Magabiztos Vidi-győzelem a Diósgyőr ellen

A múlt heti kényszerű szünet után ismét pályára lépett a Videoton, a Diógyőrt fogadták a piros-kékek. Az első félidő a két gólt szeruő Danko Lazovicsról szólt, és a másodikban is született két Vidi-gól. A Diósgyőr 11-est rontott, és összességében nem volt esélye megszorongatni az esélyesebb fehérváriakat.
2018.03.10. 21:30 |

A Diósgyőr nagy szívességet tett a Videotonnak az éllovas Ferencváros egy héttel korábbi legyőzésével, a szombat este azonban nem a legalkalmasabb időpont volt a hálálkodásra. Marko Nikolics nem változtatott a Vasas elleni győztes csapat kezdőjén, a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Nikolov (Réti), Pátkai, A. Hadzic – Lazovics (Kovács), S. Scsepovics, M. Scsepovics (Vinícius) tizenegyet küldte pályára. Lendületesen kezdte a találkozót a Vidi, de főként a pontatlan labdák miatt nem sikerült nagy helyzetet kialakítani. Az Diósgyőr ellenben mindjárt az első lehetőségével közel került a gólszerzéshez, Bacsa fejelhetett tisztán, de hét méterről kapu fölé bólintott. Válaszul a Vidi Stopira kapáslövésével riogatott, de a védő sem talált kaput. Ha a mutatott játék erre nem is adott okot, a két, egymást egyébként sem szívlelő tábor, illetve Vad II játékvezető ítéletei révén nőtt a feszültség a stadionban.

De hogy ismét a mérkőzésre fókuszálhassunk, a 21. percben vezetést szerzett a Videoton, Nikolov indítását és Marko Scsepovics centerezését követően Lazovics volt eredményes. Öt perccel később már kettőnél tartott a Vidi és a szerb is, aki ezúttal az ügyetlenkedő védőktől visszakapott labdát gurította a kapuba tíz méterről. Az játékrész hajrájához közeledve egy szögletet követő kavarodásban felrepedt Juhász Roland szemöldöke, a fehérváriak kapitánya rövid ápolás után kötéssel a fején tudta folytatni a játékot. Nagy helyzete már egyik csapatnak sem adódott az első félidőben, kétgólos Vidi-előnnyel mentek szünetre a felek.

A forduást követően Lazovics szinte azonnal meglőhette volna harmadik gólját, ám tiszta ziccerben Antalba vágta a labdát. A másik kapunál a védelmen áttörő Ugrai kisodródva az oldalhálót találta el, nem sokkal később Bacsa ollózott látványosan, próbálkozása azonban jócskán elkerülte a kaput. Az 58. percben aztán a két Scsepovics összehozta a Vidi harmadik gólját, a bal oldalon Marko jutott túl védőjén, majd Stefanhoz centerezett, aki a második NB I-es bajnokiján második gólját lőtte.
A második félidő közepére leült a játék, a hazaiak kontrákra játszva magukra engedték a Diósgyőrt, akik így sem tudtak eljutni a kapuig.

A csendet egy érdekes körülmények között befújt tizenegyes törte meg a vendégek javára, Fiolát látta szabálytalannak Vad II, Ioannidis lövését azonban Kovácsik bravúrral kiütötte. A 78. percben viszont már ő is kevés volt, a figyelmetlen védelem közreműködésével Óvári közelről a kapuba kotorta a labdát, szépített a DVTK. Fáradó csapatát feltüzelendő, Nikolics a hajrára beküldte Kovács Istvánt, később Viníciust és Réti Patrikot  is. Azonban még mielőtt utóbbi pályára lépett volna élete első NB I-es meccsén, Nikolov passza után Loic Nego is betalált, így a találkozó 4-1-es hazai sikerrel zárult.

Videoton - DVTK 4-1 (2-0)
Gl.: Lazovics (2), S. Scsepovics, Nego, illetve Óvári

Sport

 1. Karate: remek fehérvári szereplés a KWU világeseményén

  Várnában rendezte meg a KWU (Kyokushin World Union) világszervezet a második felnőtt, súlycsoportos Európa-bajnokságát és a hatodik nyílt, utánpótlás világbajnokságát. Az óriási viadalon 32 ország, csaknem 800 versenyzője mérte össze erejét knock down kyokushin küzdelemben. Mint azt a számok is mutatják, ez az egyik legrangosabb esemény ma a kyokushin karate világában.

  2018.12.14.
 2. Nagy gólok meccsén Vidi-döntetlen a Chelsea ellen

  Az Európa-liga csoportkörének utolsó találkozóján a MOL Vidi FC a Chelsea-t fogadta a Groupama Arénában. A Vidinek ponto(ka)t kellett szereznie az angol sztárcsapat ellen, hogy legyen esélye továbbjutni a csoportból. A Chelsea szerzett vezetést, de öngóllal egyenlített a Vidi még az első félidőben. A folytatásban Nego parádés góljára Giroud is nagy szabadrúgással válaszolt, így döntetlen lett a meccs, a Vidi pedig a BATE győzelme miatt nem jutott tovább.

  2018.12.13.
 3. Szorosabbra fűzte kapcsolatát a fehérvári jégkorong alapítvány és a tóvárosi iskola

  Együttműködési megállapodást írtak alá a Fehérvár 19 Jégkorong Alapítvány, a Tóvárosi Általános Iskola és a Székesfehérvári Tankerületi Központ képviselői csütörtökön, Tóváros iskolájának tornatermében. Az együttműködés keretében a 7-10 éves, alsó tagozatos tanulók juthatnak minőségi feltételrendszerhez, általános és sokoldalú képességfejlesztésben lehet részük, kiváló szakemberek vezetésével.

  2018.12.13.
 4. Már-már megnyert meccset vesztett el Bulgáriában az Alba Fehérvár

  A FIBA Európa-kupa második csoportkörének nyitányán Botevgrádban lépett pályára az Alba Fehérvár. A Lóránt Pétert továbbra is nélkülöző Alba az első félidőben jól dobott, a másodikban pedig sokáig tudta menedzselni felépített előnyét. A végére azonban összedőlt az építmény, a hazaiak egy utolsó másodpercekben esett triplával egyenlítettek, majd a hosszabbításban jobban célozva megnyerték a meccset.

  2018.12.12.

Fehérvári advent

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak