Új életmentő eszközzel gazdagodott a székesfehérvári mentőállomás

A Székesfehérvári Mentőállomáson adták át kedden azt a LUCAS-3 mellkasi kompressziós rendszert, amelyet Székesfehérvár Önkormányzata által nyújtott támogatás segítségével vásárolt az Országos Mentőszolgálat. Az eszköz minőségi mellkaskompressziót biztosít az újraélesztések alatt, ezzel nagyobb esélyt nyújt a túlélésre.
2021.07.20. 10:25 |
Az újraélesztésben szintlépést jelent a legkorszerűbb mellkaskompressziós eszköz, a LUCAS-3 alkalmazása, amelyet az önkormányzat támogatásával vásárolt a mentőszolgálat.

Reszegi Imre vezető mentőtiszt elmondta, hogy több mint 5 millió forintos támogatást kaptak ezúttal az önkormányzattól, ebből a legkorszerűbb mellkaskompressziós eszközt szerezték be. Reszegi Imre hozzátette, hogy számos eszköz beszerzését támogatta már Székesfehérvár Önkormányzata.

Dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója kiemelte, hogy az önkormányzat évek óta aktív szerepet játsszik a mentőszolgálat életében, ami példaértékű az országban. Hozzátette, hogy például egyedülálló mentesítő zóna került kialakításra a mentőállomás mellett a kórház parkolójában, illetve mentőorvosi kocsit is vásároltak már önkormányzati segítséggel. A Lucas-3-ról szólva elmondta, hogy az eszköz nemcsak azt a célt szolgálja, hogy a mentősöknek munkáját megkönnyítse, hanem azt is, hogy folyamatos, minőségi mellkaskompressziót biztosítson az újraélesztések alatt és ezzel megteremtsék azt a lehetőséget, hogy minél többen éljék túl a katasztrófát.

Az átadás alkalmából Mészáros Attila alpolgármester elmondta, kiváló az együttműködés a Székesfehérvári Mentőállomás és az önkormányzat között, ezt jelzi, hogy ismét támogatást tudtak biztosítani és olyan eszközt tudott beszerezni a mentőállomás, ami nagyban hozzájárul a feladataik ellátásához. "Köszönöm minden mentősnek, aki az elmúlt időszakban sokat tett azért, hogy átvészeljük a koronavírus járvány időszakát és bízom benne, hogy a következő időszak nyugalmasab lesz számukra" - fogalmazott Székesfehérvár alpolgármestere, aki szólt arról is, hogy folyamatosan kell dolgozni annak érdekében, hogy minél magasabb színvonalon láthassák el munkájukat a fehérvári mentősök.

Az átadáson részt vett Östör Annamária tanácsnok és Fodor Ádám mentőtiszt, állomásvezető is.

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2021. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1