Második helyen telel a Vidi női csapata, egy pontra a feljutó helytől

A 2021/2022-es szezonban a női NB I bővítése miatt az NB II-ből már nem csak az első, hanem a második helyezett is feljut az élvonalba. A lányok jelenleg az NB II Nyugati csoportjának második helyén állnak, mindössze egy ponttal lemaradva a listavezető Szekszárdtól.
2022.01.11. 09:03 |
Mindössze egy ponttal van lemaradva a csapat a női NB II feljutást érő első helyétől.

Az őszi szezont veretlenül hozta le a gárda, amely a 13 mérkőzéséből tízet megnyert, három pedig döntetlennel zárult. Ősszel összesen 67 gólt szerzett a csapat, ebből 16 a góllövőlistát holtversenyben vezető Rajzinger Dóra nevéhez fűződik. Az őt követő Földvári Fanni 14-szer, Szabó Bernadett pedig 12-szer volt eredményes.

Az őszi szezonban bemutatkozott a felnőtt csapatban a mindössze 15 esztendős Bognár Petra, valamint a klub 16 éves kiválósága, Kozma Réka is, aki az év utolsó mérkőzésén megszerezte első felnőtt gólját. A Magyar Kupában követlen riválisait, a Budaörsöt, és a Kelent búcsúztatta a fehérvári együttes, a végállomást pedig az első osztályú Astra jelentette, mellyel szemben szoros mérkőzésen maradtak alul.

A női csapat vezetőedzője, Gajdóczi Tibor, így értékelte a maguk mögött hagyott fél szezont:

"Az NBI bővítése kedvező ránk nézve, ennek tudatában vágtunk neki a szezonnak, nem titkolva, hogy egy évvel később már az élvonalban szeretnénk bizonyítani. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hiszen veretlenül állunk a tabella második helyén, kevéssel lemaradva a listavezető pozíciótól, de magunk mögé is kell tekintgetnünk, ugyanis a Budaörs és a Kelen is tartja a lépést. Célunk továbbra a feljutás, ezt szem előtt tartva zajlik a felkészülés is."

A feljutási szándékot erősítve, kizárólag NB I-es együttesekkel csapnak össze a lányok a felkészülési időszakban. Sorrendben a Soroksár, az FTC, a Győr és a DVTK ellen lépnek pályára a hölgyek.

Ezek közül a legnagyobb presztízsű mérkőzés a január 22-én 15:30-kor kezdődő találkozó, melyen az NB I-et jelenleg vezető Ferencvárost fogadják Székesfehérváron.

"Összességében nem lehetünk elégedetlenek, hiszen egy ponttal lemaradva a második helyen teleltünk. Keményen edzettünk végig, mindenki igyekezett kihozni magából a maximumot. Az őszi szezon alatt néha hullámzó volt a csapat teljesítménye, de úgy gondolom, hogy a covidból és a sérülésből visszatérő játékosok tavasszal fellendíthetik a csapatot. Megvan a csapat a célja, amiért szeretnénk megtenni mindent és szeretnénk bajnokságot nyerni. Erre adott minden, a csapat tudása és az összetartó közösség is, amit tavasszal szeretnénk bebizonyítani" - mondta a MOL Fehérvár FC honlapjának Szabó Bernadett.

A tavaszi szezonkezdésre a sérültek közül visszatér Székely Zsuzsanna és Pál Melitta; Janus Iza pedig várhatóan később lesz bevethető. Emellett az utánpótlásból Kozma Réka, Bognár Petra, valamint Izinger Kinga is csatlakozik a felnőtt kerethez.

A női NBII küzdelmei február 12-én folytatódnak, a fehérváriak a 14. helyen álló Airnergy együttesét fogadja.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak