A Budai úttól a körforgalomig teljes szélességében felújítják a Seregélyesi utat

Június közepén, az iskolai nyári szünet első hetében kezdődik a Seregélyesi út Székesfehérvári szakaszának teljes felújítása a Budai – Kadocsa kereszteződéstől egészen a Seregélyesi úti körforgalomig. A másfél kilométer hosszú szakaszon a víznyelőket és a buszmegállókat is felújítják és cserélik a kopott közlekedési táblákat is. 
2018.04.05. 11:06 |

Székesfehérvár belterületén, a Seregélyesi úti körforgalom után, a bal oldali buszöbölnél kezdődik a felújítás, ami a 62-es út végszelvényéig, a Budai útig tart. A felújítás tartalmazza a Budai út-Kadocsa út csomópont burkolatcseréjét is.

A teljes egészében állami finanszírozásból megvalósuló felújításról Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Cser-Palkovics András polgármester és Molnár István a Magyar Közút Fejér Megyei Területi Igazgatóságának vezetője közösen számolt be.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő a felújítás kapcsán kiemelte, hogy ütemezetten, a nyári szünetben újítja fel az állam az utat, mely teljes egészében hazai forrásból valósul meg.

Cser-Palkovics András Fehérvár polgármestere kiemelte, hogy másfél kilométeren újul meg a út és magas teherbírású burkolatot fog kapni. A felújítás alatt türelmet és megértést kért a közlekedőktől, majd megköszönte a több mint 270 millió forintos állami támogatást.
Molnár István a Magyar Közút területi igazgatója elmondta, hogy a 62-es főút M7-es autópálya és a Seregélyesi út között 2008-ban kapott új burkolatot, a Székesfehérvár és Dunaújváros közötti szakasz felújítása pedig 2015 nyarára készült el. Most a Seregélyesi úti körforgalom és a Budai út – Kadocsa utca közötti szakasz újul meg másfél kilométer hosszan.

Az útszakasz a város egyik legnagyobb forgalmú útja, naponta átlagosan 15 ezer jármű halad át rajta, melyből 1300 nehézgépjármű és mintegy 300 autóbusz.

Olyan technológiával újítják fel az utat, hogy hosszú ideig ne kelljen hozzányúlni ami azt jelenti, hogy a szélső forgalmi sávokban 11 cm vastag nagy teherbíró képességű aszfaltburkolatot építenek, a belső sávokban 4 cm-es kopóréteg csere lesz.

A másfél kilométer hosszú szakaszon változatos életkorú kopóréteg található, nagy részben 30 évnél öregebb szakaszok, ennek megfelelően erősen elhasználódott, kátyús repedezett, nyomvályús a szakasz. Az elhasználódott útburkolati rétegeket teljes szélességben lemarják, majd új, nagy teherbírású aszfaltrétegeket húznak az útra. A burkolatban lévő szennyvízcsatorna fedlapokat az új kopóréteg szintjére megemelik és a vízelvezetést biztosító víznyelőrácsokat is kicserélik. A szakaszon található három autóbusz öblöt szintén teljesen felújítják amik bazaltbeton burkolatot kapnak, így nem süllyednek majd meg. A forgalombiztonság javítása érdekében a kopott KRESZ táblákat is cserélik, illetve tartós útburkolati jeleket festenek fel.

A munkakezdés a tanév befejezése után, június közepén indul és a szerződés szerint a kivitelezőnek 90 nap áll rendelkezésre a munkák elvégzésére. Cél azonban, hogy iskolakezdésre a munka elkészüljön, a forgalom lehetséges legkisebb zavarása mellett. A kivitelezést csak folyamatos sávzárások mellett lehet végezni, ezért torlódások várhatók, de a nyári időszakban valószínűleg ezek mértéke kisebb lesz.

Városfejlesztés

 1. Augusztus 20-ra készülnek el a Széchenyin az út és járdafelújítással

  Június 24-én kezdődött és augusztus 20-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren felmarták a burkolatot a kis-Budai és a Horvát István utca között. Szinte teljesen végeztek már a szegélyek építésével és összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cserélnek. A régi járda bontásával párhuzamosan pedig elkezdődött az új, térköves járda építése.

  2018.07.21.
 2. Elkészült a Túrózsáki utca felújítása - parkolókat alakítottak ki a szabadidőközpont mellett

  A tavaly év végén elkészült Túrózsáki úti Szabadidőközpont és a Berényi út közötti szakaszon elkészült az út és a járda teljes felújítása. A szegélyek cseréje mellett a Váci felőli oldalon az árkot is felújították. Az út szélessége lehetővé tette, hogy a szabadidőpark mellett, az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki.

  2018.07.20.
 3. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 4. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 1. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 2. Elkezdődött a Lépcső utca felújítása - augusztusban elkészülnek

  A régészeti gödör takarításával, feltöltésével kezdődött a lépcső utca felújítása, majd a lépcső alapozása következik. A régi kőböl faragott vízelvezető árkot amit feltártak a régészek geotextiliával és homokkal védik: becsomagolják ezeket, a vízelvezetést kialakítják, majd zsaluzzák és betonozzák az új lépcső alapját.

  2018.07.04.
 3. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 4. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek