pár éve gondoltunk arra, hogy egyszer majd egy intézmény lesz a szomszédságban, és a terület minősítése már ekkor megtörtént, döntöttünk arról, hogy intézményi terület lesz. Két év telt el a pályázat benyújtása óta, mára minden feltétel adott, hogy megkezdődjön a munka, most pedig aláírásra került a szerződés a kivitelező és a fenntartó Hit Gyülekezete képviselői között.” - mondta el Szigli István önkormányzati képviselő. "Hosszas előkészület után jutottunk el idáig. Nagyon fontos, hogy a kisgyermekes szülőknek ne kelljen másik városrészbe vinnie a kicsiket a reggeli csúcsforgalomban, hanem itt a közelben is legyen bölcsőde. A kétszer 14 fő egyelőre elegendőnek tűnik és nagyon sokan várják már a bölcsődei elhelyezés lehetőségét."- tette hozzá Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője.

Keresztes Zoltán, a Hit Gyülekezet lelkésze elmondta, nagy öröm számukra, hogy aláírták a kivitelezővel a megállapodást és megtörténik a terület átadása is. „A tervek szerint 2024. december 31-én már működni fog a bölcsőde, ahová várjuk a városrészben élő családok gyermekeit. A 28 férőhelyes intézményben két 14 fős csoportszoba lesz, igény esetén bővítésben is gondolkozunk.” - mondta el Keresztes Zoltán, hozzátéve, hogy a városrész önkormányzati képviselőjével sokat beszéltek arról, hogy nincs bölcsőde a városrészben, a közösségük pedig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a várorész érdekében tevékenykedjenek.

A kivitelező A+A Energia Kft. ügyvezetője, Sipos Tamás elmondta, az időjárástól is függ, hogyan haladnak majd, hiszen jelenleg fagypont alatti a hőmérséklet és mélyépítési munkákkal kezdenek. Hozzátette, hogy a kivitelezési határidőt mindez nem befolyásolja, összesen 315 nap áll rendelkezésre a munkák elvégzésére, így az idei évben már elkészül a szárazréti bölcsőde.

Városfejlesztés

 1. nyílt napok az Arénában

  Már a péntek délutáni nyitáskor nagyon sokan vártak arra, hogy beléphessenek és megnézhessék a város új, ikonikus épületét az Alba Arénát és szombaton is rendkívüli volt az érdeklődés. Az alapszakasz második helyén végző, már biztos CHL résztvevő Fehérvár AV19 játékosai is ott voltak a szombati napon az arénában és több mint ezer autogrammot adtak.

  2024.02.23.
 2. További iskolafelújítások

  Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.

  2024.02.19.
 3. Kiemelkedő fejlesztések

  Közel 21 milliárd forintot fordíthatott városfejlesztésre Székesfehérvár 2014-2020 között. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzaton keresztül felhasznált uniós források felhasználásáról adott összefoglalót hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.

  2024.02.19.
 4. Júniusra kész a művház

  A záró szakaszánál tart a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház teljes körű felújítása. Jelenleg a Szent Gellért Hotel udvara felőli homlokzaton és a nyílászárók megújításán dolgoznak a szakemberek, majd a Szent István terem nagyméretű ablakainak modernizálása, ezzel együtt a terem szellőzésének megoldása lesz komoly feladat.

  2024.02.14.