Magyar állampolgárok lettek

Az NB 1-ben rengeteg külföldi játékos játszik, és van, hogy egyes játékosok éveket töltenek el a magyar élvonalban. Így előfordul, hogy itt tervezik a jövőjüket, itt alapítanak családot és átveszik a magyar állampolgárságot. Legutóbb a MOL Fehérvár FC zöld-foki szigeteki játékosa Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira döntött úgy, hogy magyar állampolgár lesz. A fehérvári klubnál nem ez volt az első ilyen eset.
2019.12.10. 22:15 |
Magyar állampolgárok lettek

Stopira

A 31 éves játékos hét és fél éve érkezett Magyarországra, és már több éve a MOL Fehérvár FC alapemberének számít. Stopira 2012 júliusa óta futballozik Székesfehérváron, a Bet365 adatai alapján ez alatt kétszeres magyar bajnoknak, és egyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. A Fehérvárban összesen 224-szer lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken 18 gólt szerzett, az NB I-ben 166 mérkőzésen 14 gólja van. Stopira a tavalyi évben az Európa-liga csoportkörébe jutott a csapattal, ezt az egyik legjobb magyarországi futballélményének tartja a játékos. A balhátvéd tehát hosszabb távra tervez Magyarországon, ezért is lett magyar állampolgár.

Nego

Loic Nego több éve már az NB 1 egyik legjobb játékosa, persze ez nem véletlen, hiszen korábban szerepelt a francia korosztályos válogatottakban, tagja volt a 2010-ben Európa-bajnok U19-es együttesnek, továbbá részt vett a 2011-es U20-as világbajnokságon is, melyen negyedik helyezést ért el csapatával. Ráadásul olyan világklasszis játékosok voltak még ekkor a csapat tagjai, mint Antoine Griezmann, vagy Alexandre Lacazette. Nego a Nantes akadémiáján nevelkedett, majd ezután az AS Romához került. 2013-ban szerződött Magyarországra az Újpest csapatához, majd végül 2015-ben igazolt Székesfehérvárra, ahol Stopirához hasonlóan komoly sikereket ért el. Nego 2019 februárjában lett magyar állampolgár.

Paulo Vinícius

A brazil játékos 2011-ben került Fehérvárra, és az állampolgárság megszerzésében is ő volt az első, hiszen Vinícius már 2017-től magyar állampolgárnak mondhatja magát, ráadásul már 7-szer magára is ölthette a címeres mezt. A játékos a brazil Sao Paulo csapatában kezdte a pályafutását, majd az uruguayi River Plate csapatából került Magyarországra, ahol a Betclic információi alapján már több mint 150 mérkőzésen lépett pályára. Vinícius otthon érzi magát Székesfehérváron, így sem lenne meglepő, ha itt fejezné be a karrierjét.