Májusfát állítottak Feketehegy-Szárazréten, az iskola udvarán

Májusfát állítottak Feketehegy-Szárazréten, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájának udvarán. Ez volt az első közösségi rendezvény hosszú hónapok óta az intézményben. Örvendetes hír az iskolával kapcsolatban, hogy húsz év után először két első osztály kezdheti meg az új tanévet szeptemberben.
2021.04.30. 19:10 |

Az iskolások és tanítónőik által színes szalagokkal és lufikkal feldíszített májusfát a Városgondnokság szakemberei állították fel az iskola külső udvarrészén.

A díszes fa jól látható a közelben futó közutak és körforgalmak irányából is. Az ünnepségen első, második és negyedik osztályos tanulók és pedagógusaik adtak zenés, énekes műsort.

Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, tavaly elmaradt a májusfa-állítás, idén azonban úgy döntöttek, hogy megtartják az eseményt. Az iskola udvarán kialakítottak egy olyan állandó helyet, ahol ezentúl a májusfát és a karácsonyfát is felállíthatják, megteremtve az ünnepségek hagyományait. A képviselő örvendetesnek nevezte, hogy húsz év után két első osztály kezdheti meg a tanulmányait, ami az elmúlt esztendők következetes fejlesztő munkájának, mind tárgyi, mind pedig a személyi feltételek megteremtésének köszönhető. Az új elsősök valamennyien a városrészben laknak, így megvalósult az a több évvel ezelőtti célkitűzés, hogy a gyerekeket ne kelljen átutaztatni a városon, hanem járjanak a könnyen elérhető, városrészi iskolába.

Ludmanné Szecsődi Katalin tagintézmény-vezető is örvendetesnek nevezte, hogy 35 gyermekkel két első osztályuk lesz szeptemberben. Mint mondta, ezzel a beíratási körzetben élő szülők, a családok elismerik az iskolában folyó komoly és lelkiismeretes munkát. A siker kulcsának nevezte, hogy az online környezetben is meg tudták szólítani a gyerekeket, szüleiket, és be tudták mutatni a sokszínű oktató-nevelő tevékenységet. Ezen kívül szoros szakmai és személyi kapcsolatot alakítottak ki a környező óvodákkal, amelyek így bátran ajánlják az iskolát a családok figyelmébe.

Fehérvári színes

 1. Idén is várják a sportolni, pihenni vágyókat a Csónakázó-tónál

  Megkezdődött a szezon a székesfehérvári Csónakázó-tónál, ahol a hét minden napján lehet csónakázni. Az aktív kikapcsolódásra vágyók továbbra is festőien szép, igényes környezetben tölthetik a szabadidejüket, közel a Belvároshoz. A tavalyi árak nem változtak, illetve érdemes előre időpontot egyeztetni a Vitál Club Sportegyesületnél, hiszen oktatás is zajlik a tavon – mondta Szipola Antal, a Club vezetője.

  2021.05.05.
 2. Virágos Székesfehérvár - május 20-ig tart a növények kiosztása

  Rekordszámú pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár kiírására: idén több mint 190 ezer növényt osztanak ki, így 7400 udvar, ablak, erkély, illetve társasházak, intézmények lehetnek még virágosabbak és színesebbek a városban. A fenntarthatóság, a környezetvédelem jegyében újdonságként komposztládákat is lehetett igényelni, a mintegy 680 ládát a kerti munkákhoz igazodva adták át. 

  2021.05.05.
 3. A szférák zenéje, avagy a csillagok zaja? – folytatódik a Garai Géza Szabadegyetem

  Folytatódik a Garai Géza Szabadegyetem: május 6-án, csütörtökön 18 órától „A szférák zenéje, avagy a csillagok zaja?” címmel dr. Fűrész Gábor műszerfejlesztő csillagász (Principal Research Scientist, MIT) tart előadást a www.galileowebcast.hu oldalon.

  2021.05.05.
 4. Kiskanálnyi természetes patika - tavaszi gyógynövények nyomában Lencsés Ritával

  A tavaszi kirándulások remek alkalmak egy kis útközbeni csipegetésre, salátázásra: néhány levél medvehagyma, falatkák a pásztortáskáról, egy kis zamatos turbolya, pár fej virág a gyermekláncfűről, vagy ha találunk még, akkor egy kis salátaboglárka – és máris tettünk valamit a természetes egészségünkért.

  2021.05.05.
 1. A hét minden napján fogadja a látogatókat a Bory-vár

  Ismét megnyitotta kapuit a Bory-vár. Hétköznapokon 10 és 15 óra, hétvégén 9 és 17 óra között látogatható a vár, ahova belépni a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával lehet.

  2021.05.04.
 2. Készíts szelfikeretet! - kreatív pályázatot hirdetett a VOKE

  Általános és középiskolás diákoknak hirdet kreatív pályázatot a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház. A „Készíts szelfikeretet!” felhívásra különböző technikával készült kereteket várnak, amelyek formájukban, mintájukban, vagy felhasznált anyagukban utalnak arra, mi is volt az alkotó képzeletbeli úti célja.

  2021.05.03.
 3. 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok - középpontban az erdő és a víz

  Június 4-e és június 6-a között között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában a Károlyi József Alapítvány 17. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat. Az idei rendezvény kiemelt témája a víz és erdőgazdálkodás ismereteinek átadása lesz.

  2021.05.03.
 4. Sínes álmok! - kreatív pályázat az Európai Mobilitási Hét kapcsán

  Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdettek, amelyre az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki jelentkezhet. Az elkészült műveket digitális formában, a Közlekedéstudományi Intézet honlapján keresztül lehet benyújtani 2021. július 15-ig.

  2021.05.03.

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Hirdetés

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár