Második helyen végzett saját rendezésű röplabdatornáján a MÁV Előre

Dévényi Tiborra emlékeztek azok a női röplabdaklubok, amelyek részt vettek szombaton és vasárnap a MÁV Előre-BERICAP felkészülési versenyén. A tornát az MTK Budapest nyerte, a házigazda második lett.
2020.09.14. 11:29 |

Ancsin Kittit és Kovács Evelint nélkülözni kényszerült, Sebestyén Flórát és Iva Durdanovicsot pedig kissé korlátozottan tudta hadrendbe állítani Farkas Mihály vezetőedző a MÁV Előre-BERICAP hazai röplabdatornáján, mellyel a hamarosan rajtoló bajnoki szezonra készültek a résztvevők.

A vendéglátónak az első meccsen nem sikerült szettet rabolni az MTK ellen (0:3), a másodikon, a Gödöllővel szemben viszont reális esély mutatkozott a győzelemre is. Végül nem jött össze, de a jövőre nézve biztatóan alakult a játék képe (2:3). A szombati két párharc után vasárnapra egy jutott a MÁV-nak, s ezúttal a siker sem maradt el: a DVTK ellen szettveszteség nélkül zártak Sólyom Emeséék (3:0)

A Dévényi Tibor Emléktorna szombati eredményei:
MÁV Előre-BERICAP – MTK Budapest 0:3
DVTK – Gödöllői RC 3:2
DVTK – MTK Budapest 1:3
MÁV Előre-BERICAP – Gödöllői RC 2:3

A Dévényi Tibor Emléktorna vasárnapi eredményei:
MTK Budapest – Gödöllői RC 3:0
MÁV Előre-BERICAP – DVTK 3:0

A torna végeredménye:
1. MTK Budapest
2. MÁV Előre-BERICAP
3. Gödöllői RC
4. DVTK

A torna érdekessége volt, hogy a MÁV korábbi játékosa, Deli-Germann Olga visszatért a csapathoz és pályára is lépett. A liberó a sérüléséből lábadozó Kovács Evelint helyettesíti.

Farkas Mihály vezetőedző: “Eleve volt egy nagyon rossz lelki része a tornának, hiszen a járvány miatt egész héten sok volt a bizonytalanság, az is felmerült, hogy nem rendezhetjük meg. Ráadásul a kezdőbe is bele kellett nyúlnom kisebb-nagyobb problémák miatt. De nem vagyok teljesen elégedetlen, hiszen így másoknak is tudtam játéklehetőséget adni és már látom, hogy kitől mire számíthatok a bajnokságban. Az külön öröm volt, hogy magabiztos játékkal, végig dominálva meg tudtuk verni az Extraligában szereplő Diósgyőrt. Vannak még hiányosságaink a játékelemekben is, de a javításra van még szűk két hetünk.”

A tornát személyes jelenlétével megtisztelte dr. Kotsis Attiláné Gabi néni is, aki a vasárnapi eredményhirdetéskor a díjak átadásában is közreműködött.

A MÁV Előre-BERICAP 2020. szeptember 26-án hazai környezetben kezdi az NB I alapszakaszt. Kamila Hasse és csapattársai a Jáky iskolában fogadják 17 órai kezdéssel a DSZC-Eötvös DSE, Derecske együttesét. Előtte azonban még egy edzőmérkőzés, egy kupatalálkozó és egy felkészülési verseny is vár a hölgyekre. Szeptember 15-én az UTE otthonában lép pályára a vasutas csapat, majd szombaton Gödöllőn vesz részt egy tornán. A bajnoki rajt előtt egy nappal, 25-én pedig a Magyar Kupa selejtezőjében az NB II-es Közgáz vendégeként szerepel a MÁV Előre-BERICAP.

Sport

 1. Mindkét kupát a hazai csapat nyerte a jubileumi Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztiválon

  A Csónakázó-tónál rendezték meg szombaton a 15. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivált, amely a vírushelyzet miatt kevesebb legénységgel, különleges lebonyolítási rendben zajlott. A versenyen mindkét kategóriában a székesfehérvári Dragon Aqua SE vihette haza az aranyérmeket, elhódítva a Vegyes Kupát és a Marathon Open Kupát is.

  2020.09.26.
 2. Elmarad az Alba Fehérvár KC-Kisvárda kézilabda mérkőzés is

  Az Alba Fehérvár KC közleményben tudatta, hogy a csapat vasárnapra kiírt bajnoki mérkőzése a Kisvárda Master Good ellen elmarad. A fehérváriak két nappal ezelőtti ellenfelénél, a Balatonboglárnál ugyanis a mérkőzés után végzett koronavírus-tesztek között két játékosé is pozitív lett.

  2020.09.26.
 3. Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusa-szövetségnek köszönhetően

  Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.

  2020.09.26.
 4. Háromszor vezetett, mégis kikapott Grazban a tartalékosan felálló Hydro Fehérvár AV19

  Tartalékosan lépett jégre a koronavírus által sújtott Hydro Fehérvár AV19 az ICE Hockey League első fordulójában Grazban. Bár nagy nevek hiányoztak, hatékonyan játszott a Volán, de hiába akarta túlütni az ellenfelet, az mindig válaszolt. A hajrát pedig jobban bírta, így nyert a Graz.

  2020.09.25.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak