Már 27 partnercég közül választhatnak a duális hallgatók a fehérvári Corvinuson

A duális képzésben együttműködő 27 cég képviselőinek mondtak köszönetet hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az egyetem már 3 alapszakot és 2 mesterszakot kínál Székesfehérváron, ahová több mint 100 hallgató iratkozott be a 2018/2019-es tanévre.
2018.12.10. 10:58 |

A BCE Székesfehérvári Campusának hagyományos programja, a "Duális reggeli" keretében mondott köszönetet az egyetem 27 duális képzési partnerének hétfőn reggel.

Dr. András Krisztina egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja elmondta, hogy az egyetem duális központja Székesfehérvár és 27 duális partnercéggel működnek együtt. Kiemelte, hogy a 2018/2019-es tanévre több mint 100 hallgató iratkozott be a BCE Székesfehérvári Campusára, Fejér megye mellett Budapestről és Pest megyéből érkezik a legtöbb hallgató, de a hallgatók 4-4 %-a például Somogyból és Szabolcs Szatmár megyékből érkezik. Dinamikusan növekszik a jelentkezők és ezen belül az első helyen jelentkezők száma is.

Mostanra 3 alapszak és 2 mesterszak szerepel a BCE Székesfehérvári Campusának kínálatában, a mesterszakok 12 felsőoktatási intézményből hoznak hallgatókat a városba.

A "Duális reggelin" Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott az egyetemnek és duális partnereinek, akik jelentős mértékben hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

"A duális képzések hozzájárulnak a munkaerőhiány enyhítéséhez és a képzésben részt vevő hallgatók már a kezdetektől fontos munkatapasztalatokat szerezhetnek." - emelte ki Székesfehérvár alpolgármestere. 

Mészáros Attila elmondta, hogy a partnercégektől is pozitív visszajelzések érkeznek a duális képzéssel kapcsolatban, de a rugalmasság növelésével tovább lehet javítani a hatékonyságot. 

Dr. Szabó Lajos, a BCE oktatási rektorhelyettes a Corvinus megújulás projektjéről szólt, ami magában foglalja az oktatás és kutatásfejlesztést, valamint a szervezeti és HR fejlesztéseket is annak érdekében, hogy nemzetközi szinten is versenyképes tudásközpontot építsenek.

Dr. Szabó Lajos szólt a "ranking"-ekről is: az Emerging Europe & Central Asia (EECA) 2019-es egyetemi toplistáján a BCE a 48. helyen szerepel, viszont első helyen áll abban a tekintetben, hogy az oktató állomány hány százaléka rendelkezik Phd doktori fokozattal.

Kiemelte, hogy mindez garancia a képzés minőségére vonatkozóan. Hozzátette, hogy a duális képzések fellegvára a BCE Székesfehérvári Campusa és a vállalatok, vállalkozások, non-profit szervezetek már a kezdetektől bekapcsolódtak a duális képzésbe. Azóta évről évre növekszik a partnerek száma és a cégek felismerték azt is, hogy nemcsak saját munkaerő utánpótlást kell biztosítani, hanem a jövő generációját kell képezni a régióban és azon kívül is.

Gazdaság

 1. Ipar 4.0 zárókonferencia lesz a Hotel Magyar Királyban

  Az „Alba Innovár Digitális Felzárkóztatási Program I.” projekt eredményeiről, tapasztalatairól szól az „Ipar 4.0” projekt zárókonferenciája. Az eseményre március 26-án, kedden a Hotel Magyar Királyban 9 órától kerül sor.

  2019.03.14.
 2. Két díjat is kapott a fehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak cégcsoport

  A több mint 1.500 üzletet és ügyfélkiszolgálási pontot tesztelő és 6.500 ügyfél véleményét felmérő ClientFirst Consulting kihirdette az idei „Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban” díjak győzteseit. Több kategóriában is vizsgálták a magyarországi cégek teljesítményét, a székesfehérvári székhelyű PatikaPlus Gyógyszertárak csoportja kimagasló eredménnyel végzett.

  2019.03.11.
 3. Versenyképesség és innováció Magyarországon - szimpózium a Corvinuson

  Versenyképesség és innováció Magyarországon címmel szervezett konferenciát csütörtökön a Corvinus Alba Karrier Klub. A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője tartott előadást, majd Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem docense az okosvárosfejlesztési trendekről, nehézségekről szólt. 

  2019.03.07.
 4. A büntetés-végrehajtás is Fehérváron gyártott Ikarusokat vásárol

  A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 19 (továbbá opcionálisan hét) darab autóbuszt rendelt a közbeszerzésen nyertes székesfehérvári Ikarus Járműtechnika Kft.-től, továbbá a HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt.-től nettó 1 milliárd 723 millió forintért.

  2019.03.04.
 1. Hiányszakmák Fejér megyében - ösztöndíjat kap aki ezeket tanulja

  Az 2019/2020-as tanévben Fejér megyében húsz ösztöndíjas hiányképzést jelöltek meg, amelyek választása esetén a tanuló havi ösztöndíjban részesülhet. Ezek között van a villanyszerelő, férfiszabó, burkoló és asztalos is.

  2019.02.27.
 2. Székesfehérváron is duális tanműhelyt adott át a Grundfos

  A szivattyúkat gyártó dán Grundfos tatabányai és székesfehérvári gyárában a duális képzésben használható tanműhelyt, oktatólabort és virtuális valóságot alkalmazó szobát adott át szerdán, 170 millió forintos beruházással.

  2019.02.20.
 3. Székesfehérvári startup sikere a Design Terminálon

  A fehérvári Konnektor Iroda alapítója, Szabó Dávid tavaly indított egy startup vállalkozást a szintén fehérvári Bíró Zsolttal közösen és máris sikerült bekerülniük a Design Terminal mentoring programjába. A 4 hónapos program alatt sokat tanultak és dolgoztak, a Demo Dayen átvehették "A legtöbbet fejlődött csapat" díját is.

  2019.02.07.
 4. Székesfehérváron ismertették az OECD friss országtanulmányát

  Székesfehérváron ismertette az OECD legfrissebb országtanulmányát Álvaro Pereira, a szervezet országtanulmányi részlegének igazgatója. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet friss elemzése kiegyensúlyozottnak és erőteljesnek nevezi a gazdasági növekedést, köszönhetően a bérnövekedés által hajtott erős belföldi keresletnek, illetve a kiemelkedő beruházási aktivitásnak.

  2019.01.31.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek