Már nem kell sokat várni, hamarosan teljesen elkészül a Kiskút Tenisz Klub csarnoka

A női Szuperliga-rajt előtt Cser-Palkovics András vendégeskedett a Kiskút Tenisz Klubban. Székesfehérvár teniszt is szerető polgármesterét a klub elnöke, Viszló Csaba kalauzolta körbe a csaknem teljesen kész, fedett, új csarnokban.

2019.06.16. 18:03 |

Viszló Csaba néhány évvel ezelőtt álmodott egy nagyot, az álomból pedig valóság lett: csaknem teljesen elkészült már az öt salakos pályát magába foglaló, 4200négyzetméter alapterületű teniszcsarnok. „Jelenleg olyan 80-85%-nál tarthatunk jelenleg. Igyekszünk mindent, minél precízebben megvalósítani. Az utólagos munkák kissé kiszámíthatatlanok, mert mindig előjön valami, ami késlelteti a befejezést, például új ötletek, amitől még jobb, még versenyző-barátabb lehetne a létesítmény.” – mondta el a Kiskút Tenisz Klub első embere, miután körbevezette Székesfehérvár polgármesterét az új csarnokban.

Cser-Palkovics András az MTK elleni Szuperliga-találkozó előtt, vasárnap délelőtt látogatta meg Kiskút Tenisz Klub épülő, de már sokkal inkább csak szépülő teniszcsarnokát. „Gyönyörű ez a létesítmény! Miközben körbementünk, visszaemlékeztem arra, hogy milyen volt, amikor én, gyerekként elkezdtem teniszezni, ahhoz képest ez teljesen más, ég és föld a különbség. Büszkék lehetünk erre a csarnokra mi, fehérváriak, mert nem csak az országban, de közép-európai szinten is jegyzett teniszcentrumot sikerült itt létrehozni! Ez pedig nagyon jó a szabadidősportnak, annak a több mint ezer gyermeknek, aki itt az iskolatenisz programban vesz részt, és abból szempontból is remek, hogy itt majd nemzetközi versenyeket is lehet majd rendezni. De látszik, hogy nem csak a teniszezőket szolgálhatja majd ki a létesítmény, hiszen a klubépület huszonegyedik századi körülményeivel sok más közösségi programnak adhat otthont.”

Ez pedig nem is lehet kérdés, hiszen a klub épület négy szinten 1500négyzetméteren várja majd a vendégeket, étteremmel, spinning-, és konditeremmel, egy kis wellness részleggel, sportbolttal, és például ügyvédi irodával is többek között, hiszen hely, és ötlet még mindig van Viszló Csaba tarsolyában.

Ami pedig a Kiskút Tenisz Klub – MTK szuperliga rangadót illeti, jó eséllyel nem Székesfehérvárra kerül idén az aranyérem. A címvédő fővárosi gárda a vártnál könnyebben, 6:1 arányban győzött. Az MTK már az első három egyéni után is 2-1-re vezetett, a párosok előtt pedig 4:1-re módosult az állás. Így pedig az utolsó két összecsapás már csak formalitás volt. Hétfőn a Százhalombatta látogat a Kiskút Tenisz Klubba.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak