A Budai úttól a körforgalomig teljes szélességében felújítják a Seregélyesi utat

Június közepén, az iskolai nyári szünet első hetében kezdődik a Seregélyesi út Székesfehérvári szakaszának teljes felújítása a Budai – Kadocsa kereszteződéstől egészen a Seregélyesi úti körforgalomig. A másfél kilométer hosszú szakaszon a víznyelőket és a buszmegállókat is felújítják és cserélik a kopott közlekedési táblákat is. 
2018.04.05. 11:06 |

Székesfehérvár belterületén, a Seregélyesi úti körforgalom után, a bal oldali buszöbölnél kezdődik a felújítás, ami a 62-es út végszelvényéig, a Budai útig tart. A felújítás tartalmazza a Budai út-Kadocsa út csomópont burkolatcseréjét is.

A teljes egészében állami finanszírozásból megvalósuló felújításról Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester és Molnár István a Magyar Közút Fejér Megyei Területi Igazgatóságának vezetője közösen számolt be.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő a felújítás kapcsán kiemelte, hogy ütemezetten, a nyári szünetben újítja fel az állam az utat, mely teljes egészében hazai forrásból valósul meg.

Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere kiemelte, hogy másfél kilométeren újul meg a út és magas teherbírású burkolatot fog kapni. A felújítás alatt türelmet és megértést kért a közlekedőktől, majd megköszönte a több mint 270 millió forintos állami támogatást.
Molnár István a Magyar Közút területi igazgatója elmondta, hogy a 62-es főút M7-es autópálya és a Seregélyesi út között 2008-ban kapott új burkolatot, a Székesfehérvár és Dunaújváros közötti szakasz felújítása pedig 2015 nyarára készült el. Most a Seregélyesi úti körforgalom és a Budai út – Kadocsa utca közötti szakasz újul meg másfél kilométer hosszan.

Az útszakasz a város egyik legnagyobb forgalmú útja, naponta átlagosan 15 ezer jármű halad át rajta, melyből 1300 nehézgépjármű és mintegy 300 autóbusz.

Olyan technológiával újítják fel az utat, hogy hosszú ideig ne kelljen hozzányúlni ami azt jelenti, hogy a szélső forgalmi sávokban 11 cm vastag nagy teherbíró képességű aszfaltburkolatot építenek, a belső sávokban 4 cm-es kopóréteg csere lesz.

A másfél kilométer hosszú szakaszon változatos életkorú kopóréteg található, nagy részben 30 évnél öregebb szakaszok, ennek megfelelően erősen elhasználódott, kátyús repedezett, nyomvályús a szakasz. Az elhasználódott útburkolati rétegeket teljes szélességben lemarják, majd új, nagy teherbírású aszfaltrétegeket húznak az útra. A burkolatban lévő szennyvízcsatorna fedlapokat az új kopóréteg szintjére megemelik és a vízelvezetést biztosító víznyelőrácsokat is kicserélik. A szakaszon található három autóbusz öblöt szintén teljesen felújítják amik bazaltbeton burkolatot kapnak, így nem süllyednek majd meg. A forgalombiztonság javítása érdekében a kopott KRESZ táblákat is cserélik, illetve tartós útburkolati jeleket festenek fel.

A munkakezdés a tanév befejezése után, június közepén indul és a szerződés szerint a kivitelezőnek 90 nap áll rendelkezésre a munkák elvégzésére. Cél azonban, hogy iskolakezdésre a munka elkészüljön, a forgalom lehetséges legkisebb zavarása mellett. A kivitelezést csak folyamatos sávzárások mellett lehet végezni, ezért torlódások várhatók, de a nyári időszakban valószínűleg ezek mértéke kisebb lesz.

Városfejlesztés

 1. Három új parkoló is elkészült a Palotavárosban

  Három új parkoló is elkészült a napokban a Palotavárosban, melyeknek szerdán délelőtt tartották a műszaki átadását. A Hübner András utca - Kodolányi János utca kereszteződése mellett, a Rác utca végénél és a Kelemen Béla utca 7-es szám előtti parkoló is jó minőségben, térköves burkolattal készült el.

  2018.04.18.
 2. Elkészült az Adonyi utca zsák utca szakaszának felújítása

  Az Adonyi utca zsákutca szakaszán több mint 800 négyzetméternyi aszfaltos útburkolatot, 300 négyzetméteren térköves járdát és 600 folyóméter szegélyt építettek. A felújítás műszaki átadása csütörtökön reggel megtörtént. A környéken, a nyár elején indul a szomszédos Szabadkai utca felújítása is.

  2018.04.12.
 3. Maketten a tervek - ilyen lesz az új középiskolai kampusz

  Az engedélyezési tervek alapján elkészült a makettje a középiskolai kampusznak, amit szerdán reggel mutatott be a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. A maketten a tervezett projekt összes eleme szerepel és mindenki által jól látható, hogy milyen is lesz az új székesfehérvári középiskolai kampusz. A cikkben VIDEÓN is megnézheti!

  2018.04.04.
 4. Egyedülálló Árpád-ház kiállítás nyílik 2020-ban Fehérváron - kezdődik a múzeumfelújítás

  A székesfehérvári Szent István Király Múzeum felújítására mintegy 400 millió forintot biztosít a kormány. Az értékes műemléképület a rekonstrukciót követően helyet adhat az Árpádok történelmi művét bemutató tárlatának, és megfelelő tere lehet egy, a város történetét, kulturális örökségét bemutató új, állandó kiállításnak is.

  2018.04.03.
 1. Út, járda és kerékpárút építés kezdődik a Sóstón

  1.25 milliárd forint állami támogatásból újul meg a Csíkvári út és a Hosszúsétatér a közművekkel együtt, háromszáz parkoló épül a temetők mellett és a Csíkvári út Homoksor közötti területen továbbá egy nagyon szép sétány is lesz a Csíkvári úton. Járdák épülnek mindkét utcában és az elektromos légvezetéket földkábellel váltják ki. A munkát április elején kezdi a fehérvári kivitelező.

  2018.03.30.
 2. Új, elektromos kisteherautó állt munkába a Városgondnokságon

  Egy billenőplatós elektromos kisteherautó állt munkába a Városgondnokságon a köztisztasági csoportnál, melyet mostantól az utcai szemetesek ürítéséhez használnak majd. A Városgondnokságon ez a hatodik elektromos jármű, melynek vásárlását a Nemzetgazdasági Minisztérium 1.5 millió forinttal támogatta.

  2018.03.29.
 3. Elkezdődött az aszfaltozás az Adonyi út zsákutca szakaszán

  Az utcában a járda és a szegélyezés elkészült már, hétfőn pedig az út aszfaltozása is elkezdődött. Az Adonyi utca zsákutca szakaszán több mint 800 négyzetméternyi aszfaltos útburkolatot, 300 négyzetméteren térköves járdát és 600 folyóméter szegélyt építenek. 

  2018.03.26.
 4. A héten befejeződik a Kaszap István utca felújítása

  Pénteken kezdődött és csütörtökig be is fejeződik a Kaszap István utca felújítása. A Saára Gyula Útfelújítási Program mintegy 10 millió forintos beruházása keretében megújul az utca burkolata, a munkálatok során felújítják a hibás szegélyeket és kicserélik a fedlapokat is. 

  2018.03.26.

Sportmajális

Eseménynaptár

2018. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek