Egygólos zalaegerszegi győzelem a MOL Aréna Sóstón zárt kapuk mögött

Szerdán 13 órakor zárt kapuk mögött a Zalaegerszeget fogadta Vidi a MOL Aréna Sóstóban. Szabics Imre az év első mérkőzésén a Kovácsik - Nego, Lüftner, Musliu, Hangya - Alef, Kovács I. - Evandro, Nikolics, Csoboth - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat kezdőként, a ZTE kispadján már ott volt a tervek szerint január 15-étől kölcsönben náluk szereplő Zsóri Dániel és Halmai Ádám is.
2022.01.12. 17:17 |

A török Basaksehir és a Vidi megállapodása értelmében Fehérváron folytatja pályafutását a 11-szeres osztrák válogatott Peter Zulj.

A mérkőzés első helyzete a zalaegerszegi Zimonyi előtt adódott, de egy bal oldali beadást követően közelről nem talált kaput a vendégek csatára. 11 perccel később Spoljaric középre tartó, de erős lövését hárította lábbal Kovácsik. A 21. percben Evandro passza után Zivzivadze tekert 16 méterről a kapu mellé. Négy perc elteltével ismét Zimonyi került helyzetbe, de ziccerben a kapu mellé gurított, majd a 27. percben Zivzivadze szerzett labdát az ellenfél térfelén, Demjénre vezette a labdát az egerszegi védőktől szorongatva, végül ki is maradt a lehetőség. Az első játékrészben ezt követően nem forogtak igazán veszélyben a kapuk, a szünetben a ZTE lecserélte az összes mezőnyjátékosát, Szabics Imre pedig nem változtatott.

A második félidő 13. percében megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg, Grezda jobb oldali beadását a tizenhatos közepén érkező Szalay Szabolcs váltotta gólra (0-1). A gól után a kezdőcsapatból csak Kovácsik, Nikolics és Musliu maradt pályán, a lecserélt játékosok helyére pedig Kojnok, Dinnyés, Heister, Szendrei, Makarenko, Funsho, Dárdai és Petrjak lépett pályára. A változtatások után mezőnyfölényben játszottunk, de nem forgott nagy veszélyben Demjén Patrik, majd cseréje, Köcse Bence kapuja. A rendes játékidő lejárta előtt három perccel Heister 18 méteres lövése pattant az egyik kék-fehér hátvédről szögletre, a sarokrúgásból sajnos nem alakult ki nagy veszély. A meccs utolsó lehetősége pedig Nikolics fejese volt, azonban Köcsének nem kellett védenie, így egy góllal nyert a Zalaegerszeg.

Az új "szerzemény", a 28 éves, 185 centiméter magas középpályás,  Peter Zulj az ausztriai Welsben született. A Salzburg, a Linz és a Rapid Wien utánpótláscsapataiban nevelkedett, a 2009/2010-es idényben az U17-es bajnokság gólkirálya lett, felnőtt mérkőzésen 17 esztendősen, a Rapid második csapatában mutatkozott be. Az FC Admira Wacker Mödling színiben nyolc, az SV Ried színeiben 33 osztrák Bundesliga-meccset játszott, majd 2017-ben a Sturm Grazba igazolt. Csapata alapembereként 50 bajnokin 13 gólig és 21 gólpasszig jutott, oroszlánrészt vállalt a Sturm 2018-as Osztrák Kupa-győzelméből is, a szezon végén pedig az év játékosának is megválasztották. Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőkön is pályára lépett, majd 2018 telén igazolt a belga Anderlechthez, ahol 38 élvonalbeli bajnokin játszott. 2021-ben pedig a török élvonalban futballozott, előbb a Göztepe, majd a Basaksehir csapatában, összesen 23 bajnokin 4 gólt lőtt és 2 gólpasszt adott.

Játszott hazája U17-es, U19-es és U21-es válogatottjában is, a felnőtt nemzeti csapatban 2018-ban, Luxemburg ellen debütált. Eddig összesen 11-szer lépett pályára az osztrák felnőtt válogatottban, közte Nemzetek Ligája- és Európa-bajnoki selejtező mérkőzéseken. A nemzeti csapatban a tizenegy meccsen négy gólpasszt adott.

"A középpályára mindenképp szerettünk volna olyan játékost igazolni, aki megfelelő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és azonnal bevethető. Bízom benne, hogy Peter gyorsan beilleszkedik és a csapat erősségévé válik. A beilleszkedésben sokat segíthet az is, hogy az osztrák válogatottnál és a Sturm Graznál vezetőedzőnkkel, Szabics Imrével korábban már dolgozott együtt" - mondta új igazolásról a sportigazgató Sallói István.
"Boldog vagyok, hogy egy ilyen remek klubhoz igazolhatok, már elsőre is nagyon tetszik a stadion és látom, hogy a körülmények adottak a profi munkához. Gyorsan bizonyítani szeretném, hogy a Vidi erőssége leszek, de mivel számomra mindig a csapat a legfontosabb, az elsődleges célom, hogy eredményesek legyünk tavasszal. Szabics Imrét ismerem Ausztriából, de a csapattársak között is lesz ismerős arc, Makarenkóval az Anderlechtnél játszottunk együtt. A magyar bajnokság sem ismeretlen számomra, az erőviszonyokkal korábban is tisztában voltam és tudtam, hogy a Fehérvár nagy célokért küzdő klub" - nyilatkozta a szerződés aláírása után Peter Zulj.

Aranybulla emlékév 2022.

Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak