Magyar siker a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi junior tornáján

Rangos, színvonalas nemzetközi kettes besorolású junior tenisztornának adott otthont az elmúlt héten a Kiskút Tenisz Klub. A torna döntőit szombaton rendezték, egyesben a fiúknál Fajta Péter nagyszerűen menetelt a fináléig, ahol szintén nem talált legyőzőre, így a fiatal magyar tehetség nyert a Viszló Transz Cupot.

2019.08.24. 17:30 |

Az elmúlt hét a juniorokról szólt a Kiskút Tenisz Klubban, kettes besorolású, vagyis majdnem a legerősebb mezőnyt felvonultató nemzetköz tornát rendezett a székesfehérvári klub. A kilátogató nézők pedig nem csalatkoztak, nagyszerű meccseket játszottak a fiatalok. A fiúknál ráadásul magyar siker született, Fajt Péter körről-körre vette az akadályokat, az ötödik helyen rangsorolt fiatalember előbb egy spanyol, majd egy szerb, aztán egy francia versenyzőt ejtett ki, valamennyiüket két játszmában. Szettet pedig az elődöntőben sem veszített Fajta, aki a román Sebastian Gimát 6:2, 7:5 arányban győzte le. A döntőben az addig szintén szettveszteség nélkül masírozó cseh Martin Krumich várt a magyarra. Az első játszmát Fajta Péter hozta 6:4 arányban, és a másodikban úgy tűnt, nem lesz szükség a döntő szettre, a cseh azonban 2:4-ről visszajött, és akkor sem remegett meg a keze, amikor Fajtának break-labdája volt a meccshez, 7:5-tel egyenlített. A döntő szettre azonban elfáradt Krumich, illetve nagyon összekapta magát Fajta Péter, aki egyetlen játékot engedett ellenfelének, és egy 6:1-gyel megnyerte a döntőt, vagyis a Viszló Transz Cupot.

A lányoknál cseh siker született, Linda Noskova magabiztosan, sima két játszmában hozta a döntőt, párosban is Noskova volt az egyik főszereplő, a fehérorosz Evialina Laskeviccsel az oldalán győzött. A fiúk páros küzdelmét a Gima – Breysach román – francia duó nyerte.

Nincs megállás a Kiskút Tenisz Klubban, vasárnap a selejtezőkkel kezdődik az U14-esek számára kiírt nemzetközi torna!

Sport

 1. Elhunyt id. Horváth Gábor - a Videoton legendája 60 éves volt

  Rövid betegség után, szeptember 17-én késő este elhunyt id. Horváth Gábor - tájékoztatta a klubot fia, ifj. Horváth Gábor. A Vidi legendája idén tavasszal ünnepelte 60. születésnapját. 317 NB I-es bajnokival és 5 góllal a lábában rövid ausztriai levezetés után vonult vissza a futballtól, de Fehérvártól a legkevésbé sem szakadt el.

  2019.09.18.
 2. Ifjúsági Xtreme Akadályfutó Verseny lesz a Koronás Parkban - szeptember 25-ig lehet jelentkezni

  Iskolai osztályokat hív egy aktív napra az Xtreme Akadályfutó Verseny: szeptember utolsó péntekén a Koronás Parkban pajzsok, dobókarikák, kötelek és bóják nehezítik majd az izgalmas pályákat. A jelentkezéseket szeptember 25-ig várják a fixatlon@szekesfehervar.hu email címen.

  2019.09.17.
 3. Előkelő helyezéseket szereztek a Rotpunkt fiatal falmászói a füredi versenyen

  Hétvégén került sor az idei első gyorsasági falmászó versenyre a Magyar Kupában, melynek a Balatonfüredi Extrém Kalandpark adta a helyszínt. A fal mini és gyerek kategóriában tíz méter magas volt, serdülőtől feljebb lévő kategóriákban pedig 15 méter. A Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai ebben a kategóriában is sorra indulnak a versenyeken, a hétvégén az alábbi eredmények születtek.

  2019.09.17.
 4. Három az egyben – minifutball fesztivált rendeznek vasárnap Fehérváron

  A tavalyi nagy sikerű Fehérvár Kupa után idén is szervez kispályás tornát Székesfehérváron a minifutball szövetség. Sőt, ezúttal egy időben és egy helyszínen három eseményt is bonyolítanak majd vasárnap, a Csíkvári úti labdarúgó utánpótlásközpont műfüves pályáján.

  2019.09.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak