Lakossági panaszok kapcsán tett közös intézkedésről számolt be Palotaváros képviselője

Köztisztasággal és közbiztonsággal kapcsolatos lakossági panaszok kapcsán tett közös intézkedésről tájékoztatott Palotaváros északi részének (8vk.) önkormányzati képviselője hétfőn délelőtt a Palotai út és a Kelemen Béla utca sarkán található nagyáruház parkolójában.
2019.08.12. 11:49 |

„Palotavárosban élők huzamosabb ideje ismerik a Palotai út és a Kelemen Béla utca sarkán található nagyáruház parkolójában fennálló helyzetet. Május óta ez a terület is a 8. számú választókerület része lett és napokban, hetekben érkeztek hozzám olyan jelzések, hogy a területen erőssé vált a kéregetés és a szemetelés az itt található padok környékén.” - ismertette a problémát Viza Attila, önkormányzati képviselő.

„Ez ügyben megkerestem a Városi Rendőrkapitányságot, a Polgárőrséget, a közterület-felügyelőket és a nagyáruház helyi képviselőjét is, akikkel megbeszéltük, hogy milyen operatív dolgokat lehet elvégezni. A terület úgynevezett „közforgalomnak átengedett magánterület” jogállású, tehát a terület és a padok tulajdonosaként a nagyáruház intézkedhet, az Önkormányzat a Városgondnokságon keresztül sem költhet közpénzt magánterület takarítására és fertőtlenítésére, ezért mindenképpen össze kell hangolnunk a teendőket.” - tette hozzá Viza Attila.

A nagyáruház tulajdonosának képviselete is kinyilvánította, hogy nekik is érdekük a helyzet konszolidálása. Mint elmondták ez korántsem csak fehérvári jelenség, hasonló alakult ki több nagyvárosban is.

„Bíztatok mindenkit, aki zaklató kéregetéssel találkozik, akkor a 112-es hívószámon értesítse a Rendőrséget vagy a Közterület-felügyeletet, ők ki fognak jönni és intézkednek, mert ez egy jogellenes tevékenység. Egyébiránt az, hogy egy hajléktalan személy közforgalmú magánterületen padon ül, az nem jogsértő cselekmény, viszont a kéregetés már annak minősül.

Ez ellen fel tudtunk lépni és a helyzet javuló tendenciát mutat.

Az viszont - finoman fogalmazok - városképileg nem elegáns, hogy rendszeresen áldatlan állapotok alakulnak ki, amelyen az áruház által megrendelt napi négy szemétszedés sem segít érdemben.

Bízom benne hogy a padok felszedése, - amellyel a tulajdonos egyetértett - orvosolja majd a problémát.

A Palotavárosban élők ezeket a padokat nem használják, hiszen nincsenek olyan állapotban, hogy ezt bárki megtenné.” - zárta gondolatait Palotaváros északi részének önkormányzati képviselője.

Közélet

 1. Kenyérszentelés és szentmise Szent István király ünnepén a Szent Imre templomban

  Augusztus 20-án, Szent István király ünnepén, a keresztény magyar államalapítás, a magyar állam fennállásának emléknapján az ünnepi szentmisét 10.30 órától a Bazilika felújítása miatt ezúttal is a Szent Imre templomban celebrálja Spányi Antal, megyés püspök, a főpásztor hagyományosan a szentmise végén áldja meg az új kenyeret és kéri Isten áldását valamennyi magyar család kenyerére és életére.

  2019.08.19.
 2. Augusztus 20 Székesfehérváron - ezek lesznek a Királyi Napok programjai Szent István ünnepén

  A Székesfehérvári Királyi Napok zárónapján, az Államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent István királyra és Magyarország alapítására emlékezünk. Az ünnepi programok már reggel 10 órakor Népművészeti Fesztivállal kezdődnek és egészen este 11 óráig tartanak majd, tökéletes keretbe foglalva a Székesfehérvári Királyi Napok tizenkét napos programsorozatát.

  2019.08.19.
 3. Kenyérszentelés és ünnepi műsor is lesz augusztus 20-án a Kisfaludi Közösségi Házban

  Augusztus 20-án, kedden a hagyományoknak megfelelően kenyérszentelés lesz a Kisfaludi Közösségi Házban. Az esemény 15 órakor kezdődik, az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg, ünnepi műsort ad Buch Tibor, amelyre a belépés díjtalan.

  2019.08.19.
 4. Sóstóra látogattak a nemzetközi delegációk tagjai

  A 2019-es Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából idén is hat testvér- és partnervárosból érkeztek vendégek. A delegációk Székesfehérváron töltött napjaik alatt látogatást tesznek több Fejér megyei nevezetességnél, részt vesznek a Koronázási Szertartásjátékon.

  2019.08.18.

Eseménynaptár

2019. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek