Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

2019.08.24. 17:30 |

Az elmúlt hét a juniorokról szólt a Kiskút Tenisz Klubban, kettes besorolású, vagyis majdnem a legerősebb mezőnyt felvonultató nemzetköz tornát rendezett a székesfehérvári klub. A kilátogató nézők pedig nem csalatkoztak, nagyszerű meccseket játszottak a fiatalok. A fiúknál ráadásul magyar siker született, Fajt Péter körről-körre vette az akadályokat, az ötödik helyen rangsorolt fiatalember előbb egy spanyol, majd egy szerb, aztán egy francia versenyzőt ejtett ki, valamennyiüket két játszmában. Szettet pedig az elődöntőben sem veszített Fajta, aki a román Sebastian Gimát 6:2, 7:5 arányban győzte le. A döntőben az addig szintén szettveszteség nélkül masírozó cseh Martin Krumich várt a magyarra. Az első játszmát Fajta Péter hozta 6:4 arányban, és a másodikban úgy tűnt, nem lesz szükség a döntő szettre, a cseh azonban 2:4-ről visszajött, és akkor sem remegett meg a keze, amikor Fajtának break-labdája volt a meccshez, 7:5-tel egyenlített. A döntő szettre azonban elfáradt Krumich, illetve nagyon összekapta magát Fajta Péter, aki egyetlen játékot engedett ellenfelének, és egy 6:1-gyel megnyerte a döntőt, vagyis a Viszló Transz Cupot.

A lányoknál cseh siker született, Linda Noskova magabiztosan, sima két játszmában hozta a döntőt, párosban is Noskova volt az egyik főszereplő, a fehérorosz Evialina Laskeviccsel az oldalán győzött. A fiúk páros küzdelmét a Gima – Breysach román – francia duó nyerte.

Nincs megállás a Kiskút Tenisz Klubban, vasárnap a selejtezőkkel kezdődik az U14-esek számára kiírt nemzetközi torna!

Sport

 1. Tavaszi rajzpályázat az Alba Fehérvár csapataival

  Újra rajzpályázatot hirdet a 6-14 éves korosztály számára az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabdacsapata. A tavaszi kreatív versenyen az indulók a „Kedvenc kosárlabdázóm”, a „Kedvenc kézilabdázóm”, „A legemlékezetesebb kézilabdás élményem”, a „Mit teszek azért, hogy egészséges legyek?” és a „Leendő csarnokunk – ahogy én látom” témák közül választhatnak. Az alkotásokat április 6-ig várják a szervezők.

  2020.02.18.
 2. „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” - Lélekmozgató sportnapok Fehérváron

  A magyar parasport napja, február 22-e alkalmából egyhetes eseménysorozatot hirdetett a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Székesfehérvár több oktatási intézménye is csatlakozott az érzékenyítő programhoz. Csörgőlabda, ülőröplabda, floorball bemutató, parasportnap is szerepel a sportolási lehetőségek között. A hetet pénteken egy mindenki számára nyitott, mozgalmas délután zárja.

  2020.02.18.
 3. Asztalitenisz - Honvéd Szondi győzelem a Tata ellen

  A tavaszi szezonban először lépett hazai környezetben pályára a Honvéd Szondi asztalitenisz NB I.-es és NB II-es csapata. Az első osztályú fehérváriakhoz az a Tata látogatott, akikkel a legjobb eredmény eddig a döntetlen volt. Még nem sikerült megverniük a Szondinak a Tata csapatát - észen mostanáig. 

  2020.02.18.
 4. Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó - Vidi-Újpest meccs lesz szerdán

  Február 19-én, szerdán 17:30 órakor kezdődik a MOL Fehérvár FC-Újpest FC Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágó a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzésre a 2019-20-as éves, valamint a 2020-as tavaszi bérletek érvényesek, a jegyvásárlás részleteiről itt tájékozódhat.

  2020.02.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak