Maszkabál a Tücsökzenekarral és farsangi mulatság a Zeneoviban

Színes programokkal készül a farsangi időszak utolsó hétvégéjén a Tálos Edit Alapítvány. Február 9-én, pénteken a Tücsökzenekar idézi meg a Maszkabál főszereplőit 18 órakor kezdődő minikoncertjén, míg február 10-én, szombaton 10 órára várják a vidám maskarában érkezőket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.
2024.02.09. 07:25 |
Maszkabál a Tücsökzenekarral és farsangi mulatság a Zeneoviban

Farsangi minikoncerttel és kézműveskuckóval várják a Maszkabál zene kedvelőit a Tücsökzenekar tagjai.

A Tálos Edit Alapítvány támogatásával működő zenekar hegedűseinek játéka nyomán életre kel a hóember, a katicabogár, a rút banya és még sokan mások. Velük találkozhatnak, akik eljönnek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház maszkabáljába.

A vidám mulatság szombaton folytatódik: hatodik alaklommal rendezi meg a Zeneovis Farsangi Mulatságot a Tálos Edit Alapítvány.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, kicsit és nagyot egyaránt február 10-én, szombaton 10 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Lesz tánc és játék Anna nénivel, Janó bácsi pedig majd a szépen szóló hangszerekről mesél, és be is mutatja azokat. Akik elfáradnak a nagy mulatságban, ők a kézműves sarokban készíthetnek egy klassz álarcot vagy egy kicsi hangszert, amit hazavihetnek.

Kultúra

 1. 10 éves a MusiColore

  A Szent István Művelődési Házban nagy Ívű koncerttel köszöntötte 10. születésnapját a MusiColore Énekegyüttes. Az együttes 2014 februárjában alakult Székesfehérváron, és az elmúlt évtizedben különböző zenei stílusok interpretálásával, önálló koncertjeik mellett számos felkérésnek tettek eleget itthon és szerte az országban, és határainkon túl is öregbítették a magyar kórusmuzsika hírnevét.

  2024.02.25.
 2. Versünnep elődöntő

  A XIV. Fehérvári Versünnep szombaton megtartott elődöntője során nagyon sok, szép teljesítmény tanúi lehettek a résztvevők, a program végére pedig kialakult az áprilisi döntő 12 résztvevőjének névsora is. A nap során nagyon sok, különböző témájú, hol vidám, hol borús lelkiállapotban született költeményt szólaltattak meg az ifjú versmondók. 

  2024.02.24.
 3. Magyar Széppróza Napja

  A Városháza dísztermében a Vörösmarty Társaság is megünnepelte a Magyar Széppróza Napját. Az ünnepi műsor keretében a hAnlgelika kamarakórust hallgathatták meg, majd a társaság tagjai tartottak széppróza felolvasást.

  2024.02.23.
 4. Sebő Ferenccel beszélgettek

  77. születésnapja alkalmából szervezett beszélgetést a Csoóri Sándor Társaság Sebő Ferenccel. Az eseményen a Kossuth-díjas énekes életéről és a táncházmozgalmak alakulásáról hallhattak a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba látogatók egy zenés est keretében.

  2024.02.22.