Magabiztos Vidi-győzelem a Diósgyőr ellen

A múlt heti kényszerű szünet után ismét pályára lépett a Videoton, a Diógyőrt fogadták a piros-kékek. Az első félidő a két gólt szeruő Danko Lazovicsról szólt, és a másodikban is született két Vidi-gól. A Diósgyőr 11-est rontott, és összességében nem volt esélye megszorongatni az esélyesebb fehérváriakat.
2018.03.10. 21:30 |

A Diósgyőr nagy szívességet tett a Videotonnak az éllovas Ferencváros egy héttel korábbi legyőzésével, a szombat este azonban nem a legalkalmasabb időpont volt a hálálkodásra. Marko Nikolics nem változtatott a Vasas elleni győztes csapat kezdőjén, a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov (Réti), Pátkai, A. Hadzic – Lazovics (Kovács), S. Scsepovics, M. Scsepovics (Vinícius) tizenegyet küldte pályára. Lendületesen kezdte a találkozót a Vidi, de főként a pontatlan labdák miatt nem sikerült nagy helyzetet kialakítani. Az Diósgyőr ellenben mindjárt az első lehetőségével közel került a gólszerzéshez, Bacsa fejelhetett tisztán, de hét méterről kapu fölé bólintott. Válaszul a Vidi Stopira kapáslövésével riogatott, de a védő sem talált kaput. Ha a mutatott játék erre nem is adott okot, a két, egymást egyébként sem szívlelő tábor, illetve Vad II játékvezető ítéletei révén nőtt a feszültség a stadionban.

De hogy ismét a mérkőzésre fókuszálhassunk, a 21. percben vezetést szerzett a Videoton, Nikolov indítását és Marko Scsepovics centerezését követően Lazovics volt eredményes. Öt perccel később már kettőnél tartott a Vidi és a szerb is, aki ezúttal az ügyetlenkedő védőktől visszakapott labdát gurította a kapuba tíz méterről. Az játékrész hajrájához közeledve egy szögletet követő kavarodásban felrepedt Juhász Roland szemöldöke, a fehérváriak kapitánya rövid ápolás után kötéssel a fején tudta folytatni a játékot. Nagy helyzete már egyik csapatnak sem adódott az első félidőben, kétgólos Vidi-előnnyel mentek szünetre a felek.

A forduást követően Lazovics szinte azonnal meglőhette volna harmadik gólját, ám tiszta ziccerben Antalba vágta a labdát. A másik kapunál a védelmen áttörő Ugrai kisodródva az oldalhálót találta el, nem sokkal később Bacsa ollózott látványosan, próbálkozása azonban jócskán elkerülte a kaput. Az 58. percben aztán a két Scsepovics összehozta a Vidi harmadik gólját, a bal oldalon Marko jutott túl védőjén, majd Stefanhoz centerezett, aki a második NB I-es bajnokiján második gólját lőtte.
A második félidő közepére leült a játék, a hazaiak kontrákra játszva magukra engedték a Diósgyőrt, akik így sem tudtak eljutni a kapuig.

A csendet egy érdekes körülmények között befújt tizenegyes törte meg a vendégek javára, Fiolát látta szabálytalannak Vad II, Ioannidis lövését azonban Kovácsik bravúrral kiütötte. A 78. percben viszont már ő is kevés volt, a figyelmetlen védelem közreműködésével Óvári közelről a kapuba kotorta a labdát, szépített a DVTK. Fáradó csapatát feltüzelendő, Nikolics a hajrára beküldte Kovács Istvánt, később Viníciust és Réti Patrikot  is. Azonban még mielőtt utóbbi pályára lépett volna élete első NB I-es meccsén, Nikolov passza után Loic Nego is betalált, így a találkozó 4-1-es hazai sikerrel zárult.

Videoton - DVTK 4-1 (2-0)
Gl.: Lazovics (2), S. Scsepovics, Nego, illetve Óvári

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak