Március 11-én, hétfőn kezdik a Gáz utcai garázssor előtti út felújítását

A munkaterületet ugyan már tavaly ősz végén átadták a kivitelezőnek, azonban a kivitelezést most, március 11-én, hétfőn kezdik a Gáz utcai garázssornál. A teljes útfelújítás felújítás első üteme a Rákóczi utcai négyemeletes épületek felőli oldalt és a házak közötti parkolók bekötőútjait érinti. A munkát az aszfaltkeverő telepek tavaszi újraindulásához igazították.
2024.03.08. 10:28 |
Március 11-én, hétfőn kezdik a Gáz utcai garázssor előtti út felújítását

A garázsok előtt az egész pályaszerkezetet cserélik, ami nagy munka lesz, továbbá új csapadékvíz elvezető hálózatot is építenek. A felújítási munkálatok alatt a házak közötti belső parkolók ideiglenesen nem lesznek használhatók.

A forgalomkorlátozásokról a kivitelező minden lépcsőházat kiértesített és kiragasztrották a felhívást a lépcsőházak ajtajaira is.

A csapadékvíz elvezető hálózat kiépítése mellett a pályaszerkezetet is teljes egészében kicserélik a garázsok előtt, illetve a szegélyeket is újraépítik. A munkálatokat a forgalom fenntartása mellett szeretnék elvégezni, de kisebb területeken ideiglenes forgalomkorlátozás lesz majd. Az adott társasházakat aktuálisan mindig tájékoztatják majd a várható munkálatokról. Az építés várhatóan egy hónapig tart majd.

Városfejlesztés

 1. Tematikus tanösvény

  Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

  2024.04.12.
 2. Esőkert a Török udvarban

  Már épül Székesfehérvár első esőkertje a Török udvarban, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. támogatásával. A rossz minőségű, homogén fű helyére mintegy ezer tő, mutatós, évelő növényt telepítenek, melyeket a környező épületekről levezetett esővízzel öntöznek majd önfenntartó módon.

  2024.04.03.
 3. Új tornacsarnok a Ciszterben

  Éppen 108 esztendeje, Székesfehérváron született a legendás Kaszap István. Az évforduló alkalmából emléknapot rendeztek egykori iskolájában, a mai Ciszterci Szent István Gimnáziumban, és mostantól az ő nevét őrzi az intézmény új tornacsarnoka, melyet Spányi Antal megyés püspök áldott meg. Az emléknap programját ünnepi konferenciával és csarnokavató röplabdamérkőzésekkel folytatták.

  2024.03.25.
 4. Elkészült a felújítás

  A Városgondnokság és a Polgármesteri Hivatal szakemberei a terület önkormányzati képviselőjével közösen tartottak bejárást a Rózsa ligetben, ahol az új rózsatövek elültetésével befejeződött a parkfelújítás. Megújultak a pergolák, a sétányok, felújították a füvesítést, új fákat ültettek és mintegy hatezer új, a gombás betegségekkel szemben ellenálló rózsatövet ültettek el az ágyásokban.

  2024.03.22.