Lakossági panaszok kapcsán tett közös intézkedésről számolt be Palotaváros képviselője

Köztisztasággal és közbiztonsággal kapcsolatos lakossági panaszok kapcsán tett közös intézkedésről tájékoztatott Palotaváros északi részének (8vk.) önkormányzati képviselője hétfőn délelőtt a Palotai út és a Kelemen Béla utca sarkán található nagyáruház parkolójában.
2019.08.12. 11:49 |

„Palotavárosban élők huzamosabb ideje ismerik a Palotai út és a Kelemen Béla utca sarkán található nagyáruház parkolójában fennálló helyzetet. Május óta ez a terület is a 8. számú választókerület része lett és napokban, hetekben érkeztek hozzám olyan jelzések, hogy a területen erőssé vált a kéregetés és a szemetelés az itt található padok környékén.” - ismertette a problémát Viza Attila, önkormányzati képviselő.

„Ez ügyben megkerestem a Városi Rendőrkapitányságot, a Polgárőrséget, a közterület-felügyelőket és a nagyáruház helyi képviselőjét is, akikkel megbeszéltük, hogy milyen operatív dolgokat lehet elvégezni. A terület úgynevezett „közforgalomnak átengedett magánterület” jogállású, tehát a terület és a padok tulajdonosaként a nagyáruház intézkedhet, az Önkormányzat a Városgondnokságon keresztül sem költhet közpénzt magánterület takarítására és fertőtlenítésére, ezért mindenképpen össze kell hangolnunk a teendőket.” - tette hozzá Viza Attila.

A nagyáruház tulajdonosának képviselete is kinyilvánította, hogy nekik is érdekük a helyzet konszolidálása. Mint elmondták ez korántsem csak fehérvári jelenség, hasonló alakult ki több nagyvárosban is.

„Bíztatok mindenkit, aki zaklató kéregetéssel találkozik, akkor a 112-es hívószámon értesítse a Rendőrséget vagy a Közterület-felügyeletet, ők ki fognak jönni és intézkednek, mert ez egy jogellenes tevékenység. Egyébiránt az, hogy egy hajléktalan személy közforgalmú magánterületen padon ül, az nem jogsértő cselekmény, viszont a kéregetés már annak minősül.

Ez ellen fel tudtunk lépni és a helyzet javuló tendenciát mutat.

Az viszont - finoman fogalmazok - városképileg nem elegáns, hogy rendszeresen áldatlan állapotok alakulnak ki, amelyen az áruház által megrendelt napi négy szemétszedés sem segít érdemben.

Bízom benne hogy a padok felszedése, - amellyel a tulajdonos egyetértett - orvosolja majd a problémát.

A Palotavárosban élők ezeket a padokat nem használják, hiszen nincsenek olyan állapotban, hogy ezt bárki megtenné.” - zárta gondolatait Palotaváros északi részének önkormányzati képviselője.

Közélet

 1. Ökumenikus adventi jótékonysági est lesz pénteken este a Szent István teremben

  December 6-án, pénteken 18 órakor ökumenikus adventi jótékonysági estre kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, melynek teljes bevételét idén a Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona "Mandulafa" részlege és a Kaszap István Katolikus- Ifjúsági és Szabadidőközpont (Fehérvárcsurgó) javára ajánlják fel. Az eseményen részt vesz Fehérvár püspöke és polgármestere is.

  2019.12.05.
 2. Fenntarthatóság, márkaépítés, regionalitás – Fehérváron a piac konyhája

  A Stílusos Vidéki Éttermiséggel közösen már harmadik alkalommal rendezték meg A piac konyhája elnevezésű konferenciát, melyen a minőségi termékeket előállító termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök voltak ott. Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta a konferencián Lévai Anikó a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

  2019.12.05.
 3. Közmeghallgatást lesz jövő pénteken a Városházán az önkormányzat működéséről

  Jövő pénteken, december 13-án 8 órától az önkormányzat működésével kapcsolatos kérdésekről tartanak közmeghallgatást a Városházán.

  2019.12.05.
 4. Tornyai Gábor, plébános lesz az Öreghegyi Disputa vendége kedden

  December 10-én, kedden 18 órától folytatódik az Öreghegyi Disputák sorozata a városrész közösségi házában, ahol ezúttal Tornyai Gábor, plébánossal beszélget az est házigazdája, Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke. A belépés díjtalan, szeretettel várnak mindenkit.

  2019.12.05.

Balett

Eseménynaptár

2019. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek