Magyarország diákolimpiai bajnoka lett a Tóvárosi iskola focicsapata

A hétvégén Békéscsabán került sor a 2017/2018. tanév Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntőjére, ahol a legkisebbek, azaz az I. és a II. korcsoportba tartozó 20-20 legjobb megyei és fővárosi csapat mérte össze tudását. A II. korcsoportban „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet nyert a Tóvárosi Általános Iskola csapata.
2018.05.14. 13:03 |

A hétvégi Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntő fantasztikus hangulatban telt.

A foci a Diákolimpia® versenysorozatnak is fontos eleme. Az országos bajnokságba összesen 518 I. és 742 II. korcsoportos csapat nevezett, közülük került ki az ország legjobb 20-20 fővárosi és megyei csapata, akik Békéscsabán megküzdöttek a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A II. korcsoportban a fehérvári Tóvárosi Általános Iskola csapata szerezte meg a bajnoki címet, edzőjük Oláh Attila volt. A tóvárosis Csucsánszky Zoltán a gólkirályi címet is megszerezte a korcsoportban.

A mérkőzéseket május 11-e és május 13-a között rendezték meg, a végén a dobogós csapatok érem és serleg díjazásban részesültek, ezen felül mindkét korcsoportban különdíjat kapott az Országos Döntő legjobb mezőnyjátékosa, a legjobb kapusa, a gólkirálya és a bajnokcsapat testnevelője is. 

Sport

 1. Szerencse is kellett a MOL Vidi továbbjutásához a Dudelange ellen

  A luxemburgi döntetlen után Felcsúton legyőzte a Dudelange-ot a MOL Vidi, ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája második selejtező körébe. Lazovics révén vezettek a fehérváriak, majd a vendégek egyenlítését követően Scsepovics talált be. De nem tudtak dominálni a meccsen a piros-kékek, a legvégén pedig kétszer is hatalmas szerencsével úszták meg a kapott gólt, ami kiesést jelentett volna. Így készülhetnek a Ludogorec elleni folytatásra.

  2018.07.17.
 2. Hatodik helyen végzett a magyar váltó az öttusa-Eb első napján

  A női váltók versenyével megkezdődött a székesfehérvári felnőtt öttusa Európa-bajnokság. A magyar csapatban a Volán Fehérvár öttusázója, Kalincsák Eszter valamint Gulyás Michelle szerepelt, fiatal kettős indult tehát a hatcsapatos versenyben. Jól kezdtek, de végül a rutinosabb nemzetközi felnőtt mezőny erősebbnek bizonyult, és hatodik helyen végeztek.

  2018.07.17.
 3. Elkezdődött a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajnokság Székesfehérváron

  Elrajtoltak az első versenyzők a Nu Skin Felnőtt Öttusa Európa-bajnokságon Székesfehérváron. Az első napon a női váltó mezőnye versenyez egymással. A július 17-23. között zajló Eb-n a versenyzők minden napot úszással kezdenek, ezt követi a vívás, a lovaglás, majd az összevont futás és lövészet.

  2018.07.17.
 4. Sportorvos Fehérváron - visszaköltözött a rendelés a KÖFÉM-re

  Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése. Sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

  2018.07.17.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak