Már 27 partnercég közül választhatnak a duális hallgatók a fehérvári Corvinuson

A duális képzésben együttműködő 27 cég képviselőinek mondtak köszönetet hétfőn a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az egyetem már 3 alapszakot és 2 mesterszakot kínál Székesfehérváron, ahová több mint 100 hallgató iratkozott be a 2018/2019-es tanévre.
2018.12.10. 10:58 |

A BCE Székesfehérvári Campusának hagyományos programja, a "Duális reggeli" keretében mondott köszönetet az egyetem 27 duális képzési partnerének hétfőn reggel.

Dr. András Krisztina egyetemi docens, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának rektori megbízottja elmondta, hogy az egyetem duális központja Székesfehérvár és 27 duális partnercéggel működnek együtt. Kiemelte, hogy a 2018/2019-es tanévre több mint 100 hallgató iratkozott be a BCE Székesfehérvári Campusára, Fejér megye mellett Budapestről és Pest megyéből érkezik a legtöbb hallgató, de a hallgatók 4-4 %-a például Somogyból és Szabolcs Szatmár megyékből érkezik. Dinamikusan növekszik a jelentkezők és ezen belül az első helyen jelentkezők száma is.

Mostanra 3 alapszak és 2 mesterszak szerepel a BCE Székesfehérvári Campusának kínálatában, a mesterszakok 12 felsőoktatási intézményből hoznak hallgatókat a városba.

A "Duális reggelin" Mészáros Attila alpolgármester köszönetet mondott az egyetemnek és duális partnereinek, akik jelentős mértékben hozzájárulnak a város fejlődéséhez.

"A duális képzések hozzájárulnak a munkaerőhiány enyhítéséhez és a képzésben részt vevő hallgatók már a kezdetektől fontos munkatapasztalatokat szerezhetnek." - emelte ki Székesfehérvár alpolgármestere. 

Mészáros Attila elmondta, hogy a partnercégektől is pozitív visszajelzések érkeznek a duális képzéssel kapcsolatban, de a rugalmasság növelésével tovább lehet javítani a hatékonyságot. 

Dr. Szabó Lajos, a BCE oktatási rektorhelyettes a Corvinus megújulás projektjéről szólt, ami magában foglalja az oktatás és kutatásfejlesztést, valamint a szervezeti és HR fejlesztéseket is annak érdekében, hogy nemzetközi szinten is versenyképes tudásközpontot építsenek.

Dr. Szabó Lajos szólt a "ranking"-ekről is: az Emerging Europe & Central Asia (EECA) 2019-es egyetemi toplistáján a BCE a 48. helyen szerepel, viszont első helyen áll abban a tekintetben, hogy az oktató állomány hány százaléka rendelkezik Phd doktori fokozattal.

Kiemelte, hogy mindez garancia a képzés minőségére vonatkozóan. Hozzátette, hogy a duális képzések fellegvára a BCE Székesfehérvári Campusa és a vállalatok, vállalkozások, non-profit szervezetek már a kezdetektől bekapcsolódtak a duális képzésbe. Azóta évről évre növekszik a partnerek száma és a cégek felismerték azt is, hogy nemcsak saját munkaerő utánpótlást kell biztosítani, hanem a jövő generációját kell képezni a régióban és azon kívül is.

Gazdaság

 1. Harmincegy csapat versenyzett a LEGO robotépítési és programozási versenyen

  Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

  2019.06.11.
 2. Konferenciával ünnepelt Fehérváron az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

  Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület megalakulásának 70., míg a Székesfehérvári Csoport fennállásának 40. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepi konferenciát, szerdán, Fehérváron a Városháza Dísztermében. Az eseményen Fehérvár polgármestere mondott köszöntőt, majd Kádár Andrea, a Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára „A készülő új nemzeti energiapolitika” című átfogó előadását hallhatták a résztvevők, Bakács István, egyesületi elnök pedig a 70 év történetét foglalta össze.

  2019.06.05.
 3. Innováció napja az Óbudai Egyetemen - középpontban a robotizáció

  Ebben az évben a robotizációt és az ehhez kapcsolódó székesfehérvári felsőoktatási képzési paletta bemutatását választották központi témának az innováció napja alkalmából. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára ellátogattak a duális képzésben résztvevő partnervállalatok is.

  2019.06.05.
 4. Nyolc díjat adományoztak a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén

  A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) 47. küldöttgyűlésének adott otthont a Gazdaság Háza csütörtökön. A Küldöttgyűlés tárgysorozatai között szerepelt a 1018. évi számadás és a 2019. évi üzleti terv elfogadása. Az esemény első részében ünnepélyes keretek között adták át a kamara díjait.

  2019.05.23.
 1. Világmárkákkal bővülhet a Plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

  Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára. 

  2019.05.10.
 2. A Grundfosnál vendégeskedett a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület

  Éves beszámolóját fogadat el a Székesfehérvár Jövőjéért Egyesület, meghatározva a következő időszak terveit, ötleteit, témajavaslatait. A civil szervezet csütörtökön új tagot is választott Gesztesi Béla, a VOSZ Fejér megyei elnökének személyében.

  2019.04.25.
 3. Ugródeszkára léptek az ingatlanárak Székesfehérváron

  Székesfehérváron mind a családi házak, mind a lakások négyzetméter árai jelentősen megugrottak az elmúlt egy évben. Idén februárban pedig a székesfehérvári családi házak és panellakások átlagárai már az országos átlagot is meghaladták - derül ki az ingatlannet.hu fehérvári elemzéséből.

  2019.04.18.
 4. 70 éve a város szolgálatában - díszvacsorával ünnepelték a SZÉPHŐ-t

  A SZÉPHŐ Zrt. megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából szerveztek díszvacsorát csütörtökön a Hotel Magyar Királyban, ahol egy dokumentumfilmet is láthattak a résztvevők a cég működéséről. A társaság 70 éves története az elmúlt évtizedekben szorosan összefonódott a város életével.

  2019.04.11.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek