Magabiztos győzelemmel jutott be a legjobb négy közé a MÁV Előre Foxconn

Hazai pályán biztosította be helyét a legjobb négy között a MÁV Előre Foxconn férfi röplabdacsapata, aki 3-0-ra legyőzte a Kecskeméti RC-t a negyeddöntő harmadik összecsapásán.
MÁV Előre Foxconn – Kecskeméti RC 3-0 (17, 23, 23)
2024.03.23. 06:56 |
Magabiztos győzelemmel jutott be a legjobb négy közé a MÁV Előre Foxconn

A székesfehérvári alakulat két magabiztos győzelem után hazai környezetben igyekezett lezárni a negyeddöntős párharcot. Omar Pelillo egy helyen változtatott az előző összeállításon, a csapatkapitány Redjo Koci helyett Boa Szabolcs kezdett.

Már a mérkőzés elején magához ragadta az irányítást a hazai együttes, kiváló nyitásokkal és támadásokkal 8-2-es vezetésre tett szert. Szépen lassan a vendégcsapat is magához tért, és elkezdte termelni a pontokat. 9-9-nél ki is egyenlített a Kecskemét, azonban a szett végéig kitartó, jól felépített fehérvári támadásokat nem tudta hárítani. Ambrus ász nyitásával 25-17-re megnyerte az első szettet a MÁV Előre.

A második játszma sokkal szorosabban kezdődött. A két csapat folyamatosan fej-fej mellett haladt, 14-11-nél tudott először ellépni a hazai gárda több mint két ponttal. A szett második felében is folytatódott a kiélezett küzdelem. 24-23-nál a szett győztes pontját Pesti szerezte, aki már 10 találatnál járt.

A harmadik felvonást ott kezdték a csapatok, ahol az előzőt abbahagyták. Folyamatosan pontot érő támadásokkal operáltak mindkét oldalon. 11-7-nél újra a székesfehérváriak domináltak, Deák Márk érezte, hogy meg kell állítani az ellenfél sorozatos pontgyártását, és időt kért. 14-13-ra sikerült felzárkózniuk a kecskemétieknek, amikor Omar Pelillo állította meg a játékot, és Eke helyére Tomanóczyt küldte a pályára. A hajrában jól ültek Pesti, Ambrus és Janke támadásai is, utóbbi fogadhatatlan ütésévél pedig 25-23-ra lezárta a játszmát és egyben az összecsapást is.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Christian Janke volt, 22 ponttal.

Az összesített 3-0-ás győzelemmel a MÁV Előre Foxconn bejutott az Extraliga legjobb négy csapata közé.
„Nehéz volt. Nehezebb, mint a legutóbb, mivel ezúttal a csapatkapitány is hiányzott, aki alapvetően határozza meg a játékot és annak ritmusát. Nagy gratuláció jár a csapatnak azért a hatalmas munkáért, amit ma beletettek. Szép munka volt!” – nyilatkozta Omar Pelillo, a MÁV Előre Foxconn vezetőedzője.

„A mai mérkőzést akaratgyengeséggel játszottuk végig, nem hittünk a győzelemben. A nehezebb pillanatokban nem tudtunk tovább lendülni, és sajnos azt sem tudtuk kihasználni, hogy a legjobb támadójuk Redjo Koci személyében nem is lépett pályára” – összegzett Deák Márk, a Kecskeméti RC vezetőedzője.