A Budai úttól a körforgalomig teljes szélességében felújítják a Seregélyesi utat

Június közepén, az iskolai nyári szünet első hetében kezdődik a Seregélyesi út Székesfehérvári szakaszának teljes felújítása a Budai – Kadocsa kereszteződéstől egészen a Seregélyesi úti körforgalomig. A másfél kilométer hosszú szakaszon a víznyelőket és a buszmegállókat is felújítják és cserélik a kopott közlekedési táblákat is. 
2018.04.05. 11:06 |

Székesfehérvár belterületén, a Seregélyesi úti körforgalom után, a bal oldali buszöbölnél kezdődik a felújítás, ami a 62-es út végszelvényéig, a Budai útig tart. A felújítás tartalmazza a Budai út-Kadocsa út csomópont burkolatcseréjét is.

A teljes egészében állami finanszírozásból megvalósuló felújításról Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester és Molnár István a Magyar Közút Fejér Megyei Területi Igazgatóságának vezetője közösen számolt be.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő a felújítás kapcsán kiemelte, hogy ütemezetten, a nyári szünetben újítja fel az állam az utat, mely teljes egészében hazai forrásból valósul meg.

Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere kiemelte, hogy másfél kilométeren újul meg a út és magas teherbírású burkolatot fog kapni. A felújítás alatt türelmet és megértést kért a közlekedőktől, majd megköszönte a több mint 270 millió forintos állami támogatást.
Molnár István a Magyar Közút területi igazgatója elmondta, hogy a 62-es főút M7-es autópálya és a Seregélyesi út között 2008-ban kapott új burkolatot, a Székesfehérvár és Dunaújváros közötti szakasz felújítása pedig 2015 nyarára készült el. Most a Seregélyesi úti körforgalom és a Budai út – Kadocsa utca közötti szakasz újul meg másfél kilométer hosszan.

Az útszakasz a város egyik legnagyobb forgalmú útja, naponta átlagosan 15 ezer jármű halad át rajta, melyből 1300 nehézgépjármű és mintegy 300 autóbusz.

Olyan technológiával újítják fel az utat, hogy hosszú ideig ne kelljen hozzányúlni ami azt jelenti, hogy a szélső forgalmi sávokban 11 cm vastag nagy teherbíró képességű aszfaltburkolatot építenek, a belső sávokban 4 cm-es kopóréteg csere lesz.

A másfél kilométer hosszú szakaszon változatos életkorú kopóréteg található, nagy részben 30 évnél öregebb szakaszok, ennek megfelelően erősen elhasználódott, kátyús repedezett, nyomvályús a szakasz. Az elhasználódott útburkolati rétegeket teljes szélességben lemarják, majd új, nagy teherbírású aszfaltrétegeket húznak az útra. A burkolatban lévő szennyvízcsatorna fedlapokat az új kopóréteg szintjére megemelik és a vízelvezetést biztosító víznyelőrácsokat is kicserélik. A szakaszon található három autóbusz öblöt szintén teljesen felújítják amik bazaltbeton burkolatot kapnak, így nem süllyednek majd meg. A forgalombiztonság javítása érdekében a kopott KRESZ táblákat is cserélik, illetve tartós útburkolati jeleket festenek fel.

A munkakezdés a tanév befejezése után, június közepén indul és a szerződés szerint a kivitelezőnek 90 nap áll rendelkezésre a munkák elvégzésére. Cél azonban, hogy iskolakezdésre a munka elkészüljön, a forgalom lehetséges legkisebb zavarása mellett. A kivitelezést csak folyamatos sávzárások mellett lehet végezni, ezért torlódások várhatók, de a nyári időszakban valószínűleg ezek mértéke kisebb lesz.

Városfejlesztés

 1. CNG-töltőállomást telepített Székesfehérváron az E.ON

  Környezetbarát és költséghatékony, ugyanakkor Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a földgázüzemű autók használata, mindössze 13 nyilvános töltőállomás üzemel az országban. Az alternatív technológia megismertetése és elterjesztése érdekében az E.ON úgy alakította át saját autói töltésére kialakított székesfehérvári CNG-töltőállomását, hogy annak többszörösére növelt kapacitása már a lakossági ellátást is biztosítani tudja jövő év tavaszától.

  2018.10.19.
 2. Még idén elkészül 17 új buszmegálló, 47-et pedig felújít a Városgondnokság

  A városban tizenhét helyen cserélte, illetve cseréli jelenleg is a Városgondnokság a buszmegállókat, amelyek nemcsak sokkal tartósabb kivitelűek lesznek, de városképbe illő kinézetet is kapnak. Ezzel együtt 47 buszmegálló teljes felújítása is megtörténik még az év végéig. A 17 új szerkezet kihelyezése még a héten befejeződik. A munkát a Városgondnokság karbantartó csoportja végzi Fehérváron.

  2018.10.18.
 3. Elkészült a Rozsnyói utca felújítása - kicserélték a vízvezeték rendszert is

  Elkészült a Rozsnyói utca teljes felújítása a Városgondnokság útfelújítási programjának keretében. A munkálatok során kicserélték a vízvezetéket és a házi bekötéseket is az utcában és kiépült a csapadékcsatorna rendszer is. Az utca műszaki átadásán elhangzott, hogy jövőre többek között a Fiskális útba csatlakozó utak felújításával folytatódnak az öreghegyi utcafelújítások.

  2018.10.17.
 4. Exkluzív stadionbejárás volt kedden a környéken lakóknak

  A környéken lakók az elsők között nézhették meg a Sóstói Stadion. Kedd este különleges bejárással köszönték meg a beruhással közvetlenül érintett utcákban lakóknak a türelmét. A mínusz egyedik szinttől a skyboxokig bejárhatták a teljes Stadiont, és a várható programokról is képet kaphattak a túra során.

  2018.10.16.
 1. Járdafelújítás a Szedreskerti lakónegyedben - térköves sétány épült

  Térköves sétány épült a Szedreskerti lakónegyed 1. szám és a bölcsőde között. Több mint 170 méter hosszúságban, minimum két méter szélességben, összesen 482 négyzetméteren újították fel az elöregedett aszfaltjárdát. A beruházás során új szegélyek és új pályaszerkezet is épült.

  2018.10.11.
 2. Elkészült az új járda a Rádió lakótelepen - novemberben telepítik a növényeket

  Elkészült a Rádió lakótelep melletti új térköves sétány a régi töredezett aszfaltjárda helyett. Összesen 171 méter hosszú, mintegy kettő méter széles sétányt a Maroshegyre jellemző sárga és fekete térkövekből rakták. 

  2018.10.11.
 3. Alba Aréna - másfél év alatt épülhet meg az új fehérvári multifunkciós csarnok

  A munkaterület átadásától számítva 18 hónap alatt felépülhet a multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt. A nyertes ajánlattevő a Market Építő Zrt. lett, míg a nettó vállalkozói díj 25,75 milliárd forint.

  2018.10.09.
 4. Parkoló- és járdaépítés a Felsővárosban, az Óvoda utcában

  Elkezdődött az Óvoda utcában 27 új parkolóhely építése, melynek során kiépítik a csapadékcsatornát is. A munkálatok a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának keretében zajlanak a tűzoltóság hátsó bejáratától a Munkás utcáig, a befejezési határidő november 30. A fejlesztés tartalmazza az imaház és a temető előtti terület burkolását is. 

  2018.10.08.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek