Magabiztosan jutott tovább a Magyar Kupában az Alba Fehérvár KC

Az NBI/B-ben szereplő Mohács vendégeként lépett pályára a Magyar Kupa III. fordulójában az Alba Fehérvár KC. Deli Rita együttese a szünetben még „csak” négy góllal vezetett, végül azonban kijött az osztálykülönbség a két csapat között.

2019.10.30. 19:41 |

Egy, az újonc Szent István SE elleni, kínkeservvel megnyert bajnoki után újabb kötelező győzelemmel „kecsegtető” találkozó várt az Alba Fehérvár KC. És ahogy pénteken lehetett látni, az ilyen meccsek hordoznak magukban némi veszélyt. Az NBI/B-s Mohácsi TE otthonában is meg kellett küzdenie a mérkőzés elején a fehérvári alakulatnak minden egyes gólért. A házigazdák pedig az esélytelenség nyugalmával, teher nélkül várták a Magyar Kupa III. fordulójában rendezett találkozót. Melynek elején egy darabig fej-fej mellett haladt a két gárda, Deli Rita lányai csak 4-4 után tudtak ellépni. A 19. perc elején Mendy góljával már három volt közte, a remekül küzdő mohácsiak azonban két perc alatt minimálisra csökkentették hátrányukat. A szünetig ezután nyílt az olló, harminc percnyi játék után 15-11-es fehérvári vezetést mutatott az eredményjelző.

A pihenő után alaposan rákapcsolt az Alba Fehérvár KC, Zazai vezérletével kevesebb mint kilenc perc alatt tíz gólosra növelte előnyét a gárda. És ekkor már sejthető volt, nem csak hogy a „mohácsi csoda” marad el, a másodosztályú gárda nem nagyon tudja megszorongatni sem NBI-es ellenfelét. Tíz gólon belül is már csak egyszer járt a Mohács, a találkozót Szarka Adrienn találata zárta le, az Alba Fehérvár KC végül magabiztos, 32-19-es győzelemmel jutott a Magyar Kupa következő, negyedik fordulójába. Walfisch Mercédeszék legközelebb majd a bajnokságban lépnek pályára, méghozzá november 6-án, Vácott.

Mohácsi TE – Alba Fehérvár KC 19-32 (11-15)

Sport

 1. Ismét Egerből hoztak haza érmeket a Varkocs György Box Club ökölvívói

  Felemásan szerepeltek hétvégén a Varkocs György Box Club sportolói a III. Eger Kupán. Noha Turós Arnold vezetőedző tanítványai közül Tóth Adrián arany, Lénárt Péter ezüstéremmel tért haza a rangos, nemzetközi megmérettetésről - ahol magyar, szlovák, ukrán, román, német és osztrák versenyzők is szorítóba léptek - Nagy Evelin és Lakatos Viktor sajnos helyezetlenül zártak.

  2019.11.13.
 2. Öt mérkőzést rendeznek Székesfehérváron a 2021-es U21-es labdarúgó Eb-n

  A 2021. június 9-26. között Szlovéniával közösen rendezett, legmagasabban jegyzett utánpótlás kontinensviadalban a csoportmérkőzések mellett negyeddöntőt, sőt a torna döntőjét is Székesfehérváron rendezik majd. A szurkolók már a csoportkörök alkalmával láthatják Székesfehérváron pályára lépni a magyar válogatottat is. A város az EB idejére szurkolói zónákkal is készül majd.

  2019.11.13.
 3. Karate: fehérvári és megyei bajnoki címek az Utánpótlás ob-ról

  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a pestszentimrei Sportkastély adott otthont az Utánpótlás Magyar Bajnokságnak kyokushin karatéban. A verseny, mint azt neve is mutatja, a Diákolimpia tavaszi versenysorozata mellett a legrangosabb hazai viadal az ifjú karatékák számára. Ehhez mérten itt minden hazai klub igyekszik felvonultatni legjobbjait. Ezen a hétvégén 53 egyesület 320 versenyzője csapott össze a bajnoki címekért.

  2019.11.13.
 4. Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Volán a Villachtól

  A válogatott programja után ismét a kluboké volt a főszerep, folytatódott az EBEL. A Hydro Fehérvár AV19 a szezonban először játszott hazai pályán a Villachhal, amelytől idegenben kikapott. Gólszegény meccsen a hosszabbításban döntöttek a vendégek, így növelték előnyüket a táblázaton a Volánnal szemben.

  2019.11.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak