Magabiztos Vidi-győzelem a Diósgyőr ellen

A múlt heti kényszerű szünet után ismét pályára lépett a Videoton, a Diógyőrt fogadták a piros-kékek. Az első félidő a két gólt szeruő Danko Lazovicsról szólt, és a másodikban is született két Vidi-gól. A Diósgyőr 11-est rontott, és összességében nem volt esélye megszorongatni az esélyesebb fehérváriakat.
2018.03.10. 21:30 |

A Diósgyőr nagy szívességet tett a Videotonnak az éllovas Ferencváros egy héttel korábbi legyőzésével, a szombat este azonban nem a legalkalmasabb időpont volt a hálálkodásra. Marko Nikolics nem változtatott a Vasas elleni győztes csapat kezdőjén, a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov (Réti), Pátkai, A. Hadzic – Lazovics (Kovács), S. Scsepovics, M. Scsepovics (Vinícius) tizenegyet küldte pályára. Lendületesen kezdte a találkozót a Vidi, de főként a pontatlan labdák miatt nem sikerült nagy helyzetet kialakítani. Az Diósgyőr ellenben mindjárt az első lehetőségével közel került a gólszerzéshez, Bacsa fejelhetett tisztán, de hét méterről kapu fölé bólintott. Válaszul a Vidi Stopira kapáslövésével riogatott, de a védő sem talált kaput. Ha a mutatott játék erre nem is adott okot, a két, egymást egyébként sem szívlelő tábor, illetve Vad II játékvezető ítéletei révén nőtt a feszültség a stadionban.

De hogy ismét a mérkőzésre fókuszálhassunk, a 21. percben vezetést szerzett a Videoton, Nikolov indítását és Marko Scsepovics centerezését követően Lazovics volt eredményes. Öt perccel később már kettőnél tartott a Vidi és a szerb is, aki ezúttal az ügyetlenkedő védőktől visszakapott labdát gurította a kapuba tíz méterről. Az játékrész hajrájához közeledve egy szögletet követő kavarodásban felrepedt Juhász Roland szemöldöke, a fehérváriak kapitánya rövid ápolás után kötéssel a fején tudta folytatni a játékot. Nagy helyzete már egyik csapatnak sem adódott az első félidőben, kétgólos Vidi-előnnyel mentek szünetre a felek.

A forduást követően Lazovics szinte azonnal meglőhette volna harmadik gólját, ám tiszta ziccerben Antalba vágta a labdát. A másik kapunál a védelmen áttörő Ugrai kisodródva az oldalhálót találta el, nem sokkal később Bacsa ollózott látványosan, próbálkozása azonban jócskán elkerülte a kaput. Az 58. percben aztán a két Scsepovics összehozta a Vidi harmadik gólját, a bal oldalon Marko jutott túl védőjén, majd Stefanhoz centerezett, aki a második NB I-es bajnokiján második gólját lőtte.
A második félidő közepére leült a játék, a hazaiak kontrákra játszva magukra engedték a Diósgyőrt, akik így sem tudtak eljutni a kapuig.

A csendet egy érdekes körülmények között befújt tizenegyes törte meg a vendégek javára, Fiolát látta szabálytalannak Vad II, Ioannidis lövését azonban Kovácsik bravúrral kiütötte. A 78. percben viszont már ő is kevés volt, a figyelmetlen védelem közreműködésével Óvári közelről a kapuba kotorta a labdát, szépített a DVTK. Fáradó csapatát feltüzelendő, Nikolics a hajrára beküldte Kovács Istvánt, később Viníciust és Réti Patrikot  is. Azonban még mielőtt utóbbi pályára lépett volna élete első NB I-es meccsén, Nikolov passza után Loic Nego is betalált, így a találkozó 4-1-es hazai sikerrel zárult.

Videoton - DVTK 4-1 (2-0)
Gl.: Lazovics (2), S. Scsepovics, Nego, illetve Óvári

Sport

 1. Hétvégén a Magyar Kupa küzdelmei is elkezdődnek - Cigándra látogat a Vidi

  Hosszú idő után először kerül sor Magyar Kupa-hétvégére a magyar labdarúgásban. Minden NB I-es együtteshez hasonlóan a MOL Vidi FC is a legjobb 128 csapat között kezdi meg szereplését az idei kiírásban. A szeptember 23-án, vasárnap 13 órakor kezdődő összecsapás során a Vidi ellenfele az NB III-as Cigánd SE gárdája lesz.

  2018.09.21.
 2. Többet támadott, de kikapott az Európa-liga rajtján a Vidi a Boriszovtól

  Első mérkőzését játszotta az Európa-liga idei főtábláján a Vidi FC. A fehérváriak a BATE Boriszov ellen jobbára fölényben voltak az első félidőben a Groupama Arénában, de gólt a vendégek szereztek, ezzel vezettek szünetben. A továbbiakban többet támadott, de nem tudott betalálni a Vidi, egy fejesgól pedig eldöntötte a meccset a BATE javára, így vereséggel indult az EL-kaland.

  2018.09.20.
 3. Kosárlabda-utánpótlás: megkezdődtek az egyeztetések

  Az elmúlt hetekben sokan figyelemmel kísérték az Alba Regia SC és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia nyilvánosság előtt zajló vitáját. A város kérésére a héten tárgyalóasztalhoz ültek a felek. Az Önkormányzat örül, hogy előrelépés történt, hiszen ez a gyerekek és a fehérvári kosárlabdasport érdeke. A munkacsoport által tárgyalt témákból is látszik, hogy vannak még nyitott kérdések. 

  2018.09.20.
 4. Takács Boglárka és Endrész Klaudia ARAK-os atléták is letették az olimpiai esküt

  A fővárosban ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a 17 nap múlva, október 6-án kezdődő Buenos Aires-i, 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra készülő magyar sportolók. A 79 fős csapatot dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke is köszöntötte.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak