Vasárnap közösen adhatjuk át a déli összekötőt - hétfőtől használható az új út

A Seregélyesi és Sárkeresztúri utak közötti szakaszt május 8-án, hétfőn napközben adják át a forgalomnak. Ezt megelőzően május 7-én, vasárnap délelőtt közlekedésbiztonsági és sportos közösségi programra várnak minden érdeklődőt a Börgöndi út csomópontban!
2023.05.06. 14:43 |
Vasárnap közösen adhatjuk át a déli összekötőt - hétfőtől használható az új út

Május 7-én vasárnap 9 és 12 óra között többféle sportprogrammal lehet majd birtokba venni Fehérvár legújabb útját, május 8-án hétfő reggeltől pedig már az autósok és kerékpárosok használhatják az utat, rendeltetésének megfelelően.

A város közel 4 és fél milliárd forint európai uniós támogatást nyert a beruházásra, melynek célja, hogy két déli városrész összekötésével tehermentesítsék Fehérvár belső úthálózatát, és méltó, minőségi közúti elérhetőséget biztosítsanak a környező vállalkozásokhoz és gazdasági területekhez.

A 62. és 63. sz. főút városi szakaszainak – vagyis a Seregélyesi és a Sárkeresztúri út – átkötése a Juharfa utca és a Köles utca közötti nyomvonalon valósult meg, két vasúti keresztezés feletti közúti felüljáróval. Emellett elkészült a Takarodó út és az Új Váralja sor bekötése a déli összekötő útba, illetve a Köles utcába. A fejlesztés keretében 1050 méter utat újítottak fel, 4085 méter új út és 4418 méter kerékpárút épült, illetve 5226 méter csapadékvíz-elvezetőt alakítottak ki. Az összekötő út mentén LED-es közvilágítás és négy körforgalom létesült. A beruházás 2020 szeptembere óta zajlott és határidő előtt elkészült.

Városfejlesztés

 1. Átépítik a Vendel-árkot

  A nyílt árok helyén zárt csapadékcsatorna készül, várhatóan szeptember végéig elkészül a Vendel-árok Móri úti és Aranysas utcai tömbbelső közötti szakaszán az átépítés.

  2023.06.08.
 2. Japánkert a szigeten

  Felavatták szerdán délelőtt a japánkeret a Csónakázó-tó szigetén, Székesfehérváron. A négy évszakos, tematikus kertet a 25 éve a városban működő DENSO Gyártó Magyarország Kft. ajándékozta a városnak, hogy maradandó emléket állítson kollégáinak és a városlakóknak. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Masato Otaka japán nagykövet és Kitano Masayuki, a cég magyarországi elnöke.

  2023.06.07.
 3. XXI. századi hulladékkezelés

  Bejárást szerveztek a csalai lakosoknak a Csala-Pénzverővölgyi Hulladékudvar és Hulladékkezelő Központban. A résztvevők Steigerwald Tibornak, a DEPÓNIA ügyvezetőjének kalauzolásával nézhették meg a központ létesítményeit, kiemelten azt a két új csarnokot, ahol a vegyes és a szelektív hulladék korszerű válogatása, kezelése folyik.

  2023.06.06.
 4. Teljesen megújul a közvilágítás

  A város legnagyobb elektromos fogyasztója a közvilágítás, ami a régi rendszerrel közel 5.6 millió kWh-t fogyaszt évente. Az most cserélendő 11.171 lámpatest jelenlegi összteljesítménye 1116kW, ami a korszerűsítés után 629 kW-ra csökken majd. A fényerő nem változik, azonban az évei 5.6 millió kWh fogyasztás kevesebb mint felére, 2.4 millió kWh-ra csökken.

  2023.05.31.