Legyőzte a DAC-ot a Vidi az utolsó felkészülési mérkőzésén

A szlovák bajnokságban európai kupahelyet kiharcoló dunaszerdahelyiek elleni hazai edzőmeccsel zárta a felkészülési találkozók sorát a MOL Fehérvár FC. Jól sikerült a "főpróba" a jövő heti Európa-liga selejtező előtt, hiszen a szintén EL-induló DAC ellen Nego két, és Juhász egy góljával 3-1-re nyert a Vidi.
2019.07.03. 22:31 |

Ahogy sejteni lehetett, a topolyaiak elleni meccset követően ezúttal az alapcsapatot szerepeltette Marko Nikolics. A Fehérvár Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Nikolov, Hadzic – Nego, Scsepovics, Milanov összeállításban futott ki a pályára, és ezen a meccsen is Ivan Petrjak volt az egyetlen cserejátékos, akit beküldött a vezetőedző (Milanovot váltotta a Vidi új igazolása). Az első félidőben mindkét kapu előtt adódott helyzet, és bár a Vidiben főleg Scsepovics veszélyeztetett, a vezetést a 38. percben a csatárként szereplő Nego szerezte meg.

Szünet után hamar egyenlítettek a vendégek, a Topolya elleni meccshez hasonlóan egy fehérvári kapushiba kellett ehhez. Kovácsik később bemutatott pár szép védést, a csapat pedig az eredményt "javította ki", mert a 72. percben Juhász fejjel bevette a DAC kapuját. Sőt, a hajrában egy szép Petrjak-Stopira-Nego akció végén a francia játékos másodszor is beköszönt, kialakítva a végeredményt.
Ez volt az utolsó nyári edzőmeccs, a Vidi jövő csütörtökön már az Európa-liga selejtezőjében játszik. A montenegrói FK Zeta ellen idegenben lép pályára a Nikolics-csapat.

MOL Fehérvár FC - Dunaszerdahely 3-1 (1-0)
Gl.: Nego (2), Juhász, illetve Bilenkij.

Sport

 1. Kettős győzelemmel lépne tovább az Európa-ligában a MOL Fehérvár FC

  Az első részfeladatot pazarul abszolválták múlt héten a fehérváriak, hiszen kiütéses 5-1-es győzelmet arattak az Európa-liga első selejtezőkörének nyitányán a montenegrói Zeta Golubovci otthonában. A csütörtöki, felcsúti visszavágón is a győzelem a cél.

  2019.07.17.
 2. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 3. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 4. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak