Már nem kell sokat várni, hamarosan teljesen elkészül a Kiskút Tenisz Klub csarnoka

A női Szuperliga-rajt előtt Cser-Palkovics András vendégeskedett a Kiskút Tenisz Klubban. Székesfehérvár teniszt is szerető polgármesterét a klub elnöke, Viszló Csaba kalauzolta körbe a csaknem teljesen kész, fedett, új csarnokban.

2019.06.16. 18:03 |

Viszló Csaba néhány évvel ezelőtt álmodott egy nagyot, az álomból pedig valóság lett: csaknem teljesen elkészült már az öt salakos pályát magába foglaló, 4200négyzetméter alapterületű teniszcsarnok. „Jelenleg olyan 80-85%-nál tarthatunk jelenleg. Igyekszünk mindent, minél precízebben megvalósítani. Az utólagos munkák kissé kiszámíthatatlanok, mert mindig előjön valami, ami késlelteti a befejezést, például új ötletek, amitől még jobb, még versenyző-barátabb lehetne a létesítmény.” – mondta el a Kiskút Tenisz Klub első embere, miután körbevezette Székesfehérvár polgármesterét az új csarnokban.

Cser-Palkovics András az MTK elleni Szuperliga-találkozó előtt, vasárnap délelőtt látogatta meg Kiskút Tenisz Klub épülő, de már sokkal inkább csak szépülő teniszcsarnokát. „Gyönyörű ez a létesítmény! Miközben körbementünk, visszaemlékeztem arra, hogy milyen volt, amikor én, gyerekként elkezdtem teniszezni, ahhoz képest ez teljesen más, ég és föld a különbség. Büszkék lehetünk erre a csarnokra mi, fehérváriak, mert nem csak az országban, de közép-európai szinten is jegyzett teniszcentrumot sikerült itt létrehozni! Ez pedig nagyon jó a szabadidősportnak, annak a több mint ezer gyermeknek, aki itt az iskolatenisz programban vesz részt, és abból szempontból is remek, hogy itt majd nemzetközi versenyeket is lehet majd rendezni. De látszik, hogy nem csak a teniszezőket szolgálhatja majd ki a létesítmény, hiszen a klubépület huszonegyedik századi körülményeivel sok más közösségi programnak adhat otthont.”

Ez pedig nem is lehet kérdés, hiszen a klub épület négy szinten 1500négyzetméteren várja majd a vendégeket, étteremmel, spinning-, és konditeremmel, egy kis wellness részleggel, sportbolttal, és például ügyvédi irodával is többek között, hiszen hely, és ötlet még mindig van Viszló Csaba tarsolyában.

Ami pedig a Kiskút Tenisz Klub – MTK szuperliga rangadót illeti, jó eséllyel nem Székesfehérvárra kerül idén az aranyérem. A címvédő fővárosi gárda a vártnál könnyebben, 6:1 arányban győzött. Az MTK már az első három egyéni után is 2-1-re vezetett, a párosok előtt pedig 4:1-re módosult az állás. Így pedig az utolsó két összecsapás már csak formalitás volt. Hétfőn a Százhalombatta látogat a Kiskút Tenisz Klubba.

Sport

 1. Ismét Egerből hoztak haza érmeket a Varkocs György Box Club ökölvívói

  Felemásan szerepeltek hétvégén a Varkocs György Box Club sportolói a III. Eger Kupán. Noha Turós Arnold vezetőedző tanítványai közül Tóth Adrián arany, Lénárt Péter ezüstéremmel tért haza a rangos, nemzetközi megmérettetésről - ahol magyar, szlovák, ukrán, román, német és osztrák versenyzők is szorítóba léptek - Nagy Evelin és Lakatos Viktor sajnos helyezetlenül zártak.

  2019.11.13.
 2. Öt mérkőzést rendeznek Székesfehérváron a 2021-es U21-es labdarúgó Eb-n

  A 2021. június 9-26. között Szlovéniával közösen rendezett, legmagasabban jegyzett utánpótlás kontinensviadalban a csoportmérkőzések mellett negyeddöntőt, sőt a torna döntőjét is Székesfehérváron rendezik majd. A szurkolók már a csoportkörök alkalmával láthatják Székesfehérváron pályára lépni a magyar válogatottat is. A város az EB idejére szurkolói zónákkal is készül majd.

  2019.11.13.
 3. Karate: fehérvári és megyei bajnoki címek az Utánpótlás ob-ról

  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a pestszentimrei Sportkastély adott otthont az Utánpótlás Magyar Bajnokságnak kyokushin karatéban. A verseny, mint azt neve is mutatja, a Diákolimpia tavaszi versenysorozata mellett a legrangosabb hazai viadal az ifjú karatékák számára. Ehhez mérten itt minden hazai klub igyekszik felvonultatni legjobbjait. Ezen a hétvégén 53 egyesület 320 versenyzője csapott össze a bajnoki címekért.

  2019.11.13.
 4. Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Volán a Villachtól

  A válogatott programja után ismét a kluboké volt a főszerep, folytatódott az EBEL. A Hydro Fehérvár AV19 a szezonban először játszott hazai pályán a Villachhal, amelytől idegenben kikapott. Gólszegény meccsen a hosszabbításban döntöttek a vendégek, így növelték előnyüket a táblázaton a Volánnal szemben.

  2019.11.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak