Már 27 partnercég közül választhatnak a duális hallgatók a fehérvári Corvinuson

A duális képzésben együttműködő 27 cég képviselőinek mondtak köszönetet hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az egyetem már 3 alapszakot és 2 mesterszakot kínál Székesfehérváron, ahová több mint 100 hallgató iratkozott be a 2018/2019-es tanévre.
2018.12.10. 10:58 |

A BCE Székesfehérvári Campusának hagyományos programja, a "Duális reggeli" keretében mondott köszönetet az egyetem 27 duális képzési partnerének hétfőn reggel.

Dr. András Krisztina egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja elmondta, hogy az egyetem duális központja Székesfehérvár és 27 duális partnercéggel működnek együtt. Kiemelte, hogy a 2018/2019-es tanévre több mint 100 hallgató iratkozott be a BCE Székesfehérvári Campusára, Fejér megye mellett Budapestről és Pest megyéből érkezik a legtöbb hallgató, de a hallgatók 4-4 %-a például Somogyból és Szabolcs Szatmár megyékből érkezik. Dinamikusan növekszik a jelentkezők és ezen belül az első helyen jelentkezők száma is.

Mostanra 3 alapszak és 2 mesterszak szerepel a BCE Székesfehérvári Campusának kínálatában, a mesterszakok 12 felsőoktatási intézményből hoznak hallgatókat a városba.

A "Duális reggelin" Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott az egyetemnek és duális partnereinek, akik jelentős mértékben hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

"A duális képzések hozzájárulnak a munkaerőhiány enyhítéséhez és a képzésben részt vevő hallgatók már a kezdetektől fontos munkatapasztalatokat szerezhetnek." - emelte ki Székesfehérvár alpolgármestere. 

Mészáros Attila elmondta, hogy a partnercégektől is pozitív visszajelzések érkeznek a duális képzéssel kapcsolatban, de a rugalmasság növelésével tovább lehet javítani a hatékonyságot. 

Dr. Szabó Lajos, a BCE oktatási rektorhelyettes a Corvinus megújulás projektjéről szólt, ami magában foglalja az oktatás és kutatásfejlesztést, valamint a szervezeti és HR fejlesztéseket is annak érdekében, hogy nemzetközi szinten is versenyképes tudásközpontot építsenek.

Dr. Szabó Lajos szólt a "ranking"-ekről is: az Emerging Europe & Central Asia (EECA) 2019-es egyetemi toplistáján a BCE a 48. helyen szerepel, viszont első helyen áll abban a tekintetben, hogy az oktató állomány hány százaléka rendelkezik Phd doktori fokozattal.

Kiemelte, hogy mindez garancia a képzés minőségére vonatkozóan. Hozzátette, hogy a duális képzések fellegvára a BCE Székesfehérvári Campusa és a vállalatok, vállalkozások, non-profit szervezetek már a kezdetektől bekapcsolódtak a duális képzésbe. Azóta évről évre növekszik a partnerek száma és a cégek felismerték azt is, hogy nemcsak saját munkaerő utánpótlást kell biztosítani, hanem a jövő generációját kell képezni a régióban és azon kívül is.

Gazdaság

 1. Fiatalok jelentkezését várják a WorldSkills-re - 60 országból érkeznek

  A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.

  2019.01.16.
 2. Újabb támogatás a Vasvárinak - több mint 5 millió forint a műszaki pályaorientációra

  Idén is 5 millió 600 ezer forinttal támogatja az Arconic Alapítvány a Vasvári Pál Gimnáziumot a STEM program keretében, amelynek célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A tanulók betekintést kaphatnak az adott terület tevékenységeibe, hétköznapjaiba is.

  2019.01.15.
 3. Felnőttképzési tanfolyam is indult az Alba Innovár Digitális Élményközpontban

  Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

  2019.01.15.
 4. Gyakorlati bemutatóval színesített szakmai nap lesz a Vörösmarty Szakközépben

  A Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában január 11-én 9 órától kerül sor a hagyományos „Vörösmartys Szakmai Napra”. A rendezvényen a legújabb technikai, technológiai újdonságokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

  2019.01.10.
 1. Új csúcs a MÁV-nál - 8,7 millió jegyet vettek a Fehérvár-Budapest vonalon

  Már biztos, hogy 2018-ban rekordot dönt a Budapest–Székesfehérvár vasútvonal. Az első tizenegy hónap adatai szerint összesen 8,7 millió alkalommal vásároltak menetjegyet az utasok, ami 18 százalékos bővülést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

  2018.12.29.
 2. CityPioneer - 200-260km a hatótávolsága az Ikarus és a CRRC elektromos buszának

  Székesfehérváron a Városház téren mutatta be az IKARUS és a CRRC magyarországi bejegyzésű vegyesvállalata az Electrobus Europe Zrt. az első, kínai-magyar kooperációban készült tisztán elektromos meghajtású buszát. Az IC 1211 U típusú, CityPioneer fantázia névre hallgató 12 méteres elektromos busz bemutatása előtt együttműködési megállapodást írtak alá Székesfehérvár zöld közlekedési stratégiájának megalkotásáról és a busz tesztüzembe állításáról.

  2018.12.18.
 3. Fehérvári startup sikere - jótékony célra használnák fel a figyelmet

  A székesfehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid fél éve indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülnünk a Design Terminal mentoring programjába: 215 jelentkezőből jutottak a legjobb 6 közé.

  2018.12.18.
 4. Gazdasági Körkép 2018. - közel 15%-al nőttek az éves átlagbérek egy év alatt

  A legfontosabb társadalmi partnerek és vállalkozók jelenlétében mutatták be szerdán a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei gazdasági értéktárát, a Gazdasági Körkép 2018 kiadványát. A Gazdasági Évzáró rendezvényen átadták az Etikus Vállalat Díjat és az Etikus Vállalkozó Díjat is. 

  2018.12.12.

Eseménynaptár

2019. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek